ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τι φέρνει μαζί του ο Ρόνι Λόπες, τι παίζει με Μανωλά και Κολάροφ

Ο Αλεκσάνταρ Κολάροφ με τη φανέλα της Ίντερ
Ο Αλεκσάνταρ Κολάροφ με τη φανέλα της Ίντερ 2021 ANTONIO CALANNI / AP PHOTO

Τα «μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων» που προκάλεσαν τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Λουντογκόρετς, ενεργοποίησαν εν νέου την κόκκινη μηχανή και μετά την άφιξη του Ρόνι Λόπες αναμένονται άλλες δύο ή τρεις ηχηρές προσθήκες στο κέντρο και τα άκρα της άμυνας.

Τα «μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων» που προκάλεσαν εν τέλει και τον άδοξο αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League, παρότι απέναντι ήταν ένας αντίπαλος με πιο χαμηλό ταβάνι όπως η Λουντογκόρετς, προκάλεσαν πείσμα, κινητοποίηση και… αντίδραση στον Ολυμπιακό.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην πρόσφατη επίσκεψή του στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να καλύψει τα περίπου 25 εκατομμύρια της χασούρας και μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν δικό τους έναν από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς που έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Το SPORT24 σάς ενημέρωσε εδώ και αρκετές μέρες, ότι στο τελευταίο κομμάτι του Αυγούστου πρόκειται να αποκτηθεί κι άλλος εξτρέμ και δη αριστεροπόδαρος, ένας από τους Ρόνι Λόπες ή Μάρκους Έντουαρντς. Τελικά, ο μεγαλωμένος στην Πορτογαλία, Βραζιλιάνος ακραίος της Σεβίλλης, θα πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα το μεσημέρι (14.30) της Δευτέρας, για να πλαισιώσει τον Χένρι Ονιεκουρού στα φτερά της επίθεσης.

Πρόκειται για κίνηση από το πάνω ράφι, καθώς ο 25χρονος παίκτης είναι φτιαγμένος από ακριβή πάστα. Πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, γρήγορος, μπαλάτος, σκοράρει με άνεση και με τα δύο πόδια. Κάπου έχασε το δρόμο του και δεν δικαιολόγησε τα 25 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η ομάδα της Ανδαλουσίας για να τον αποκτήσει, αλλά το ότι ήρθε στον Ολυμπιακό δείχνει πέρα από επιμονή και διάθεση και προθέσεις.

Για να φτάσουμε στον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς, έγιναν λάθη από όλους και τα λάθη στο επίπεδο των προκριματικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πληρώνονται. Συνήθως ακριβά. Η διοίκηση δεν κινήθηκε όσο γρήγορα έπρεπε για να γεμίσει τα κενά τουλάχιστον σε δύο θέσεις, αυτή του αριστερού μπακ και των ακραίων επιθετικών. Ο κόουτς Μαρτίνς έκανε επιλογές που δεν τον δικαίωσαν, ενώ για άλλη μια φορά εμπιστεύθηκε το 3-4-3 που κατά γενική ομολογία δεν τραβάει…

Το πιο σημαντικό λάθος, ωστόσο, προκλήθηκε μεταξύ των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Αρχικά κάποιοι με περίσσια αφέλεια και αβάσταχτη ελαφρότητα δεν φρόντισαν να πάρουν τα σωστά μέτρα προφύλαξης από την πανδημία, μετέφεραν τον ιό στα αποδυτήρια και παρότι η ομάδα ήταν εμβολιασμένη, δεν άργησε να γίνει το κακό. Παράλληλα, και μέσα στο γήπεδο ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε το πρόσωπό που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Δεν δάγκωνε στα προκριματικά όπως στο πρόσφατο παρελθόν, έγιναν παιδικά λάθη και το σεντόνι με τα αστέρια δεν θα κουνηθεί φέτος στο «Καραϊσκάκης».

Όλα αυτά, ωστόσο, όπως έδειξε η «επόμενη μέρα», δεν προκάλεσαν κατήφεια, απογοήτευση και εσωστρέφεια, αλλά διάθεση για δυναμικές κινήσεις σε όλα τα επίπεδα. Ο Ρούμπεν Σεμέδο που έδειξε αλλού στο ξεκίνημα της σεζόν, ετοιμάζεται για… αλλού, προκειμένου να αποτελέσει κι ένα παράδειγμα προς όλους τους υπόλοιπους. Πέρα από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας, είναι κι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του προπονητή. Έχει κι αυτό τη σημασία του. Ένας κεντρικός αμυντικός για τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε προσωπική ευθύνη, αλλά το τελευταίο διάστημα ο 27χρονος παίκτης φάνηκε να έχει χάσει μυαλό και συγκέντρωση με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Η ομάδα χρειάστηκε ηλεκτροσόκ όσο είναι ακόμη νωρίς, τα σχετικά μηνύματα εστάλησαν προς πάσα κατεύθυνση και η προσθήκη του Ρόνι Λόπες με το συμβόλαιο των 2,2 εκατ. ευρώ ετησίως, αν μη τι άλλο, ισχυροποιεί σε μεγάλο βαθμό την επιθετική τριάδα. Με Ελ Αραμπί ή Τικίνιο στο «κεφάλι» και δύο ή τρείς από τους Λόπες, Ονιεκούρου, Μασούρα, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς από πίσω, μέχρι να επιστρέψει και ο Φορτούνης, απομένει να βρεθεί η σωστή χημεία για να δούμε ζωγραφιέςστο γήπεδο.

Είναι σίγουρο, ωστόσο, ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Το ότι ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε με την περίπτωση του Κώστα Μανωλά δεν χωρά αμφιβολία. Δεν ξύπνησαν ξαφνικά μια μέρα οι Ιταλοί και γέμισαν τα πρωτοσέλιδά τους με το «ερυθρόλευκο» φλερτ προς τον διεθνή αμυντικό. Ούτε είναι τυχαίο πως όλα αυτά συνέβησαν με το πού βγήκε στη σέντρα ο Σεμέδο, ο οποίος με τα καλά και άσχημά του, από πλευράς προσόντων είναι ότι καλύτερο υπάρχει στη συγκεκριμένη θέση.

Το ερώτημα είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά, με τα ποσά που ακούγονται (15-18 εκατομμύρια) να ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Μπορεί να τεθεί τελικά θέμα τράμπας με τον Καμαρά; Μπορεί η πιθανή επιστροφή του 30χρονου αμυντικού να σχετίζεται με την αποχώρηση του Σεμέδο; Όλα αυτά θα τα δούμε στην πορεία, αλλά ότι κάτι γίνεται, είναι δεδομένο, έστω κι αν από την ΠΑΕ προσπαθούν να μηδενίσουν τα σενάρια για ευνόητους λόγους. Μήπως και με τον Σωκράτη το ίδιο δεν έγινε μέχρι να «κλειδώσει» το deal;

Ενίσχυση, ωστόσο, δεδομένα θα υπάρξει και στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει ζητήσει εδώ και καιρό «έτοιμο» παίκτη για το υψηλό επίπεδο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο –ελεύθερος από τη Σεβίλλη- Εσκουδέρο και ο πολύπειρος Σέρβος Κολάροφ, για τον οποίο από Ιταλία μεριά ψιθυρίζουν πως έχει βάλει το χεράκι του και ο πολύπειρος παράγοντας Αντριάνο Γκαλιάνι που πριν από λίγες μέρες ήταν με τις ώρες στα γραφεία των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Κολάροφ, παρά τα 35 χρόνια του, είναι αριστερός μπακ τοπ επιπέδου. Μπαρουτοκαπνισμένος όσο δεν πάει, με προϋπηρεσία σε Λάτσιο, Μάντσεστερ Σίτι, Ρόμα και Ίντερ, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι χάντρα στο κομπολόι του. Έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ιταλίας, αλλά από τη στιγμή που το όνομά του τέθηκε στα υπόψη των «ερυθρολεύκων» δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Εδώ πέρυσι τα πήγε μια χαρά κι έβγαλε όλη τη σεζόν περίπατο ο Χοσέ Χολέμπας στα 37 του και δεν θα κάνει τα ίδια και περισσότερα ο διεθνής Σέρβος, με το τεράστιο βιογραφικό και την ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία; Πέρα από την σπάνια ικανότητά του στην εκτέλεση στημένων φάσεων, μιλάμε για ένα μπακ, το οποίο μετράει 503 παιχνίδια, 52 γκολ και 68 ασίστ…

Περιττό να αναφέρουμε ότι οι αρμόδιοι του συλλόγου έχουν ανοικτές τις κεραίες τους και για το δεξί άκρο της άμυνας, αφού μέχρι τώρα ο φιλότιμος Ανδρούτσος δεν φτάνει και ο Κένι Λαλά εμφανίζεται ή του ύψους ή του βάθους (συνήθως). Εν αναμονή…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ