ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Γιατί είναι δύσκολη η υπόθεση του Μανωλά και οι εξαιρετικές σχέσεις με τους ερυθρόλευκους

Ο Κώστας Μανωλάς στο φινάλε αγώνα Λίβερπουλ - Νάπολι για το Champions League της σεζόν 2019/20
Ο Κώστας Μανωλάς στο φινάλε αγώνα Λίβερπουλ - Νάπολι για το Champions League της σεζόν 2019/20 2019 AP PHOTO/JON SUPER

Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρονται σε πρόταση του Ολυμπιακού στη Νάπολι για τον Κώστα Μανωλά. Τι πραγματικά, όμως, ισχύει στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή υπόθεση.

Ιταλικά δημοσιεύματα θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει καταθέσει πρόταση στη Νάπολι για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά, η οποία μάλιστα φτάνει τα 15-18 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τη "Repubblica". Πρόκειται για μία είδηση για την οποία βούιξε η Ιταλία, όμως η υπόθεση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Ολυμπιακός πράγματι έχει ρωτήσει για τον Κώστα Μανωλά μέσω τρίτων στα τέλη του Ιουλίου. Οι παρτενοπέι απάντησαν ότι θέλουν 15 εκατομμύρια ευρώ για να παραχωρήσουν τον 30χρονο κεντρικό αμυντικό. Η Νάπολι, για κάποιους δικούς της λόγους, πήρε την απόφαση να διαρρεύσει το Σάββατο (14/8) την είδηση, με αποτέλεσμα να κάνει τον γύρο της Ιταλίας.

Μία δύσκολη έως ακατόρθωτη υπόθεση

Η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Ολυμπιακό. Η Νάπολι ψάχνει να πουλήσει παίκτες, όμως ο Μανωλάς, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το 2024 και για τον οποίο έχει δαπανήσει 36 εκατομμύρια ευρώ, δεν είναι στους βασικούς προς πώληση ποδοσφαιριστές.

Το βασικό πρόβλημα για τη Νάπολι είναι η κάλυψη του συμβολαίου του Κώστα Μανωλά, το οποίο είναι τεράστιο. Όπως γίνεται κατανοητό, το νούμερο αυτό, είναι σχεδόν ακατόρθωτο να καλύψει ο Ολυμπιακός, ειδικά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας και ενώ οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται εκτός Champions League. Το SPORT24 έχει εξηγήσει αναλυτικά εδώ και καιρό ότι στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού είναι από πολύ δύσκολο έως απίθανο να επιστρέψει στα παλιά λημέρια, εφόσον αμείβεται με 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η υπόθεση, βέβαια, θα μπορούσε να συνδεθεί με τον Μαντί Καμαρά και με την ανάμειξη του μέσου των ερυθρόλευκων, ώστε να επιτευχθεί ένα deal. Ωστόσο ξανά το θέμα... κολλάει στην κάλυψη του μεγάλου συμβολαίου του Μανωλά. Με λίγα λόγια, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός βρει τη φόρμουλα και δώσει τα χέρια με τη Νάπολι, δεν θα μπορεί να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του Ναξιώτη αμυντικού.

Παραμένει εξαιρετική η σχέση του Ολυμπιακού με τον Μανωλά

Η σχέση του Μανωλά με τον Ολυμπιακό παραμένει σε εξαιρετικό επίπεδο. Είναι δεδομένο πως ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός θέλει κάποια στιγμή στην καριέρα του να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή και με τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι σχεδόν αδύνατο.

Γι' αυτό το λόγο, μάλιστα, ο Ολυμπιακός έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα απ' την Ιταλία, τονίζοντας πως στην παρούσα φάση δεν υφίσταται κάποιο θέμα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ