ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τι είδε ο Πέδρο Μαρτίνς στο Ντιναμό Τιφλίδας - Νέφτσι Μπακού

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ζάλτσμπουργκ
Ο Πέδρο Μαρτίνς στη φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ζάλτσμπουργκ EUROKINISSI

Ο Πέδρο Μαρτίνς βρέθηκε στη Γεωργία και παρακολούθησε από κοντά τη μάχη ανάμεσα στην Ντιναμό Τιφλίδας και τη Νέφτσι Μπακού, ζευγάρι απ' το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον β' προκριματικό γύρο του Champions League. Το SPORT24 καταγράφει τα κυριότερα σημεία της αναμέτρησης.

Πλησιάζει η μέρα που ο Ολυμπιακός θα πατήσει τον αγωνιστικό χώρο για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Στις 21 Ιουλίου οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έναν εκ των Ντιναμό Τιφλίδας ή Νέφτσι Μπακού για το πρώτο παιχνίδι του β' προκριματικού γύρου του Champions League.

Ο α' γύρος της προκριματικής φάσης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ξεκίνησε και είχαμε το πρώτο δείγμα των δύο πιθανών αντιπάλων της ομάδας του Πειραιά. Η Νέφτσι Μπακού πήρε το διπλό επικρατώντας 2-1 της Ντιναμό Τιφλίδας. Οι Αζέροι έχουν ένα μικρό προβάδισμα, όμως τα πάντα παραμένουν ανοιχτά στη ρεβάνς στις 14 Ιουλίου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς βρέθηκε στο στάδιο της Τιφλίδας και παρακολούθησε από κοντά το παιχνίδι. Είχε το πρώτο δείγμα των πιθανών αντιπάλων του και είναι σίγουρο πως θα γύρισε στην Ελλάδα με ένα μπλοκάκι γεμάτο σημειώσεις, για τον τρόπο που αγωνίζονται, τα δυνατά τους σημεία και τις αδυναμίες. Όλα αυτά θα φανούν χρήσιμα στην προετοιμασία του Ολυμπιακού ανάλογα φυσικά και τον αντίπαλο που θα προκύψει.

Δύο ομάδες που δεν φοβίζουν τον Ολυμπιακό

Η γενική εικόνα που προκύπτει απ' το παιχνίδι της Τιφλίδας, είναι ότι οι δύο ομάδες δεν είναι κάποιο φόβητρο για τον Ολυμπιακό. Είναι δύο ομάδες που μεν έχουν θέληση να παίξουν ποδόσφαιρο, όμως το κάνουν σε αργούς ρυθμούς. Κάτι τέτοιο παρατηρήθηκε και στο μεταξύ τους παιχνίδι, ενώ τα λάθη στις μεταβιβάσεις, ειδικά στον άξονα του αγωνιστικού χώρου ήταν αρκετά.

Οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν αρκετά φορές τη δύναμη τους, ενώ υπήρξαν και σημεία του παιχνιδιού που παρατηρήθηκαν δυνατά μαρκαρίσματα που προκάλεσαν καθυστερήσεις, ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Παραδόξως οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι μετρώντας δέκα φάουλ η κάθε μία και από μία κίτρινη κάρτα.

Προσεγμένη και επικίνδυνη ομάδα η Νέφτσι Μπακού

Η Νέφτσι Μπακού παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 3-5-2. Από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού θέλησε να πάρει την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού κυκλοφορώντας την μπάλα. Όταν έχανε την κατοχή φρόντιζε να μην πιέζει αρκετά ψηλά, ώστε να μην αφήνει κενά στα μετόπισθεν. Οι Αζέροι ήθελαν να παίξουν γρήγορα όταν τους δινόταν η ευκαιρία, πράγμα που απέδειξαν στο πρώτο γκολ.

Ξετυλίχθηκαν αρκετά γρήγορα, ο Λαβάλ τροφοδότησε τον Αλασκάροβ, ο οποίος είδε λίγο εκτός εστίας τον τερματοφύλακα της Ντιναμό, και τον κρέμασε υποδειγματικά στο 23ο λεπτό του παιχνιδιού. Πάντως, μετά το γκολ της οπισθοχώρησε αρκετά, φάνηκε περισσότερο συγκεντρωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα. Το νικητήριο γκολ πέτυχε στο 58' με τον Μαχμούντοφ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, από ένα λάθος μαρκάρισμα των γηπεδούχων εντός περιοχής.

Απέδειξε πάντως ότι είναι επικίνδυνη και αποτελεσματική, καθώς σκόραρε δύο γκολ στις έξι τελικές που είχε. Έτσι, έχει αποκτήσει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Πήρε μάλιστα έναν αγώνα που στο μεγαλύτερο μέρος του δεν ήταν η καλύτερη. Ο Ολυμπιακός έχει ένα δείγμα (σε περίπτωση που προκριθεί η Νέφτσι) για το τι πρέπει να κάνει, σε αντίθεση με την Ντιναμό, δεδομένου ότι οι ερυθρόλευκοι θα είναι εκείνοι που θα έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Αδύναμη στην επίθεση και δεν φοβάται να σουτάρει από μακριά η Ντιναμό Τιφλίδας

Με παρόμοιο σχηματισμό παρατάχθηκε και η Ντιναμό Τιφλίδας, η οποία ξεκίνησε με 5-3-2. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού της ήταν το υψηλό πρέσινγκ της, ώστε να εμποδίσει την ανάπτυξη του αντιπάλου. Βέβαια, στα πρώτα λεπτά δεν της βγήκε, καθώς τελικά η Νέφτσι έβγαινε στην επίθεση δίχως ιδιαίτερη δυσκολία. Όλα αυτά άλλαξαν μετά το 0-1, όταν και πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Οι Γεωργιανοί επιχειρούσαν να χτίσουν παιχνίδι ορθολογικά από πίσω. Όμως παρατηρήθηκε έντονη αδυναμία στην τελική πάσα και στη δημιουργία ουσιαστικών ευκαιριών. Η Ντιναμό πατούσε στην περιοχή των Αζέρων με αρκετή δυσκολία, αφού δεν μπορούσε να διασπάσει την οργανωμένη τους άμυνα. Η ομάδα της Τιφλίδας, εφόσον δεν έβρισκε λύσεις στην περιοχή, δεν φοβόταν να σουτάρει από μακριά.

Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα βρήκαν και το γκολ της ισοφάρισής τους. Ο Μάρουσιτς δοκίμασε στο 36' το πόδι του από μακριά και με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές ήταν ένας ανορθόδοξος τρόπος επίθεσης και παρά τις 13 τελικές (επτά παραπάνω απ' τη Νέφτσι) ελάχιστες περιπτώσεις δημιούργησε πραγματικούς κινδύνους, καθώς δυσκολευόταν να γίνει απειλητική. Ξεχώρισε ένα δοκάρι λίγο πριν απ' το φινάλε με κεφαλιά, που δημιουργήθηκε από ένα στημένο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πιθανότατα να παρατήρησε κάποια απ' τα παραπάνω, ενώ φυσικά το μπλοκάκι του θα γράφει πολλά περισσότερα, με αρκετές λεπτομέρειες. Η ρεβάνς θα δώσει στον Πορτογάλο τεχνικό μία ακόμη πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων και όταν προκύψει ο αντίπαλος την επόμενη εβδομάδα, τότε οι ερυθρόλευκοι θα προετοιμαστούν πιο στοχευμένα για την πρώτη τους επίσημη μάχη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ