CHAMPIONS LEAGUE

Ντιναμό Τιφλίδας - Νέφτσι Μπακού 1-2: Προβάδισμα των Αζέρων στο ζευγάρι που κοιτάζει ο Ολυμπιακός

Στιγμιότυπο απ' την αναμέτρηση ανάμεσα στην Νέφτσι Μπακού και τη Γαλατάσαραϊ
Στιγμιότυπο απ' την αναμέτρηση ανάμεσα στην Νέφτσι Μπακού και τη Γαλατάσαραϊ ABACA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Η Νέφτσι Μπακού επικράτησε 2-1 της Ντιναμό Τιφλίδας στο πρώτο παιχνίδι της α' προκριματικής φάσης του Champions League, στο ζευγάρι που βγάζει τον αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός περιμένει τη ρεβάνς του Αζερμπαϊτζάν ανάμεσα στη Ντιναμό Τιφλίδας και τη Νέφτσι Μπακού για να μάθει τον αντίπαλό του στον β' προκριματικό γύρο του Champions League. Στο πρώτο παιχνίδι στη Γεωργία, η Νέφτσι επικράτησε 2-1 και πήρε ένα μικρό προβάδισμα.

Η Νέφτσι Μπακού ξεκίνησε το παιχνίδι θέλοντας να κρατήσει την κατοχή της μπάλας, όμως σταδιακά η Ντιναμό Τιφλίδας ήταν εκείνη που έπαιρνε την κατοχή της μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ σε μία αντεπίθεση με τον Αλασκάροβ να κρεμάει τον γκολκίπερ στο 23ο λεπτό.

Η Ντιναμό Τιφλίδας μετά το γκολ που δέχθηκε απέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, απειλώντας κυρίως με μακρινά σουτ, αντιμετωπίζοντας δυσκολία να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή. Το γκολ της ισοφάρισης βρήκαν στο 36ο λεπτό, με ένα μακρινό σουτ του Μάρουσιτς να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 56' η Νέφτσι κέρδισε πέναλτι, έπειτα από ανόητο μαρκάρισμα του Καραμπάτζε. Ο Μακχμούντοφ δεν νίκησε αρχικά τον τερματοφύλακα, όμως επειδή δεν πατούσε γραμμή ο διαιτητής έδειξε επανάληψη. Στο 57' ο Μακχμούντοφ ανέλαβε εκ νέου την εκτέλεση και αυτή τη φορά ευστόχησε. Μέχρι και σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, χωρίς όμως να γίνονται απειλητικοί.

Η Ντιναμό Τιφλίδας είχε την κατοχή έως το φινάλε, όμως δεν κατάφερε να γίνει απειλητική δοκιμάζοντας ακίνδυνα μακρινά σουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων καταγράφηκε στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Καρντάβα να καταλήγει στο δοκάρι. Έτσι, μέχρι το τέλος η Νέφτσι κράτησε τη νίκη και ένα μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ: Κβασνκάτζε, Σπορκλέτζε, Κβανταγκιάνι, Παπάβα, Γκμπένιον, Καραμπάτζε, Ράντιν, Καρντάβα, Κούτσια, Μάρουσιτς, Γκαμπεντάβα

ΝΕΦΤΣΙ ΜΠΑΚΟΥ: Μαμάντοφ, Στάνκοβιτς, Μποντζ, Μερτ Τσελίκ, Χάραμτζ, Μακχμούντοφ, Κάνε, Μπουγκριν, Λαβάλ, Μέζα Κόλι, Αλασκάροβ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ