ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, Θεοφάνης Μπακούλας: Το ευρωπαϊκό ψαλίδι ανήκει στα εύκολα που έχει πετύχει

Ο Θεοφάνης Μπακούλας
Ο Θεοφάνης Μπακούλας INTIME SPORTS

Ο μέσος του Ολυμπιακού, Θεοφάνης Μπακούλας σκόραρε το γκολ της διοργάνωσης στον τελικό με την Μίλαν, αλλά για να φτάσει σε αυτό το σημείο χρειάστηκε να κάνει δυσκολότερα πράγματα, κυρίως να παραμείνει πιστός στον εαυτό του.

Σβούρας, μοντέρνος, αεροδυναμικός και ακούραστος είναι ο μέσος του Ολυμπιακού, Θεοφάνης Μπακούλας που με τη γκολάρα μύθο στον τελικό απέναντι στη Μίλαν άναψε τη σπίθα για να εκτοξευθούν στον ουρανό τα βεγγαλικά των πανηγυρισμών της νίκης στο Youth League από τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη, λοιπόν, κατάκτηση τροπαίου της UEFA από ελληνική ομάδα σημαδεύτηκε από μια υπέροχη ενέργεια ενός λιγότερο προβεβλημένου παίκτη των ερυθρολεύκων ακαδημιών.

Ποιος είναι ο 19χρονος Θεοφάνης Μπακούλας και τι έχει κάνει στην καριέρα του μέχρι στιγμή;

Το ψαλίδι ήταν το εύκολο

Ο Μπακούλας γεννήθηκε το 2005 στην Αθήνα, άρχισε από μικρός να κλοτσάει την μπάλα σε τοπική ομάδα των Αγίων Αναργύρων.

Στη συνέχεια ήρθε ο Παναθηναϊκός για μια τριετία και μετέπειτα η Οδύσσεια της προσπάθειας για καριέρα στο εξωτερικό.

Στα 14 -ο 19χρονος σήμερα- Πρωταθλητής Ευρώπης μπήκε στο αεροπλάνο κι άφησε την Ελλάδα για να παίξει μπάλα στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το όνειρο όμως, συνέπεσε με τον εφιάλτη του κορονοϊού. Μετά από έξι μήνες στα Λιοντάρια ο Μπακούλας μπήκε στην Πινχαλβονένσε, αλλά από τη μια η καραντίνα κι από την άλλη η γραφειοκρατία ανάγκασαν το παιδί να επιστρέψει στην πατρίδα.

Δεν χάθηκε, πάλεψε κι έγινε πρωταθλητής

Άλλος στη θέση του Μπακούλα ίσως και να είχε απελπιστεί αλλά πού; Αγωνιστής και στη ζωή όπως στο χορτάρι ο νεαρός μέσος ενσωματώθηκε στον Ολυμπιακό.

Και ξανά χαρτιά και ξανά καραντίνα, κάποιοι τραυματισμοί επίσης και ο Mr. Highlight του τελικού του Youth League συνέχισε να περιμένει τη στιγμή του. Τελικά έπαιξε τη σεζόν 21/22 μερικές φορές για να έρθει η εκτόξευση.

Το 22/23 μπήκε για τα καλά στην Κ19 και αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της ομάδας του Σωτήρη Συλαϊδόπουλο που κατέκτησε το πρωτάθλημα της συγκεκριμένης σεζόν γράφοντας 21 συμμετοχές.

Εκπαιδευμένος στα δύσκολα

Αν μη τι άλλο ο Μπακούλας είναι σκληραγωγημένος. Έφυγε μικρός από το σπίτι του, έπεσε στα βαθιά και κολύμπησε.

Το εξωτερικό μπορεί να μην ευδοκίμησε με την πρώτη προσπάθεια, αλλά το γεγονός πως ενστερνίστηκε το ρητό που χρησιμοποιείται και -δεν συμβαίνει πάντα- στο ποδόσφαιρο "κάνε ένα βήμα πίσω για να πας δυο μπροστά" δείχνει έναν προσγειωμένο χαρακτήρα.

Όλα τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν ανήκουν στα πόδια του και τις "τρελές" του εμπνεύσεις....

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ YOUTH LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ