ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα τρία "ναι" και τα πέντε "όχι" του καλοκαιριού

Ολυμπιακός: Τα τρία "ναι" και τα πέντε "όχι" του καλοκαιριού
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός "έχασε" τρεις ποδοσφαιριστές, για τους οποίους δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια και απάντησε αρνητικά σε τουλάχιστον πέντε προτάσεις πρωτοκλασάτων του στελεχών. Το Sport24.gr καταγράφει...

Μετά την περσινή σεζόν που έκανε ο Ολυμπιακός σε όλες τις διοργανώσεις, θα περίμενε κανείς ότι αρκετά από τα βασικά στελέχη που πήραν το νταμπλ και έφτασαν μέχρι τους "16" του Europa League, θα αποχωρούσαν. Ότι θα τους πουλούσε η ΠΑΕ. Τελικά αυτοί που αποχώρησαν ήταν τρεις. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί που υπέγραψε ως ελεύθερος στη Γαλατασαράι, ο Γκιλιέρμε που πωλήθηκε στην Αλ Σάαντ και ο Κώστας Τσιμίκας που παραχωρήθηκε στη Λίβερπουλ. Κακά τα ψέματα, υπήρξαν κι άλλοι υποψήφιοι για να συνεχίσουν σε άλλες... πολιτείες, αλλά η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ δεν είχε σκοπό να διαλύσει ένα επιτυχημένο σύνολο. Ας καταγράψουμε μερικά παραδείγματα...

Ο Ζοζέ Σα αν δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά πριν από τη ρεβάνς με τη Γουλβς, θα είχε στα χέρια του ουκ ολίγες προτάσεις. Με μάνατζερ τον Ζόρζε Μέντες, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι μονοπώλησε στα πανάκριβα deal της Ευρώπης, σίγουρα θα μπορούσε τώρα να έχει πάρει μεταγραφή. Ακόμη κι έτσι, όμως, υπήρξαν ομάδες που απευθύνθηκαν στους εκπροσώπους του και στον Ολυμπιακό για ενδεχόμενη συμφωνία, όπως για παράδειγμα η γαλλική Ρεν. Όταν άκουσαν πως ο Πορτογάλος κίπερ παραχωρείται μόνο με το ποσό της ρήτρας, δηλαδή με 13 εκατ. ευρώ, έκανε πίσω.

Σίριαλ έγινε η περίπτωση του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Ζόρζε Ζεζούς, προπονητής της Μπενφίκα, παραδέχτηκε δημόσια ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε χρήματα που δεν μπορούσε να προσφέρει η ομάδα του. Οι πρωταθλητές δεν ήθελαν να δώσουν τον καλύτερο στόπερ τους, ο οποίος θα παραμείνει για δεύτερη διαδοχική σεζόν, έχοντας συμβόλαιο στο λιμάνι μέχρι το 2023.

Προτάσεις κατάφερε να φέρει μέχρι και Παπ Σισέ, ο οποίος μάλιστα δεν ήταν βασικός. Τόσο η Τραμπζονσπόρ όσο και η Σπάρτα Πράγας προσπάθησαν να αποκτήσουν τον Σενεγαλέζο ως δανεικό με οψιόν αγοράς, αλλά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν μπήκαν στη διαδικασία να διαπραγματευτούν και απάντησαν ορθά κοφτά "όχι"! Για παίκτη μάλιστα που ούτε φέτος θα είναι βασικός, με δεδομένο πως ο Ουσεϊνού Μπα βρίσκεται... μπροστά του.

Μεταγραφική... παρέλαση έκανε και το όνομα του Μαντί Καμαρά. Τόσες και τόσες ομάδες τον είχαν ψηλά στη λίστα τους, αλλά οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού ξεπερνούσαν τα 15 εκατ. ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η Φιορεντίνα που "έπαιξε" δυνατά, ουδέποτε έκανε επίσημη πρόταση. Μπόλικες συζητήσεις, αλλά όχι πρόταση. Το Sport24.gr γνωρίζει ότι η Άστον Βίλα έψαξε την περίπτωσή του, αλλά deal δεν υπήρξε ποτέ και ο λόγος ήταν πως ήθελε να τον πάρει δανεικό με οψιόν αγοράς. Δεν υπήρχες περίπτωση να δεχτεί τέτοια συμφωνία η ΠΑΕ.

Και φυσικά... Ελ Αραμπί. Την περασμένη εβδομάδα ο 33χρονος Μαροκινός killer είχε στα χέρια του άκρως δελεαστική πρόταση από το Κατάρ . Πρόταση έγινε και στον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως δεν είχε σκοπό να αφήσει να του φύγει αυτός ο πρωτοκλασάτος στράικερ.

Συμπερασματικά, αποχώρησαν οι τρεις ποδοσφαιριστές για τους οποίους δεν υπήρχαν περιθώρια να πειστούν και να αλλάξουν γνώμη. Για τον Τσιμίκα και τη Λίβερπουλ νομίζω το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Στον Γκιλιέρμε έγινε πρόταση ανανέωσης. Επί της ουσίας του προτάθηκε διπλασιασμός αποδοχών, αλλά τα χρήματα που πήρε στο Κατάρ ήταν πολλά περισσότερα. Όσο για τον Ομάρ, του προτάθηκε να ανανεώσει με 1 εκατ. ευρώ ετησίως net + bonus, αλλά στη Γαλατά υπέγραψε με 2 εκατ. ευρώ "καθαρά" ετησίως για τριετές συμβόλαιο.

Εν ολίγοις, σε ένα "καυτό" μεταγραφικά καλοκαίρι και έπειτα από μια σεζόν που η ενδεκάδα του Ολυμπιακού γιάλυσε σε πολλές ομάδες του εξωτερικού, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τις λιγότερες δυνατές απώλειες, αν προσεγγίσουμε το θέμα ρεαλιστικά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ