ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα προφίλ των Καραμπάγκ, Φράιμπουργκ και Ναντ, αντιπάλων των ερυθρολεύκων στους ομίλους του Europa League

Ο Λουντοβίκ Μπλάς πανηγυρίζει το γκολ του στο ματς της Ναντ με την Παρί Σεν Ζερμέν
Ο Λουντοβίκ Μπλάς πανηγυρίζει το γκολ του στο ματς της Ναντ με την Παρί Σεν Ζερμέν © 2022 JEREMIAS GONZALEZ / AP IMAGES

Με Καραμπάγκ, Φράιμπουργκ και Ναντ ο Ολυμπιακός στον όγδοο όμιλο του Europa League. Αυτά είναι τα προφίλ των τριών ομάδων, αντίπαλων των ερυθρολεύκων.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα Λεμεσού, επικρατώντας της κυπριακής ομάδας στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση).

Την Παρασκευή (26/8) οι ερυθρόλευκοι έμαθαν τους αντιπάλους τους στους ομίλους της διοργάνωσης, με την κληρωτίδα να φέρνει την ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν αντιμέτωπη με τις Καραμπάγκ, Φράιμπουργκ και Ναντ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θυμίζουμε πως ο πρώτος του κάθε ομίλου προκρίνεται στη φάση των 16, ο δεύτερος στα playoffs για τη φάση των 16 απέναντι στους 3ους του Champions League. Ο τρίτος "υποβιβάζεται" στα playoffs των 16 του Conference League. Μέχρι και το Σάββατο (27/8) θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του Europa League.

Το προφίλ της Καραμπάγκ

  • Προπονητής: Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ (από το καλοκαίρι του 2008). Ο 50χρονος βρίσκεται στον πάγκο της Κάραμπακ τα τελευταία 14 χρόνια, ενώ τη σεζόν 2006/7 είχε αναλάβει τη τεχνική ηγεσία της Νέφτσι. Με την Κάραμπακ έχει πανηγυρίσει συνολικά 13 τίτλους (8 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα).
  • Αστέρι: Κάντι. Τη περσινή σεζόν ο Βραζιλιάνος δεξιός εξτρέμ σημείωσε 20 γκολ σε 43 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 12 ήταν στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν, στο οποίο αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ.
  • Οι πρωταθλητές Αζερμπαϊτζάν έκαναν το ντάμπλ τη σεζόν 2021/22 και τερμάτισαν με μεγάλη διαφορά στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος (στο +19 από τη Νέφτσι Μπακού). Φέτος, η ομάδα έχει κάνει το "2 στα 2" στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας πέντε γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια. Στα playoffs του Champions League αποκλείστηκε από την Πλζεν, με το παιχνίδι να κρίνεται στη ρεβάνς (0-0 το πρώτο ματς, 2-1 το δεύτερο).

Το προφίλ της Φράιμπουργκ

  • Προπονητής: Κρίστιαν Στράιχ (από τον Δεκέμβριο του 2011). Ο 57χρονος Γερμανός μέχρι το 2011 ήταν βοηθός προπονητή στην ομάδα και στη συνέχεια ανέβαλε την τεχνική ηγεσία. Μέχρι και σήμερα δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο με την ομάδα.
  • Αστέρι: Βιντσέντσο Γκρίφο. Ολοκλήρωσε τη σεζόν, έχοντας απολογισμό 13 γκολ και οκτώ ασίστ σε 40 παιχνίδια που αγωνίστηκε.
  • Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση. Φέτος η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ έχει ξεκινήσει με το δεξί της υποχρεώσεις της στην Bundesliga, μετρώντας δύο νίκες και μία στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Το προφίλ της Ναντ

  • Προπονητής: Αντουάν Κουμπουαρέ (από τον Φεβρουάριο του 2021). Ο 58χρονος τεχνικός, που μεταξύ άλλων έχει καθίσει και στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, τη διετία 2009-11, με τη Ναντ να πανηγυρίζει τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα του (Κύπελλο). Το πρώτο ήταν με τους Παριζιάνους το 2009/10.
  • Αστέρι: Λουντοβίκ Μπλας. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 γκολ για τη σεζόν 2021/22, εκ των οποίων τα 10 τα έβαλε στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, μοίρασε και πέντε ασίστ σε συνολικά 41 συμμετοχές που κατέγραψε.
  • Η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ομάδα, η οποία σήκωσε το Κύπελλο Γαλλίας μετά από 22 χρόνια, επικρατώντας της Νις με 1-0, ενώ στη Ligue 1 κατέλαβε την 9η θέση με 55 βαθμούς. Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν ήταν ιδανικό για την ομάδα του Κουμπουαρέ, η οποία δεν έχει σημειώσει νίκη στα τρία πρώτα παιχνίδια του γαλλικού πρωταθλήματος απέναντι σε Ανζέ, Λιλ και Μαρσέιγ. Συγκεκριμένα, μετράει δύο ισοπαλίες και μία ήττα αντίστοιχα.
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ