ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα πέντε καθοριστικά συμπεράσματα της ερυθρόλευκης προετοιμασίας στην Εστεπόνα

Ο Κώστας Φορτούνης στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Χάντερσφιλντ
Ο Κώστας Φορτούνης στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Χάντερσφιλντ EUROKINISSI SPORTS

Η χειμερινή προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Εστεπόνα ολοκληρώθηκε, με τον Μίτσελ να έχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα από τη δουλειά που έγινε στην Ισπανία ενόψει της επανέναρξης των επίσημων υποχρεώσεων.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη μίνι χειμερινή του προετοιμασία στην Εστεπόνα με την τελευταία προπόνηση να λαμβάνει χώρα την Τετάρτη (7/12). Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονταν στη Μαρμπέγια της Ισπανίας από τις 28 Νοεμβρίου και δούλεψαν σκληρά με διπλές προπονήσεις τις περισσότερες μέρες.

Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός έδωσε δύο φιλικά. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 2-0 της Χάντερσφιλντ, ενώ λίγες μέρες αργότερα ήρθαν ισόπαλοι 3-3 με την Σταντάρ Λιέγης σ' ένα χορταστικό παιχνίδι.

Ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και καταστάσεις, είδε ποδοσφαιριστές του να ανεβαίνουν, ενώ φρόντισε να διαπιστώσει πώς λειτουργούν οι σκέψεις του στην πράξη (π.χ. δοκιμή Μπιέλ στη θέση φορ που δεν έπιασε).

Ο Μαρσέλο έδειξε πως είναι εδώ

Ένα από τα μεγαλύτερη κέρδη της προετοιμασίας του Ολυμπιακού ήταν ο Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος μπακ βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου, όμως το κλίμα άλλαξε άρδην. Ο σούπερ σταρ των ερυθρόλευκων μπήκε στην αεροπλάνο για Ισπανία και με τη δουλειά του φώναξε παρών.

Στο πρώτο φιλικό ξεκίνησε βασικός με την παρουσία του να είναι πολύ καλή. Ανέβαινε συνεχώς στην πλευρά ευθύνης του και παρείχε χρήσιμες βοήθειες. Αναγκάστηκε να φύγει μετά από ένα χτύπημα που δέχθηκε, ωστόσο πρόλαβε να αγωνιστεί και στο δεύτερο παιχνίδι.

Κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης έδωσε δύο ασίστ στην καλύτερή του εμφάνιση τους μήνες που βρίσκεται με τον Ολυμπιακό. Έτσι φώναξε πως βρίσκεται παρών.

Φορτούνης και Κασάμι είναι στη διάθεση του Μίτσελ

Τέσσερις ολιγόλεπτες εμφανίσεις έχει μέχρι στιγμής ο Κώστας Φορτούνης στη Super League. Στα φιλικά της Ισπανίας πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και έδειξε πως είναι επίσης παρών. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός έβγαλε την ποιότητά του σε αρκετές φάσεις, ενώ σκόραρε απέναντι στη Χάντερσφιλντ.

Ο Κασάμι, ο οποίος δεν έχει ακόμη κάποια επίσημη εμφάνιση, επίσης πήρε χρόνο συμμετοχής και φαίνεται πως στην επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων θα βρίσκεται δυναμικά στο rotation του Μίτσελ.

Η παρουσία των δύο ποδοσφαιριστών στην Ισπανία προσθέτει έναν παραπάνω πονοκέφαλο στον Μίτσελ, ο οποίος βλέπει οι ποιοτικές επιλογές του στον άξονα να αυξάνονται.

"Μία από τις καταστάσεις που συμβαίνουν είναι ότι βλέπουμε όλο και περισσότερους παίκτες που θέλουν και μπορούν να είναι βασικοί στην ομάδα. Αυτό από τη μία είναι θετικό, αλλά ταυτόχρονα και ένα καλό πρόβλημα για τον προπονητή. Δεν έχουμε μόνο έντεκα βασικούς ποδοσφαιριστές" δήλωσε ο Μίτσελ στην απολογιστική συνέντευξή του στο MEGA.

Η ώρα του Ανδρούτσου

Αρκετό χρόνο συμμετοχής στα δύο φιλικά πήρε ο Θανάσης Ανδρούτσος. Ο 25χρονος δεξιός μπακ ξεκίνησε βασικός στο πρώτο ματς κόντρα στη Χάντερσφιλντ, ενώ απέναντι στη Σταντάρ μπήκε στο δεύτερο μέρος.

Τη δεδομένη στιγμή ο Ανδρούτσος είναι ο μοναδικός καθαρός δεξιός μπακ του Ολυμπιακού (υπάρχει και ο Βρουσάι), ενώ από το Σάββατο στην πραγματικότητα των ερυθρόλευκων θα μπει ο Ροντινέι.

Ο Βραζιλιάνος προορίζεται για βασικός δεξιός μπακ, όμως ο Ανδρούτσος αναμένεται να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δεδομένα θα του παρουσιαστούν.

Το passing game και το υψηλό πρέσινγκ

Ο Μίτσελ κατά την παραμονή του Ολυμπιακού στην Ισπανία δούλεψε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ο Ισπανός έδωσε έμφαση στο passing game και στο υψηλό πρέσινγκ των ποδοσφαιριστών του.

Πρόκειται για δύο στοιχεία που θέλει ο Μίτσελ από την ομάδα του. Κυριαρχία όσον αφορά στην κατοχή και άμεση επανάκτηση της μπάλας ψηλά στο γήπεδο. Ήταν τα δύο συστατικά της επιτυχίας τα προηγούμενα χρόνια και πάνω σε αυτά θέλει να πατήσει.

Πάντως, ειδικά στο ματς κόντρα στη Χάντερσφιλντ ο Μίτσελ είδε αυτά τα δύο πράγματα από τους παίκτες του.

Ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία για προετοιμασία στη μέση της σεζόν

"Με βοήθησε γιατί βλέπω στα ματς πράγματα που βλέπω στην προπόνηση. Έχουμε δουλέψει και σε διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε στο εξής στη χρονιά" δήλωσε ο Μίτσελ μετά την ισοπαλία κόντρα στη Σταντάρ.

Ο Ισπανός προπονητής έφτασε στον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Επομένως είναι πολύ για έναν προπονητή να περάσει γρήγορα τη δική του αντίληψη, όσο τα παιχνίδια τρέχουν και υπάρχει η πίεση του πρωταθλητισμού.

Ο Μίτσελ είχε μία χρυσή ευκαιρία για κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Μία προετοιμασία στη μέση της σεζόν. Έτσι, με ηρεμία ο Ισπανός πέρασε σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τα δικά του θέλω.

Πλέον, έχει ένα ακόμη τεστ το Σάββατο (10/12, 19:00) απέναντι στη δυνατή Νότιγχαμ Φόρεστ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Έπειτα ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην κανονικότητα, καθώς στις 15 Δεκεμβρίου αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ