ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα οικονομικά δεδομένα για την απόκτηση του Λέο Περέιρα

Ο Λέο Περέιρα
Ο Λέο Περέιρα 2023 GUSTAVO GARELLO/AP IMAGES

Ο Ολυμπιακός κινείται ενεργά στο μεταγραφικό παζάρι και μια από τις περιπτώσεις που "τρέχει" είναι ο Λέο Περέιρα. Τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης του Βραζιλιάνου στόπερ. Τετραετές συμβόλαιο προσφέρουν οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός προχωράει τις διαδικασίες για την απόκτηση του Λέο Περέιρα. Οι ερυθρόλευκοι ρώτησαν την διοίκηση της ομάδας του Ρίο ντε Τζανέιρο, αν παραχωρείται ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός και με τι ποσό και ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Λέο Περέιρα εκπροσωπείται από τον Ρικάρντο Σέιντ και το γραφείο μάνατζερ R13 Fussball, το οποίο έχει καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό, από την μεταγραφή του Ροντινέι τέτοιο καιρό πέρυσι, αλλά και νωρίτερα του Ραφίνια.

Παρεμπιπτόντως, η πειραϊκή ομάδα είχε πάρει τον Ρόντινεϊ ως ελεύθερο από την Φλαμένγκο πριν από ένα χρόνο, ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον Περέιρα. Ο τελευταίος σε ένα μήνα θα κλείσει τα 28, έχει ύψος 1.89μ. και είναι εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.

Ο Βραζιλιάνος στόπερ έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2027 και οι απαιτήσεις της τελευταίας ανέρχονται στα 7.000.000 ευρώ. Όσα χρήματα δηλαδή είχε δαπανήσει η Φλαμένγκο για να αποκτήσει τον παίκτη από την Ατλέτικο Παραναένσε πριν από τέσσερα χρόνια -τον Ιανουάριο του 2020.

Όμως, στη Λατινική Αμερική εκτιμούν ότι οι δύο πλευρές μπορούν να τα βρουν σε ένα ποσό γύρω στα 5.000.000 ευρώ. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε λίγο πιο χαμηλά και προσπαθεί να φέρει την υπόθεση στα μέτρα του. Μάλιστα, τού προσφέρει τετραετές συμβόλαιο.

Το προφίλ του Λέο Περέιρα

Ο Λέο Περέιρα έχει κάνει εξαιρετική σεζόν στη Νότια Αμερική, έχοντας 52 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ και πριν από μερικούς μήνες η Φλαμένγκο απέρριψε πρόταση της Αλ Νασρ για την παραχώρησή του ύψους 14 εκατ. ευρώ, επειδή εκείνη την χρονική περίοδο δεν μπορούσε να βρει τον αντικαταστάτη του.

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να έρθει στην Ευρώπη, γι΄ αυτό τον λόγο η Φλαμένγκο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Μπραγκαντίνο για την απόκτηση του Λέο Ορτίζ.

Ο Περέιρα, ο οποίος αποτελεί μαζί με τον Φαμπρίσιο Μπρούνο τους βασικούς στόπερ της Φλαμένγκο, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ατλέτικο Παραναένσε και έπαιξε ως δανεικός στη Ναούτικο, στη Γκουαρατινγκουέτα και στην Ορλάντο Σίτι στις ΗΠΑ, μέχρι που τον απέκτησε η Φλαμένγκο.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έχει 160 συμμετοχές, 7 τέρματα και 5 ασίστ με την φανέλα της «Φλα», ενώ συνολικά στην καριέρα του μετράει σε συλλογικό επίπεδο 273 παιχνίδια, 14 γκολ και 6 ασίστ. Επίσης, αγωνίστηκε στις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας, με τελευταία αυτή της Κ20.

Πρόκειται για κλασικό στόπερ, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί στην καριέρα του σε ορισμένα ματς και στα άκρα της άμυνας. Ο Λέο Περέιρα είναι αριστεροπόδαρος, με καλή τεχνική κατάρτιση, δυνατός στον αέρα, αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματα του, με καλή κάθετη αλλά και διαγώνια μακρινή πάσα και έχει γρήγορες αντιδράσεις.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ