ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα έξι σημεία της υπόθεσης Κάρμο

Ο Νταβίντ Κάρμο
Ο Νταβίντ Κάρμο EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τον Πίντο ντα Κόστα και τις δηλώσεις του για την κάλυψη της ρήτρας του Ντάβιντ Κάρμο. Αυτά είναι τα δεδομένα της υπόθεσης.

Ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο Ντα Κόστα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του υποστήριξε την Πέμπτη (28/3) το βράδυ ότι ο Ολυμπιακός έχει ενημερώσει ότι θα κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του Νταβίντ Κάρμο ύψους 17.500.000 ευρώ. Από την πειραϊκή ΠΑΕ δεν υπήρξε αντίδραση επί του θέματος, δηλαδή ούτε επιβεβαίωναν αλλά ούτε και διέψευδαν, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που θα απασχολήσει ουσιαστικά τους "ερυθρόλευκους" τον Μάιο.

Άλλωστε, για τον Ολυμπιακό προέχουν αυτή τη στιγμή τα τρία προσεχή παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα με αντιπάλους την ΑΕΚ, τον Άρη και τη Λαμία και, βέβαια, οι δύο αναμετρήσεις με τη Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Conference League. Ποια είναι τα δεδομένα και τι ισχύει στην περίπτωση του Κάρμο;

  1. Ο Πίντο Ντα Κόστα το προχώρησε πολύ το θέμα, ορμώμενος ίσως από την επιθυμία του Ολυμπιακού να διατηρήσει στις τάξεις του τον διεθνή με την Αγκόλα κεντρικό αμυντικό. Πολλές φορές σε προεκλογικές περιόδους λέγονται παραπάνω πράγματα απ' ό,τι ισχύουν για διάφορους λόγους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Κάρμο αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Πόρτο -δόθηκαν 20.000.000 ευρώ στην Μπράγκα- και οι "Δράκοι" θέλουν να κάνουν απόσβεση των χρημάτων τους ή έστω να μην έχουν μεγάλη ζημιά.
  2. Μέχρι αυτήν την ώρα, ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει κάτι περισσότερο από το να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του. Έχει δείξει τη διάθεσή του, αλλά δεν έχει κάνει το επόμενο βήμα, πόσο μάλλον να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς του παίκτη. Έτσι κι αλλιώς, έχει περιθώριο δύο μηνών μπροστά του και δεν βιάζεται να αποφασίσει.
  3. Στον Ολυμπιακό είναι θετικοί για την παραμονή του Κάρμο και, παράλληλα, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής είναι θετικός για να συνεχίσει στους "ερυθρόλευκους".
  4. Επειδή πρόκειται για μία ρήτρα που είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας και δεν έχουν δοθεί ποτέ μέχρι σήμερα τόσα χρήματα για μία μεταγραφή από ελληνικό σύλλογο, χρειάζεται υπομονή και να αφήσουμε τις εξελίξεις να μιλήσουν στην ώρα τους. Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία 15ετία τα περισσότερα χρήματα που ο Ολυμπιακός έδωσε για την αγορά ποδοσφαιριστή ήταν για τον Ντάνιελ Ποντένσε, καταβάλλοντας στην Σπόρτινγκ το ποσό των 7.500.000 ευρώ. Δηλαδή, λιγότερο από τα μισά χρήματα απ' όσα θέλει τώρα η Πόρτο για τον Κάρμο.
  5. Κάλλιστα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, ποιος ο λόγος ο Ολυμπιακός να "τρέξει" τώρα θέμα οψιόν αγοράς του Κάρμο και να μην προχωρήσει σε δύο μήνες σε νέα διαπραγμάτευση με την Πόρτο για χαμηλότερο ποσό; Μπορεί, για παράδειγμα, οι "ερυθρόλευκοι" να βάλουν πάνω στο τραπέζι άλλες λύσεις, όπως την αγορά του 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή ή να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό στην Πόρτο για να κρατήσουν ως δανεικό τον παίκτη για ακόμη μία σεζόν
  6. Στην υπόθεση του νεαρού κεντρικού αμυντικού θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο εάν θα παραμείνει ο Σέρζιο Κονσεϊσάο στον πάγκο της Πόρτο, καθώς ο Κάρμο δεν έχει τις καλύτερες των σχέσεων με τον Πορτογάλο τεχνικό.

Προς το παρόν, πάντως, όλα είναι ανοιχτά και η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει τον Μάιο, αφού πρώτα η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο Μεντιλίμπαρ θα έχουν υπόψη τους και την τελευταία εικόνα της πειραϊκής ομάδας στην περίοδο.

Άλλωστε, αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει κανείς σε ποια θέση θα τερματίσουν οι "ερυθρόλευκοι" στο πρωτάθλημα και σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα συμμετάσχουν τη νέα περίοδο. Αυτό που έχει σημασία τούτη την ώρα είναι ο Ολυμπιακός να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα από τον Κάρμο μέχρι το τέλος της σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ