ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα διλήμματα για την ενδεκάδα και τα "θέλω" του Μαρτίνς για το ματς κόντρα στη Σλόβαν

Ο Καμαρά πανηγυρίζει το γκολ του επί της Νέφτσι | 21 Ιουλίου 2021
Ο Καμαρά πανηγυρίζει το γκολ του επί της Νέφτσι | 21 Ιουλίου 2021 IN TIME

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (19/8, 22:00, MEGA, Novasports Prime) στο πρώτο παιχνίδι των playoffs του Europa League με τον Πέδρο Μαρτίνς να καταστρώνει τα πλάνα του. Υποψήφιοι για ντεμπούτο Βατσλίκ - Ονιεκούρου.

Αντίστροφα μετράει ο Ολυμπιακός για μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (19/8, 22:00, MEGA, Novasports Prime) στο πρώτο παιχνίδι των playoffs του Europa League. Η τελευταία εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό απ' τη Λουντογκόρετς ήταν δύσκολη, όμως άπαντες στο "στρατόπεδο" της ομάδας του Πειραιά δουλεύουν για να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Φυσικά με μία καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Σλοβάκους. Με προπόνηση στον Ρέντη το βράδυ της Τετάρτης (18/8) ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δοκιμάσει κάποια πράγματα και ήδη έχει σχηματοποιήσει στο μυαλό του πώς θα παρατάξει την ομάδα του κόντρα στη Σλόβαν.

Φυσικά, ακόμη υπάρχουν κάποια διλήμματα για τα πρόσωπα που θα επιλέξει εν τέλει σε διάφορες θέσεις. Έτσι, οι τελευταίες "πινιλιές" στο πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού θα μπουν την τελευταία στιγμή, λίγο πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του στους ποδοσφαιριστές του.

Με διαφορετικό πρόσωπο απέναντι στη Σλόβαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσανατολίζεται στο 4-3-3 ή στο 4-2-3-1, ενώ πρόκειται να δούμε αρκετές αλλαγές στα πρόσωπα. Ξεκινάμε απ' τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Πορτογάλος εμπιστεύθηκε τον Τζολάκη στα προκριματικά του Champions League, όμως είναι αρκετά πιθανό τελικά ο Βατσλίκ να πάρει θέση βασικού και να κάνει το ντεμπούτο του με τους ερυθρόλευκους κόντρα στη Σλόβαν. Άλλωστε, γι' αυτό τον λόγο αποκτήθηκε, για να είναι δηλαδή ο βασικός γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Βέβαια, στη συνέντευξη Τύπου ο Μαρτίνς δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του και άφησε τα πάντα ανοιχτά αναφέροντας: "Ο Βατσλίκ είναι παίκτης με εμπειρία που τον υπολογίζουμε πολύ για το μέλλον". Επομένως, δεν θα είναι περίεργο ο Πορτογάλος να χρησιμοποιήσει ξανά τον Τζολάκη και το ντεμπούτο του Τσέχου γκολκίπερ να πάρει παράταση.

Οι αλλαγές στην άμυνα είναι επίσης δεδομένες, ειδικά μετά την τιμωρία του Μπα και την απουσία του φευγάτου Σεμέδο απ' την ευρωπαϊκή λίστα. Στα στόπερ αναμένεται να δούμε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς ή τον Παπέ Αμπού Σισέ. Στα αμυντικά άκρα ο Κένι Λαλά θα αντικαταστήσει τον Ανδρούτσο δεξιά, με τον Όλεγκ Ρέαμπτσουκ να παίζει στα αριστερά.

Στον άξονα στη θέση τους θα παραμείνουν οι Γιάν Εμβιλά και Μαντί Καμαρά, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ξεκινήσει ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, όπως την περασμένη εβδομάδα στη ρεβάνς της Βουλγαρίας. Υπάρχει ενδεχόμενο τη θέση του να πάρει ο Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος είχε σκοράρει μάλιστα στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Λουντογκόρετς. Σε αυτή την περίπτωση ο σχηματισμός θα μετατραπεί σε 4-2-3-1, με τον 20χρονο απ' τη Γουινέα να κινείται πίσω απ' τον επιθετικό και μπροστά απ' τα δύο αμυντικά χαφ.

Τέλος, στην επιθετική τριάδα είναι αρκετά πιθανό ντεμπούτο να κάνει ο Χένρι Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός εξτρέμ βρισκόταν στον πάγκο στη ρεβάνς της Βουλγαρίας, όμως εξαιτίας της κόκκινης του Μπα δεν πέρασε ποτέ ως αλλαγή. Ο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως πλέον είναι έτοιμος να βοηθήσει: "Ο Ονιεκούρου έχει ενταχθεί, έχει γίνει μέλος της ομάδας, είναι πολύ πιθανό, όπως ισχύει και για όλους τους παίκτες, να παίξει".

Ο Ονιεκούρου είναι το φαβορί για τη δεξιά επιθετική πτέρυγα, ωστόσο αν δεν ξεκινήσει βασικός τότε θα αγωνιστεί ο Ματιέ Βαλμπουενά. Στα αριστερά θα βρίσκεται ο Γιώργος Μασούρας, ενώ στην αιχμή του δόρατος θα παίξει ο Γιουσέφ Αλ Αραμπί.

Τι θέλει να δει απ' τους παίκτες του ο Μαρτίνς

Στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (18/8) ο Πέδρο Μαρτίνς μέσα στις άκρες δήλωσε τι θέλει να δει απ' τους ποδοσφαιριστές του, κάτι το οποίο βέβαια έγινε και κατανοητό την εβδομάδα που ακολούθησε του αποκλεισμού απ' τα προκριματικά του Champions League. Το κυριότερο στοιχείο που θέλει να δει ο Πορτογάλος προπονητής είναι η θέληση.

"Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να δούμε βελτιωμένα και κυρίως θέλω να δω θέληση. Πιστεύω στη θετική απάντηση αύριο, περιμένω να αντιδράσουμε, να δείξουμε ότι υπάρχει πρόοδος". Ο Μαρτίνς εκτός απ' το αποτέλεσμα θέλει να δει και μία καλή εμφάνιση με όρεξη απ' τους παίκτες του, η οποία θα δείξει πως ο Ολυμπιακός έχει αφήσει πίσω του τις κακές στιγμές των τελευταίων ημερών και είναι έτοιμος να συνεχίσει τη σεζόν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Όσον αφορά στο τακτικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει καλύτερη επιθετική λειτουργία, κάτι που τόνισε και ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου. Οι ερυθρόλευκοι χρειάζεται να μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν στο παιχνίδι και να μην σπαταλήσουν τις καλές στιγμές τους, με αποτέλεσμα να μπουν σε μία διαδικασία άγχους. Επιπλέον, ο Μαρτίνς δεν θέλει να δει λανθασμένες μεταβιβάσεις, απ' τις οποίες μπορούν να προκύψουν προϋποθέσεις αντεπίθεσης απ' τη Σλόβαν. Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσουν να επιτεθούν κυρίως οι Σλοβάκοι και αυτό ακριβώς θέλει να προλάβει ο Πορτογάλος.

Ο Ολυμπιακός πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα και όλοι στην ομάδα θα επιδιώξουν με ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα συνδυαστεί με μία καλή εμφάνιση, να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες. Παράλληλα, έτσι θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για πρόκριση στους ομίλους του Europa League, τον μεγάλο στόχο των ερυθρόλευκων πλέον.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ