ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει στο Europa League και τι κυνηγάει

Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άιντραχτ για το Europa League
Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άιντραχτ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει ένα ποσό που φτάνει κοντά στα 14.000.000 ευρώ από την πορεία του στο Europa League και κοιτάζει ακόμη ψηλότερα με τα οικονομικά οφέλη να είναι μεγάλα.

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (9/12, 19:45, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE SPORT 24) αντιμετωπίζει στο Βέλγιο την Αντβέρπ για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι βλέπουν ακόμη και την πρωτιά στον όμιλο τους.

Για να συμβεί αυτό η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να νικήσει τους αδιάφορους Βέλγους και την ίδια ώρα η Άιντραχτ να χάσει από τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία.

Η βαθμολογία

*Ο 1ος προκρίνεται στη φάση των 16
*Ο 2ος παίζει σε έξτρα γύρο για την πρόκριση στους 16 με τρίτο από τους ομίλους του Champions League
*Ο 3ος προκρίνεται στον έξτρα γύρο του Europa Conference League
*Ο 4ος αποκλείεται

Σε περίπτωση ισοπαλίας των Γερμανών και νίκης του Ολυμπιακού οι "ερυθρόλευκοι" θα ισοβαθμίσουν με την Άιντραχτ αλλά υστερούν καθώς έχουν δύο ήττες από τους Γερμανούς.

Η τελευταία αγωνιστική

Τι χρήματα κυνηγάει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλες οικονομικές απολαβές, οι οποίες αναμένεται να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες, εφόσον έχει "κλειδώσει" την παρουσία του και σε επόμενες φάσεις της διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι έτσι κι αλλιώς από την πρόκρισή τους στους ομίλους του Europa League έχουν κλειδώσει το το ποσό των 3.630.000 ευρώ. Πρόκειται για το "έπαθλο" τις UEFA προς τις ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Αρχικά θα υπάρξει μια προκαταβολή 3.400.000 και το εναπομείναν ποσό των 230.000 θα καταβληθεί στο τέλος της σεζόν και μπορεί να αυξηθεί κατάτι.

Από εκεί και πέρα, κάθε νίκη στους ομίλους δίνει 630.000 ευρώ, ενώ κάθε ισοπαλία 210.000. Ο Ολυμπιακός με τις τρεις νίκες του και τις δύο ήττες έχει εξασφαλίσει 1.900.000 ευρώ, ένα ποσό που μπορεί να μεγαλώσει περαιτέρω την τελευταία αγωνιστική. Επιπλέον, οι Πειραιώτες έχουν "καπαρώσει" 550.000 ευρώ, σε περίπτωση που παραμείνουν στη δεύτερη θέση. Ωστόσο, αν καταφέρουν να τερματίσουν στην πρώτη θέση τότε θα βάλουν στα ταμεία του 1.100.000 ευρώ. Οπότε η νίκη κόντρα στην Αντβέρπ θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Οι ερυθρόλευκοι κοιτάζουν όσο το δυνατόν ψηλότερα. Η πρόκριση στα νοκ-άουτ playoffs είναι εξασφαλισμένη μέσω της 2ης θέσης, κάτι που σημαίνει πως αν τελικά δεν τερματίσουν πρώτοι θα προσθέσουν άλλα 500.000 ευρώ. Αν, όμως τελικά ο Ολυμπιακός περάσει την Άιντραχτ τότε, θα πάει κατευθείαν στο έπαθλο των 1.200.000 ευρώ.

Αναλυτικά τα ποσά για τις νοκ-άουτ φάσεις:

  • Πρόκριση στα νοκ-άουτ playoffs: 500.000 ευρώ
  • Πρόκριση στη φάση των 16: 1.200.000 ευρώ
  • Πρόκριση στα προημιτελικά: 1.800.000 ευρώ
  • Πρόκριση στα ημιτελικά: 2.800.000 ευρώ
  • Πρόκριση στον τελικό: 4.600.000 ευρώ

Ο νικητής του Europa League θα λάβει επιπλέον το ποσό των 4.000.000 ευρώ

Τα χρήματα του market pool και του συστήματος μετοχών

Ωστόσο, η UEFA προσφέρει κι άλλα ποσά στις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το μέγεθός του οριστικοποιείται κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων ή και μετά το τέλος τους.

Μία τέτοια πηγή εσόδων είναι το market pool, όμως είναι αδιευκρίνιστη, ειδικά από τη στιγμή που η σεζόν 2021-2022 είναι η πρώτη του νέου τριετούς κύκλου συμφωνιών της UEFA με τους τηλεοπτικούς παρόχους. Συνολικά, στις ομάδες του Europa League θα μοιραστεί το ποσό των 139.500.000 ευρώ και ο Ολυμπιακός θα εισπράξει ένα μερίδιο αντιπροσωπευτικό της τηλεοπτικής συμφωνίας που έχουν κάνει οι ελληνικοί πάροχοι, εν προκειμένω η Cosmote TV. Το ποσό που εκτιμάται ότι θα πάρει η ελληνική ομάδα από αυτήν την πηγή είναι πάνω από 3.000.000.

Μία ακόμα πηγή εσόδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι το σύστημα των μετοχών που εισήγαγε η UEFA πριν από μερικά χρόνια. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία κατατάσσει τις 32 ομάδες του Europa League με βάση την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την τελευταία δεκαετία και ανάλογα τη θέση που λαμβάνουν, παίρνουν και τις αντίστοιχες μετοχές.

Φέτος, η κάθε μετοχή έχει αξία 132.000. Κατά συνέπεια, η 32η ομάδα της κατάταξης θα εισπράξει 132.000, η 31η θα εισπράξει δύο μετοχές, άρα 264.000 κ.ο.κ. Η κορυφαία ομάδα του ranking θα εισπράξει 4.224.000. Ο Ολυμπιακός βάσει της κατάταξης του θα λάβει το ποσό των 3.828.000 ευρώ.

Σε όλα αυτά προστίθενται και τα εισιτήρια

Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ το ποσό των 13.818.000 ευρώ, ενώ αν τερματίσει στην πρώτη θέση, τότε αυτό θα μεγαλώσει και αναμένεται να ξεπεράσει τα 15.000.000 ευρώ. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό των εισιτηρίων. Το Καραϊσκάκης ήταν γεμάτο στα τρία εντός έδρας παιχνίδια των ομίλων.

Φυσικά, τα παιχνίδια που έρχονται για τον Ολυμπιακό θα είναι ακόμη πιο κρίσιμα για την πορεία της ομάδας του Μαρτίνς στον όμιλο και έτσι τα οικονομικά οφέλη θα είναι όλο και μεγαλύτερα. Όσο περισσότερο προχωράει ο Ολυμπιακός στο Europa League τόσο θα ανεβαίνουν τα ποσά της UEFA, όπως και τα έσοδα από τα εισιτήρια.

24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ