ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Στον β' προκριματικό του Champions League με τίτλο και αποκλεισμό της Βιγιαρεάλ

Ο Τικίνιο
Ο Τικίνιο EUROKINISSI SPORTS

Η επικύρωση του αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και την επόμενη σεζόν είναι πολύ πιθανό να ευνοήσει τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Champions League, δεδομένου ότι είναι μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ακόμη και την Τετάρτη. Πώς θα συμβεί αυτό.

Η UEFA ανακοίνωσε τη Δευτέρα (2/5) ότι επέκτεινε τις κυρώσεις της σε όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Ρωσίας, συλλόγους και εθνικές, εξαιτίας της παρατεταμένης επιδρομής των στρατευμάτων στην Ουκρανία. Έτσι, καμία εκπρόσωπος της χώρας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να ευνοήσει τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι είναι μία ανάσα από την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος και την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Champions League, κάτι που μπορεί να γίνει από την ερχόμενη Τετάρτη (4/5, 19:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στην Τούμπα.

Κανονικά, ο Ολυμπιακός θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του από τον α' προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ωστόσο, εξαιτίας του συνεχιζόμενου εμπάργκο στο ρωσικό ποδόσφαιρο είναι πολύ πιθανό πλέον να κερδίσει μία θέση.

Πώς θα επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο; Εφόσον κατακτήσει το τρόπαιο ομάδα που θα έχει εξασφαλίσει την έξοδό της στην κορυφαία διοργάνωση μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος, κάτι που έχουν κάνει ήδη Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.

Με λίγα λόγια, εάν το βράδυ της Τρίτης η Βιγιαρεάλ αποκλειστεί από τη Λίβερπουλ στα προκριματικά του Champions League, τότε ο Ολυμπιακός θα μπει αυτομάτως στον β' προκριματικό γύρο, ο οποίος εκκινεί στις 19 ή στις 20 Ιουλίου. Το 2-0 της αγγλικής ομάδας στο Άνφιλντ έχει φέρει το κίτρινο υποβρύχιο σε πολύ δύσκολη θέση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ