ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις ανανέωσης με Ελ Αραμπί, διετές θέλει ο Μαροκινός

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Οι συζητήσεις αναμέσα στον Ολυμπιακό και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί για την ανανέωση της συνεργασίας τους βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, με τον Μαροκινό να επιθυμεί διετές συμβόλαιο.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και το τελευταίο διάστημα υπάρχουν επαφές με τους ερυθρόλευκους προς αυτή την κατεύθυνση. Οι δύο πλευρές γνωρίζουν τα "θέλω" η μία της άλλης. Η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ επιθυμεί να επεκτείνει την συνεργασία της με τον Μαροκινό σέντερ φορ αναγνωρίζοντας την προσφορά του και το γεγονός ότι είναι κομβικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Τις προσεχείς ημέρες και συγκεκριμένα στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος αναμένεται να υπάρξει νέα επαφή μεταξύ των δύο πλευρών για να μπει στην τελική ευθεία η ανανέωση του συμβολαίου του έμπειρου ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Ελ Αραμπί επιθυμεί διετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ στο τραπέζι είναι και η λύση του 1+1 με την αυτόματη ανανέωση με την συμπλήρωση ορισμένου αριθμού συμμετοχών.

Ο Αφρικανός επιθετικός είναι πολύ ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό, έχει βρει την Ιθάκη του, νιώθει πολύ καλά στην Αθήνα, θέλει να συνεχίσει στην πειραϊκή ομάδα και γι´ αυτό τον λόγο έχει ζητήσει από τον μάνατζέρ του να βάλει στην άκρη τις κρούσεις από ομάδες από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία. Από τον Ιανουάριο, δηλαδή έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, μπορεί να υπογράψει σε οποιοδήποτε σύλλογο ως ελεύθερος με την προοπτική του καλοκαιριού, ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και η ερυθρόλευκη ΠΑΕ επιθυμούν να τακτοποιήσουν το ζήτημα νωρίτερα.

Ο Ελ Αραμπί, ο οποίος τον Φεβρουάριο θα κλείσει τα 35, είναι πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού μέσα στην περίοδο με επτά τέρματα, εκ των οποίων τα πέντε τα έχει πετύχει στα προκριματικά του Champions League (Λουντογκόρετς) και στα προκριματικά και τον όμιλο του Europa League (Άιντραχτ 2, Αντβέρπ, Σλόβαν Μπρατισλάβας). Τα άλλα δύο είναι στο πρωτάθλημα, στα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον Παναιτωλικό. Επίσης, στα μέσα της εβδομάδας (κόντρα στην Άιντραχτ) έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία των ερυθρόλευκων με 16 γκολ (σε 33 αγώνες) ξεπερνώντας τον Τζόρτζεβιτς και τον Μήτρογλου.

Συνολικά, ο Μαροκινός στράικερ σε 115 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει 62 τέρματα και 15 ασίστ. Όμως, με την ποιότητα, την εμπειρία και τη νοοτροπία νικητή που βγάζει στο γήπεδο, αλλά και την συμπεριφορά του και τις συμβουλές προς τους νεαρότερους σε ηλικία συμπαίκτες του, η προσφορά του είναι πολύπλευρη και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος την τελευταία διετία, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της πειραϊκής ομάδας (εισπράττει πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο μαζί με τα μπόνους). Όμως, έχει δικαιώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε η διοίκηση του Ολυμπιακού, έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες και έχει βγάλει τα χρήματά του με τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα, τους βαθμούς και τις προκρίσεις που έχει χαρίσει στους ερυθρόλευκους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ