ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Σε δύο μήνες η συζήτηση μπορεί να είναι διαφορετική για Καμπελά

Ο Ρεμί Καμπελά με τη φανέλα της Μαρσέιγ
Ο Ρεμί Καμπελά με τη φανέλα της Μαρσέιγ © 2015 DAVID VINCENT / AP IMAGES

Οι λόγοι της συμφωνίας του Ρεμί Καμπελά με τη Μονπελιέ, τα "θέλω" του Ολυμπιακού και το διετές ή τριετές συμβόλαιο που επιθυμεί ο Γάλλος επιθετικός το καλοκαίρι.

Ένα εικοσιτετράωρο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που είχε δώσει η FIFA στους παίκτες που αγωνίζονταν στα πρωταθλήματα της Ουκρανίας και της Ρωσίας για να βρουν ομάδα και να συνεχίσουν να παίζουν μέσα στην περίοδο, ο Ρεμί Καμπελά συμφώνησε με την πρώην ομάδα του Μονπελιέ. Ο έμπειρος επιθετικός έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο του γαλλικού συλλόγου, Λορέντ Νικολίν (την Τετάρτη 6/4) για συνεργασία δύο μηνών και το καλοκαίρι θα επανεξετάσει τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του για τις επόμενες περιόδους.

Επί της ουσίας, ο 32χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος τον περασμένο μήνα από την Κράσνονταρ, θα είναι διαθέσιμος για οκτώ παιχνίδια της Μονπελιέ στο πρωτάθλημα, η οποία βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας και στις αρχές Ιουνίου θα είναι ελεύθερος για να αποφασίσει για το μέλλον του.

Αυτό σημαίνει πως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης του Ολυμπιακού το καλοκαίρι, καθώς ο ποδοσφαιριστής -όπως έχει δηλώσει ο ίδιος κατ´ επανάληψη το τελευταίο διάστημα- διατηρούσε δίαυλο επικοινωνίας με τους ερυθρόλευκους τις τελευταίες εβδομάδες. Πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι ο γεννημένος στην Κορσική κεντρικός μεσοεπιθετικός και εξτρέμ είχε μιλήσει το τελευταίο διάστημα, τόσο με τον Εμβιλά και τον Μοντέστο όσο και με τον Βαλμπουενά.

Οι λόγοι της συμφωνίας με την Μονπελιέ

Ο Καμπελά αποφάσισε να βάλει την υπογραφή του σε δίμηνο συμβόλαιο με την γαλλική ομάδα (“η συμφωνία μας είναι μέχρι το τέλος της σεζόν”) για μια σειρά από λόγους:

*Ο Γάλλος ήθελε να παραμείνει αυτό το διάστημα στην πατρίδα του μαζί με την οικογένειά του και να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει καλά. Ο Ρεμί εντάχθηκε σε ηλικία 14 ετών στην ακαδημία της Μονπελιέ, έπαιξε στην πρώτη ομάδα από το 2009 έως το 2014 (με ένα διάλειμμα μιας σεζόν που δόθηκε δανεικός στην Αρλέ Αβινιόν), μέχρι που πήρε μεταγραφή στη Νιούκαστλ αντί 10.000.000 ευρώ.

*Ο παίκτης έκανε προπονήσεις με την Μονπελιέ μετά από την αποχώρησή του από την Κράσνονταρ, ακολουθούσε πρόγραμμα αποθεραπείας στη γάμπα με ειδικές ασκήσεις στο γυμναστήριο μετά τον τραυματισμό του, παρακολούθησε την περασμένη Κυριακή από τις εξέδρες το παιχνίδι με την Μπρεστ και πείστηκε να επιστρέψει άμεσα στους αγώνες.

*Επίσης, αυτό που ενδιέφερε τον ποδοσφαιριστή στην παρούσα φάση, δεν ήταν το οικονομικό, αλλά να παραμείνει ενεργός αγωνιστικά, να παίξει ποδόσφαιρο το προσεχές δίμηνο, καθώς είχε να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τον περασμένο Νοέμβριο (από τον αγώνα Χίμκι – Κράσνονταρ 3-3, στο οποίος είχε γκολ και ασίστ, στις 27/11/2021).

*Παράλληλα, ο Καμπελά σκέφτηκε πως ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρει τον χρόνο του προσελκύοντας πιθανό και άλλες προτάσεις ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά τα περί Ολυμπιακού και Καμπελά, ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι. Οι ερυθρόλευκοι δεν καίγονταν άμεσα για ενίσχυση, ούτε έχουν πει κάτι για τον Γάλλο ποδοσφαιριστή. Όποια εμπλοκή υπήρχε μέχρι προχθές είχε να κάνει με τις δηλώσεις του παίκτη που έχει μιλήσει για επαφές με την πειραϊκή ομάδα. Και οποιαδήποτε συζήτηση θα αφορούσε την προοπτική του καλοκαιριού. Έτσι κι αλλιώς, η πειραϊκή ομάδα είναι γεμάτη αυτή τη στιγμή στη θέση του επιτελικού χαφ (Φορτούνης, Καρβάλιο, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά, Φαντιγκά) και των εξτρέμ (Μασούρας, Ροντρίγκες, Ονιεκουρού, Λόπες, συν τους πέντε παραπάνω παίκτες). Και λέμε αυτή τη στιγμή, γιατί τον Ιούλιο μπορεί να έχουν γίνει προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τα "θέλω" των ερυθρόλευκων

Σε δύο μήνες, λοιπόν, η συζήτηση μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική για τον Καμπελά. Καταρχάς, πολλά θα κριθούν από τα “θέλω” του Ολυμπιακού και από την επιθυμία του ποδοσφαιριστή.

Οι ερυθρόλευκοι, για παράδειγμα, μπορεί να έχουν άλλες προτεραιότητες. Μπορεί ο Μαρτίνς να πει ότι είναι ευχαριστημένος με τους παίκτες που έχει για τις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ και να ζητήσει πρώτα ενίσχυση στα πλάγια της άμυνας ή στο κέντρο. Όπως μπορεί να συμβεί και το αντίθετο, να δώσει το ok για να γίνουν συζητήσεις με τον Καμπελά.

Ο Γάλλος επιθετικός επιθυμεί διετές ή τριετές συμβόλαιο

Από την άλλη, ο 32χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί να κάνει την διαφορά στη Μονπελιέ μέχρι το τέλος Μαϊου, να διατηρήσει ψηλά το κασέ του και να σπεύσουν άλλες ομάδες από την πατρίδα του ή την υπόλοιπη Ευρώπη να του καταθέσουν προτάσεις. Όπως μπορεί να μην τα πάει καλά στη γαλλική ομάδα, να αναγκαστεί να ρίξει νερό στο κρασί του και να γίνει συζήτηση πάνω σε διαφορετική βάση και υπό άλλους όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία, ο έμπειρος επιθετικός επιθυμεί διετές ή τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες αποδοχές λίγο πάνω από 1,5 και κατά άλλους γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Προς το παρόν, αυτά τα χρήματα δεν είναι εύκολο να τα βρει στην Ευρώπη, κι έτσι η κουβέντα μπορεί να ανοίξει πάλι τον Ιούνιο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ