ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ρεμί Καμπελά είναι για τον Ολυμπιακό η ιδανική συνέχεια του Βαλμπουενά

6635236 27.08.2021 Krasnodar's Jhon Cordoba and Remy Cabella celebrate the team's goal during the Russian Premier League soccer match between Krasnodar and Rubin Kazan, in Krasnodar, Russia. Vitaly Timkiv / Sputnik (Photo by Vitaly Timkiv / Sputnik / Sputnik via AFP)
6635236 27.08.2021 Krasnodar's Jhon Cordoba and Remy Cabella celebrate the team's goal during the Russian Premier League soccer match between Krasnodar and Rubin Kazan, in Krasnodar, Russia. Vitaly Timkiv / Sputnik (Photo by Vitaly Timkiv / Sputnik / Sputnik via AFP) CREDIT: VITALY TIMKIV/SPUTNIK/AFP

Μεταγραφή που δεν κουβαλά το παραμικρό ρίσκο. Προέρχεται από εντυπωσιακή σεζόν στο ρώσικο πρωτάθλημα, κάτι που αποδεικνύει πως δεν του άφησε κανένα κουσούρι ο τραυματισμός τον Αύγουστο του 2019 στο Καραϊσκάκης. Ο Τσάρλυ αξιολογεί τον Ρεμί Καμπελά και τα όσα μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό, εφόσον προχωρήσει η περίπτωσή του.

Ο Ρεμί Καμπελά, σε δηλώσεις του στο Canal+, επιβεβαίωσε για δεύτερη φορά πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους ερυθρόλευκους, υποστηρίζοντας μάλιστα πως "μιλάω με τη Στρασμπούρ, αλλά κυρίως με τον Ολυμπιακό".

Στο Καραϊσκάκης έφαγε τη σφαίρα

Ο 32χρόνος Γάλλος είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Βαλμπουενά. Είναι μία μεταγραφή που -αν δεν αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμού- είναι αδύνατον να μην κάνει τεράστια διαφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι φίλοι του Ολυμπιακού τον είδαν να φεύγει τραυματίας στο 26' του αγώνα των πλέι οφ με την Κράσνονταρ για τα πλέι οφ του Champions League.

Το καλοκαίρι του 2019 η διοίκηση της ρωσικής ομάδας είχε δώσει 14 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον έμπειρο δημιουργό. Στον προηγούμενο γύρο η Κράσνονταρ είχε κάνει την μεγάλη έκπληξη, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την Πόρτο και φάνταζε ένα επικίνδυνο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό. Ο τραυματισμός του Καμπελά έκανε πιο εύκολη -απ' όσο τουλάχιστον αναμενόταν- την αποστολή του Ολυμπιακού.

Η διάγνωση για τον Ρεμί Καμπελά ήταν σκληρή. Είχε υποστεί ρήξη χιαστών. Λιό ή πολύ, η αξία του ποδοσφαιριστή είναι γνωστή σε όσους παρακολουθούν ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το ερώτημα που προκύπτει, ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή που τον είδαμε στην χώρα μας πριν από 2,5 χρόνια να τραυματίζεται σοβαρά, είναι αν κατάφερε να επανέλθει. Μία ματιά στα φετινά επιτεύγματα του είναι αρκετή για να καταλάβετε πως ο Καμπελά είναι σε εκπληκτική κατάσταση, έτοιμος να κάνει μεγάλη διαφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προέρχεται από εντυπωσιακή σεζόν

Με βάση την αξιολόγηση από το site στατιστικής whoscored.com, φέτος είναι ο τέταρτος καλύτερος ποδοσφαιριστής στο ρωσικό πρωτάθλημα με βαθμολογία 7.40, πίσω μόνο από τους Βραζιλιάνους της Ζενίτ, Κλάουντίνιο, Μάλκομ, και τον 22χρονο Σιμάνσκι της Ντιναμό Μόσχας.

Στους 16 αγώνες που πρόλαβε να αγωνιστεί, πέτυχε 4 τέρματα, μοίρασε 6 ασίστ και 4 φορές αναδείχθηκε Μan of the Match.

Τα φετινά νούμερα αποδεικνύουν πως η... σφαίρα που δέχθηκε στο Καραϊσκάκης, ο σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο του δηλαδή, δεν έχει αφήσει το παραμικρό σημάδι στον τρόπο που αγωνίζεται. Πρόκειται για τον ιδανικό αντικαταστάτη του Βαλμπουενά, ο οποίος μπορεί να προσφέρει ποιοτικές επιλογές στην τελική δημιουργία και να συμμετάσχει σε περισσότερα κομμάτια του παιχνιδιού.

Αγωνίζεται με την ίδια αποτελεσματικότητα και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ

Ο Ρέμι Καμπελά είναι ένας σύγχρονος ποιοτικός δημιουργός που μπορεί να προσφέρει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Έχει καλά πόδια, πατάει περιοχή και το γεγονός αυτό του δίνει την δυνατότητα, εκτός από τον ρόλο του δημιουργού, να αγωνίζεται στην πλευρά του καλού ποδιού του, ως κλασικό δεξί εξτρέμ.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ζητά να παίρνει παιχνίδι στα πόδια του και του αρέσει να έχει τον ρόλο του πλέι μέικερ. Αυτός είναι που αναλαμβάνει όταν χρησιμοποιείται είτε ως επιτελικός χαφ είτε με ανάποδο πόδι, στα αριστερά.

Σε όλη του την καριέρα αγωνίζεται με μεγάλη συχνότητα σε αυτούς τους τρεις ρόλους και πολύ συχνά οι προπονητές του τού αλλάζουν θέση μέσα στα παιχνίδια.

Δεύτερος σε ασίστ και key passes στο ρωσικό πρωτάθλημα

Το κύριο προσόν του Καμπελά είναι η δημιουργία του. Φέτος με 6 ασίστ είναι δεύτερος σε ασίστ στο ρώσικο πρωτάθλημα, δεύτερος και στις Key Passes με 2.8 ανά παιχνίδι, πίσω μόνο από τον Μάλκομ. Το πιο πιθανό είναι στην Ελλάδα να είναι πρώτος και στις δύο κατηγορίες.

Ο Καμπελά διαθέτει καλή κάθετη πάσα, ποιοτική σέντρα, έχει την ικανότητα να δημιουργήσει πάνω στο τρέξιμο του, αλλά και να σηκώσει το κεφάλι και μ' ένα ποιοτικό χτύπημα να βρει τον συμπαίκτη του ακριβώς εκεί που θέλει να πάρει την μπάλα. Συνηθίζει να είναι συγκεντρωτικός και να ζητά την μπάλα για να φτιάξει το παιχνίδι της ομάδας του, από ψηλά ή πιο χαμηλά.

50% επιτυχημένες ντρίπλες

Διαθέτει ντρίπλα απελευθέρωσης με το που έρχεται σε επαφή με την μπάλα και έχει την δυνατότητα να προσπεράσει αντίπαλο και πάνω στο τρέξιμο του. Φέτος δοκιμάζει 2.8 ντρίπλες στο 90λεπτό, έχει τις μισές επιτυχημένες. Εκεί ακριβώς βρίσκεται ο μέσος όρος της καριέρας του με 1.9 σε 3.8 προσπάθειες.

Μην φανταστείτε όμως πως μιλάμε για έναν δαντελένιο δημιουργό. Ο Καμπελά είναι ένας ποδοσφαιριστής που φροντίζει να έχει μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι.

Ποιοτικός δημιουργός που επιχειρεί 3.8 τάκλιν

Συμμετέχει στην άμεση ανάκτηση της κατοχής. Μόνο εφέτος μετρά 2.2 επιτυχημένα τάκλιν ανά 2.8 προσπάθειες, ενώ ο μέσος όρος καριέρας είνει 2.5 επιτυχημένα τάκλιν σε 3,8 προσπάθειες ανα 90λεπτο.

Μόνο από τον αυξημένο αριθμό που διεκδικεί να κερδίσει την μπάλα με τάκλιν, καταλαβαίνει κανείς το πάθος με το οποίο αγωνίζεται και το πόσο ανάγκη έχει να συμμετάσχει σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Φέτος κερδίζει 2 φάουλ στο 90λεπτο και έχει ένα μέσο όρο καριέρας τα 2.5 κερδισμένα, ενόσω παραχωρεί 1.2 στον αντίπαλο.

Μεταγραφή που θα δώσει ακριβώς αυτό που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός

Πραγματικά, αν ο Ολυμπιακός ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Καμπελά, θα έχει κάνει μία στοχευμένη κίνηση ακριβώς στον χώρο που φέτος φωνάζει πως χρειάζεται να προσθέσει ποιότητα, δηλαδή στην τελική απόφαση και συνολικά στην δημιουργία του. Ο Βαλμπουενά πρόσφερε πολλά ειδικά τα δύο πρώτα χρόνια, φέτος βοήθησε όσο μπορούσε, όμως ο χρόνος που ήταν σε θέση να προσφέρει ήταν περιορισμένος. Από τον Ολυμπιακό, έχει λείψει η ποιότητα στη δημιουργία και ο Ρεμί Καμπελά έχει ανεπτυγμένο το συγκεκριμένο στοιχείο.

Στις 9 Μαρτίου έκλεισε τα 32 του. Παρόλα αυτά είναι μία επιλογή που σε περίπτωση ολοκλήρωσης η επιτυχία της είναι εξασφαλισμένη. Με μια και μοναδική προϋπόθεση: να παραμείνει υγιής. Προέρχεται, άλλωστε, από μία χρονιά που στο γήπεδο ήταν ο πραγματικός Καμπελά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ