ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πώς πάτησε στην κορυφή και τι του λείπει

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον ΟΦΗ για τη Super League
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Έξι ματς, 16 βαθμοί, 14 γκολ ενεργητικό, μόλις ένα παθητικό, 26 πρωταγωνιστές, αλλά μόλις τέσσερις σκόρερ. Ο πρώτος έλεγχος του Ολυμπιακού που πάτησε ξανά κορυφή και τι πρόκειται να δούμε στη συνέχεια.

Μόλις έξι παιχνίδια χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας, πιάνοντας τον Άρη που το προηγούμενο διάστημα προπορευόταν έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο. Οι πρωταθλητές παρά τις πολύ σημαντικές υποχρεώσεις τους στο Champions League, έχουν συγκεντρώσει 16 βαθμούς, άφησαν βαθμούς μόνο στα Γιάννενα με αντίπαλο τον ΠΑΣ, σε ένα ματς που σήκωσε πολλή κουβέντα για το VAR και όχι μόνο, ενώ ως τώρα έχουν στηριχθεί κυρίως στην "παλιά φρουρά".

ΕΔΩΣΕ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ 26 ΠΑΙΚΤΕΣ

Από τα νέα πρόσωπα εκείνοι που έχουν πιάσει θέση στη νέα ενδεκάδα είναι ο Γιαν Εμβιλά και οι δύο πολύπειροι μπακ Ραφίνια και Χολέμπας, με τον Χοσέ να επιστρέφει στα παλιά και πολύ γνώριμα λημέρια. Εκείνο που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ή δεν έχει υπολογίσει, είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς μέσα σε αυτά τα έξι παιχνίδια από το ξεκίνημα της σεζόν στο πρωτάθλημα, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 26 ποδοσφαιριστές!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Πορτογάλος τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα 2,5 ενδεκάδες, αν το εξετάσουμε ποσοτικά. Και δεν έχουμε δει ακόμη σε επίσημο ματς τους Κρίστινσον, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι και Ανδρούτσο. Με αυτούς που θα παίξουν αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε στους 30.

Μια πρόχειρη ματιά είναι πλήρως κατατοπιστική (σε παρένθεση είναι οι συμμετοχές):

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σα (4), Τζολάκης (2).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ραφίνια (5), Χολέμπας (5), Σεμέδο (5), Μπα (3), Σισέ (3), Ντρέγκερ (1), Βινάγκρε (1), Παπαδόπουλος (1).

ΜΕΣΟΙ: Μπουχαλάκης (5), Καμαρά (5), Εμβιλά (6), Πέπε (2), Βαλμπουενά (6), Φορτούνης (5), Μασούρας (5), Ραντζέλοβιτς (5), Μπρούμα (2), Μπρούνο (3), Καφού (2 πριν παραχωρηθεί στη Νότιγχαμ), Λοβέρα (2).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αραμπί (6), Χασάν (6), Κάιπερς (1), Σουντανί (1).

Αν μη τι άλλο δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Πέδρο Μαρτίνς ότι δεν δίνει ευκαιρίες. Εκείνο, ωστόσο, που έχει σημασία και δεν περνά απαρατήρητο από την τεχνική ηγεσία πέρα από το ότι η ομάδα πέτυχε 14 γκολ όλα στη διάρκεια των β’ ημιχρόνων της, είναι ότι σκόραραν μόλις 5 ποδοσφαιριστές. Ο Αραμπί έχει ως τώρα 5 γκολ στο πρωτάθλημα, 4 ο Χασάν, 3 ο Μασούρας, ένα ο Φορτούνης κι άλλο ένα ο Καφού στην τελευταία του συμμετοχή με την ερυθρόλευκη πριν μετακομίσει στην Αγγλία και τη Φόρεστ.

Είναι προφανές ότι ο κόουτς του Ολυμπιακού θέλει να έρθουν κι άλλα γκολ, όχι μόνο από τους επιθετικούς, αλλά και από τη μεσαία του γραμμή. Δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμη τέρμα παίκτες όπως ο Βαλμπουενά, ο Μπρούμα, ο Πέπε, ο Καμαρά, ο Εμβιλά, ο Ραντζέλοβιτς, ο Σουντανί, ο Λοβέρα. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ομάδα που παίρνει γκολ και από την άμυνά της, τους μπακ ή τους στόπερ στα "στημένα", αλλά αυτό ακόμη δεν έχει συμβεί από το ξεκίνημα της περιόδου...

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Από την άλλη πλευρά, οι "ερυθρόλευκοι" δέχθηκαν ως τώρα μόλις ένα γκολ, στην έδρα του ΠΑΣ, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα ματς κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, συνεχίζοντας την καλή δουλειά της περσινής περιόδου. Το ερώτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι τι πρόκειται να δούμε στη συνέχεια.

Είναι δεδομένο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα δώσει ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες που αποκτήθηκαν με δική του εισήγηση. Ο Βινάγκρε θα πάρει λεπτά από τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Ντρέγκερ στο δεξί αντί του Ραφίνια. Μην ξεχνάμε ότι ο Βραζιλιάνος μπακ διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του και ο Χοσέ το 36ο. Συν ότι ο Μαρτίνς θα προτιμήσει σε κάποια παιχνίδια τη φρεσκάδα και τις μπούκες των δύο νεοφερμένων μπακ, από τους δύο πιο έμπειρους που έχουν τραβήξει ως τώρα το κουπί.

Ο ΠΕΠΕ ΚΑΙ Ο... ΡΙΓΜΕΝΟΣ ΤΙΑΓΚΟ ΣΙΛΒΑ

Στο κέντρο είναι δεδομένο πως θα εμπιστευθεί ακόμη περισσότερο τον Πέπε, για τον οποίο με δική του εισήγηση δαπανήθηκαν 4 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι. Κάποια στιγμή αναμένεται να δούμε και τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος μέχρι τώρα είναι ο περισσότερο… ριγμένος στη μοιρασιά. Στα άκρα της επίθεσης ο Μπρούμα προορίζεται για βασική επιλογή. Ο πρώην παίκτης της Αϊντχόφεν θα μοιραστεί το χρόνο στα δύο "φτερά" με Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς και Μασούρα.

Όσο για την επίθεση, ο Σουντανί έπαιξε για λίγο στην Αγγλία με αντίπαλο τη Σίτι, αλλά από εδώ και πέρα, αφού πατάει καλά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, θα υπάρξουν παιχνίδια που θα αποτελέσει ακόμη και βασική επιλογή. Συμπέρασμα; Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά, αλλά μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα, όταν μπουν στη μάχη και τα νέα όπλα. Κι αυτή η προσπάθεια, της άμεσης προσαρμογής, θα συνεχιστεί και στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, αλλά και μετά την επανέναρξη των υποχρεώσεων. Με λίγα λόγια, μέχρι τώρα έχουμε δει ελάχιστα από τα... προσεχώς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ