STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Πανθρακικός 5-1

Ολυμπιακός - Πανθρακικός 5-1
INTIME SPORTS

Ολυμπιακός και Πανθρακικός πρόσφεραν ωραίο θέαμα και πολλά γκολ το μεσημέρι της Κυριακής στο Φάληρο, με τους "ερυθρόλευκους" να φτάνουν στη νίκη με σκορ 5-1.

Για την 10η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Πανθρακικό το μεσημέρι της Κυριακής στο Φάληρο και σε ένα ανοιχτό ματς με καλό ρυθμό και πολλές φάσεις, οι Πειραιώτες έφτασαν στην επιτυχία με το ευρύ 5-1.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός επέβαλλε έναν γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να δυσκολεύονται να ακολουθήσουν και να περιορίζονται σε αμυντική προσπάθεια.

Με σκόρερ τους Ντομίνγκες (36'), Παπαγεωργίου (39' αυτ.), Αυλωνίτη (67'), Διαμαντάκου (84'), Μήτρογλου (90') και Κάσες (79'), διαμορφώθηκε το τελικό σκορ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος, όπου Ολυμπιακός και Πανθρακικός θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για την δύσκολη συνέχεια.

Οι "ερυθρόλευκοι" στην προσπάθεια για τους τίτλους και την πρόκριση στους "16" του Champions League και ο Πανθρακικός για την παραμονή στην Super League.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)

Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης (ΕΠΣ Λασιθίου), Γιώργος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Μποτία, Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Ντοσεβί (75' Μήτρογλου), Αφελάι (56' Φουστέρ), Ντομίνγκες (69' Ντουρμάζ), Διαμαντάκος.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Κάσες, Σερφά (46' Τσουμάνης), Μπαϊκαρά, Χρήστου, Καθάριος (60' λ.γ. Μεχία), Αράμπα (80' Λίτσκας), Λαδάκης, Ποτουρίδης.

Γκολ: 36' Ντομίνγκες, 39' (αυτ.) Παπαγεωργίου, 67' Αυλωνίτης, 84' Διαμαντάκος, 90' Μήτρογλου / 79' (πεν.) Κάσες

Κάρτες: 79' Μήτρογλου / 21' Χρήστου, 44' Κάσες, 55' Λαδάκης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα από τον Βαγγέλη Σταματόπουλο

Σκορ και θέαμα στο Φάληρο

Πριν συμπληρωθούν 20 δευτερόλεπτα αγώνα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά πρώτα ο Μπουχαλάκης και στην συνέχεια οι Διαμαντάκος, Ντοσεβί με προβολή δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 5' Διαμαντάκος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Πασχαλάκη και στο 14' ο Ποτουρίδης βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε για να δυσκολέψει τον Ντομίνγκες που δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο και πλαγιοκοπούσαν συνεχώς την άμυνα του Πανθρακικού, που παρά την μεγάλη πίεση έβρισκε τον τρόπο να κρατάει το μηδέν. Είτε με επεμβάσεις της τελευταίας στιγμής, είτε χάρη στον Πασχαλάκη όπως στο 18', σε μια ακόμη προσπάθεια του Διαμαντάκου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των φιλοξενούμενων ήταν πως δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και να βγάλουν παίκτες στην επίθεση από την πίσω γραμμή. Παρ' όλα αυτά στο 26' ο Τζάνης λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά αστόχησε σε κεφαλιά όντας αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Ποτουρίδης στο 30' έσωσε την ανυπεράσπιστη εστία της ομάδας του και την λύση στους Πειραιώτες έδωσε ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Τζάνη στον Ντομίνγκες εντός περιοχής, με τον Αργεντίνο να βάζει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με άψογο χτύπημα από την άσπρη βούλα στο 36'.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 με περιπετειώδη τρόπο, όταν Πασχαλάκης, Τζάνης και Παπαγεωργίου (χρεώθηκε το αυτογκόλ), τρεις (!) παίκτες των φιλοξενούμενων, δεν κατάφεραν να κόψουν την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα στο πλασέ του Μπουχαλάκη.

Στο 43' ο Κάσες απώλεσε ανεπανάληπτη ευκαιρία να μειώσει για τον Πανθρακικό και ένα λεπτό αργότερα ο Διαμαντάκος με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Ωραίο παιχνίδι, ανοιχτό, με καλό ρυθμό και πολλές φάσεις (17-5 οι τελικές, 10-2 στην εστία και 66% - 34% η κατοχή) στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης στο Φάληρο.

Ανάλογη ήταν η εικόνα της επανάληψης όσον αφορά την υπεροχή του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο ο ρυθμός δεν ήταν τόσο γρήγορος και οι γηπεδούχοι είχαν φάσεις αλλά όχι με την ίδια συχνότητα.

Στο 62' πάντως ο Πασχαλάκης απογειώθηκε στην προσπάθεια του Φουστέρ και δύο λεπτά αργότερα ο Ντοσεβί σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Το 3-0 ήρθε στο 67' με κεφαλιά του Αυλωνίτη έπειτα από κόρνερ του Γιαννούλη.

Σε χέρι του Μήτρογλου από εκτέλεση φάουλ του Κάσες, ο Πανθρακικός μείωσε στο 79' με ψύχραιμο χτύπημα του Ισπανού μεσοεπιθετικού από τα 11 βήματα. Ο Ολυμπιακός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για τέταρτη φορά στο ματς, όταν ο Γιαννούλης με άψογη σέντρα βρήκε τον Διαμαντάκο στο δεύτερο δοκάρι, που με κεφαλιά έγραψε το 4-1.

Το σκορ έκλεισε στο 90' ο Μήτρογλου που με προβολή έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ για το τελικό 5-1.

Η φάση του αγώνα

Με το σκορ στο 2-0, ο Πανθρακικός είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 43ο λεπτό. Όμως ο Κάσες που βγήκε απέναντι στον Ρομπέρτο καθυστέρησε να ολοκληρώσει την φάση και όταν το έκανε δεν βρήκε στόχο. Σκόραρε με πέναλτι στο 79', όταν όμως όλα είχαν κριθεί όσον αφορά τον νικητή του αγώνα.

Ολυμπιακός - Πανθρακικός 5-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Πέρα από κάποια λίγα λάθη που δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση την εξέλιξη του ματς, ο Λαμπρόπουλος πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα στο Φάληρο και επιτυχία του ήταν πως πέρασε απαρατήρητος. Καλοί και οι βοηθοί του Βλάσσης και Σταυρουλάκης.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τσόρι Ντομίνγκες. Έκανε κτήμα του την μεσαία γραμμή, οργάνωνε με μαεστρία, δημιουργούσε, απειλούσε και ήταν μια διαρκής πηγή κινδύνων για την άμυνα του Πανθρακικού. Με άψογη εκτέλεση πέναλτι πέτυχε το πρώτο από τα 5 τέρματα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός - Πανθρακικός 5-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Γιαννούλης είχε μια πολύ γεμάτη παρουσία σε άμυνα και επίθεση, όπου με ορισμένες εξαιρετικές σέντρες δημιούργησε σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Τελείωσε με δύο ασίστ το παιχνίδι, σε μια ιδιαίτερα παραγωγική εμφάνιση για την ομάδα του.

Δεν μας άρεσε

Ο Τζάνης έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να βάλει τον Πανθρακικό μπροστά στην αναμέτρηση (με το σκορ στο 0-0) και στην συνέχεια με ένα αχρείαστο μαρκάρισμα επέτρεψε στους Πειραιώτες να προηγηθούν με 1-0, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσόρι, παίκτη τον οποίο ανέτρεψε εντός περιοχής.

Ολυμπιακός - Πανθρακικός 5-1
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ