ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με Σωκράτη και Τιάγκο Σίλβα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Με Σωκράτη και Τιάγκο Σίλβα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Ο Τιάγκο Σίλβα στον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό - Παναιτωλικό EUROKINISSI

Το SPORT24 καταγράφει το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Πέδρο Μαρτίνς για το ντέρμπι της Κυριακής (14/2, 19.30) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Οι ενδεκαδάτοι Σωκράτης - Τιάγκο Σίλβα και οι δύο θέσεις που παίζονται...

Ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής (14/2, 19.30) και τέσσερα βράδια μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Αϊντχόφεν για τους "32" του Europa League. Ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει δύο σπουδαία παιχνίδια εντός ολίγων ημερών.

Οι "ερυθρόλευκοι" ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με τους "πράσινους" και σαφέστατα το τελευταίο που ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν να δει τον Εμβιλά να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις. Βέβαια ο Γάλλος συμπεριλήφθηκε στην 22άδα που ανακοινώθηκε, αλλά δεν θα αγωνιστεί. Τουλάχιστον δεν θα βρίσκεται στην ενδεκάδα, όπως τη δοκίμασε ο Πορτογάλος στη σαββατιάτικη προπόνηση. Μένει να φανεί αν ο 30χρονος μπει στην 20άδα ή "κοπεί".

Και το ερώτημα είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει στην ενδεκάδα. Αυτός που ετοιμάζεται να πάρει θέση στην ενδεκάδα είναι ο Τιάγκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος έχει χρησιμοποιηθεί τελευταία με τον Απόλλωνα και τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, αλλά και στα τρία παιχνίδια Κυπέλλου με Παναιτωλικό και Άρη. Σε κανένα από αυτά δεν ήταν αδιάφορος. Σε όλα ήταν θετικός, είχε το πνεύμα να βοηθήσει και να δείξει στον προπονητή του ότι αξίζει να πάρει κι άλλες ευκαιρίες.

Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς προσανατολίζεται να δώσει φανέλα βασικού στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός έπαιξε για 68 λεπτά με τον Άρη και επειδή είναι πρόθεση του Πορτογάλου να τον βάλει με την PSV, συνεχίζει να του δίνει χρόνο, κάτι που έχει μεγάλη ανάγκη. Όσο για τον παρτενέρ του; Θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Ρούμπεν Σεμέδο που δεν έχει δικαίωμα να παίξει με τους Ολλανδούς στο πρώτο ματς, στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Όσο για τον δεξιό μπακ, ο Ανδρούτσος έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει. Αυτόν δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση ο κόουτς, αν και δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί το ενδεχόμενο να δούμε τελικά και τον Κένι Λαλά, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά με τα "ερυθρόλευκα" κόντρα στον Άρη για το Κύπελλο. Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα δούμε τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ και κάτω από τα γκολπόστ τον Ζοζέ Σα, ασφαλώς.

Ανδρέας Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά αναμένεται να είναι κι αυτοί ενδεκαδάτοι. Το ίδιο ισχύει και με τον Μάριο Βρουσάι για τη θέση του ενός εξτρέμ, σύμφωνα πάντα με τις δοκιμές που έγιναν. Όσο για τις υπόλοιπες δύο θέσεις; Ο Μαρτίνς δοκίμασε Βαλμπουενά με Αραμπί, αλλά και Φορτούνη με Χασάν. Μένει να φανεί πού θα κάτσει η μπίλια. Μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου (13/2) τίποτα δεν ήταν βέβαιο.

Με άλλα λόγια, ο Πορτογάλος προσανατολίζεται στο 4-3-3 στη χρησιμοποίηση των Σα, Ανδρούτσου, Σεμέδο, Σωκράτη, Ρέαμπτσιουκ, Σίλβα, Καμαρά, Μπουχαλάκη και Βρουσάι και παίζοντας άλλες δύο θέσεις ανάμεσα σε Βαλμπουενά - Φορτούνη και Αραμπί - Χασάν. Ο Αιγύπτιος είναι σε εξαιρετική κατάσταση τελευταία, ενώ είναι δεδομένο πως ο Αραμπί θα πάρει φανέλα βασικού με την Αϊντχόφεν.

Την 22άδα απαρτίζουν οι: Σα, Κρίστινσον, Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Μπα, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Κάιπερς, Χασάν, Ελ Αραμπί. Εκτός έμειναν, υπενθυμίζεται, οι Μπρούμα, Καραργύρης, Ντρέγκερ, Αβραάμ και Σουρλής.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ