ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Για βασικός ο Λαλά στη Λεωφόρο

Ο Πέδρο Μαρτίνς δίνει οδηγίες στον Λαλά στην αναμέτρηση Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Άρη
Ο Πέδρο Μαρτίνς δίνει οδηγίες στον Λαλά στην αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Τα νέα πρόσωπα στην άμυνα του Ολυμπιακού, η διαχείριση Φορτούνη – Βαλμπουενά, το πλάνο για Σωκράτη, η "σφήνα" Χασάν και η ανησυχία του Πέδρο Μαρτίνς για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Αποτελεί πάγια τακτική πλέον του Πέδρο Μαρτίνς να… ανοίγεται όσο το δυνατόν λιγότερο σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, κυρίως πριν από σημαντικά παιχνίδια. Ως τέτοιο, ασφαλώς, αντιμετωπίζει ο Πορτογάλος τεχνικός την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Πέρα από "αιώνιος" αντίπαλος, οι "πράσινοι" βρίσκονται σε καλό φεγγάρι τον τελευταίο καιρό και η τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα το συγκεκριμένο ματς.

Πριν πάμε στα πλάνα ενδεκάδας έχει σημασία να τοποθετήσουμε τις δηλώσεις του κόουτς των "ερυθρολεύκων" αναφορικά με την καταλληλότητα των γηπέδων και στο ντέρμπι που έρχεται. Είναι σαφές πως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα ήθελε να δει την ομάδα του να παίζει την Κυριακή (14/2) σε γήπεδο βούρκο, αν επιβεβαιωθούν και οι καιρικές προγνώσεις που μιλούν για χιονιά αρχής γενομένης από το απόγευμα του Σαββάτου (13/2), αλλά αυτή η ανησυχία θα ξεκαθαρίσει την ημέρα του αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι ακολουθεί το ακόμη πιο σημαντικό ματς με την Αϊντχόβεν το βράδυ της Πέμπτης (18/2) στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Από ‘κει και πέρα, η πρώτη σκέψη για το αγωνιστικό πλάνο αναφέρει ότι πάμε για τριάδα στα χαφ. Ο σχηματισμός με Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκη, έχει βγάλει ασπροπρόσωπη την ομάδα σε πολλά σημαντικά παιχνίδια και έχει το προβάδισμα, με τη διάταξη να προσαρμόζεται στο 4-3-3.

Για την αμυντική τετράδα, μπροστά από τον Ζοζέ Σα, το πιο πιθανό είναι να δούμε το δίδυμο Σεμέδο, Μπα στις θέσεις των στόπερ, τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ αριστερά, ενώ για δεξιά ο Κένι Λαλά που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις κόντρα στον Άρη, φαίνεται να έχει προβάδισμα από τον Θανάση Ανδρούτσο. Μπορεί ο Γάλλος να υστερεί στο σκέλος της ομοιογένειας, αλλά έδειξε ότι μπορεί να καλύψει πολλά με την ταχύτητά του, αλλά να δώσει και πολλά στο επιθετικό σκέλος. Όσο για τον Σωκράτη, μάλλον θα καθίσει στον πάγκο, ίσως πάρει μερικά λεπτά συμμετοχής ανάλογα και με την εξέλιξη, ενώ θα είναι βασικός με την PSV.

Για την επιθετική τριάδα, δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Φαίνεται να υπάρχει προβάδισμα του Βαλμπουενά για μία θέση, αντί του Φορτούνη. Ο Μπρούμα, αν κριθεί απόλυτα έτοιμος, λογικά θα είναι στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Χασάν, διεκδικεί τη θέση του Ελ Αραμπί και λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, αλλά και των μικρών του διαστάσεων που πάντα παίζει ρόλο στις αποφάσεις των προπονητών.

Με την υποσημείωση πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν λίγες ώρες πριν από τη σέντρα, ανάλογα και με την κατάσταση του τερέν, τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυτό είναι το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς για ένα ματς που δίνει τρεις βαθμούς όπως και όλα τα υπόλοιπα, αλλά -όπως πάντα– έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ