ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι θέσεις των Μπιέλ και Βρσάλικο κρίνουν το σύστημα και τα πρόσωπα στην ενδεκάδα

Ολυμπιακός: Οι θέσεις των Μπιέλ και Βρσάλικο κρίνουν το σύστημα και τα πρόσωπα στην ενδεκάδα
EUROKINISSI

Οι δοκιμές των διαφορετικών σχηματισμών στις προπονήσεις και τα διλήμματα του Μίτσελ για τα πρόσωπα ενόψει του κομβικού αγώνα απέναντι στην Καραμπάγκ. Τι σκέφτεται ο προπονητής του Ολυμπιακού και πώς αυτό θ' αποτυπωθεί στο χορτάρι.

Ο Μίτσελ αναμένεται να κάνει την τελική πρόβα ενδεκάδας απόψε στο Ρέντη ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Καραμπάγκ την Πέμπτη (6/10, 22:00 COSMOTE SPORT 2, LIVE SPORT24) και για την ώρα στριφογυρίζουν πολλά στο μυαλό του, τόσο για το σύστημα όσο και για τους ποδοσφαιριστές που θα είναι στο αρχικό σχήμα.

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Μίτσελ στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού περιέχει ένα μεγάλο "πρέπει" για την πειραϊκή ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη βαθμό στον όμιλο, χρειάζονται τη νίκη στο ματς εναντίον της Καραμπάγκ στο Φάληρο προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League ή του Conference League.

Αν ο Ολυμπιακός έρθει ισόπαλος με τους Αζέρους, τότε θα χρειαστεί να πάρει αποτέλεσμα την επόμενη εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν. Ενώ, σε περίπτωση ήττας, θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια ακόμη και για την τρίτη θέση του ομίλου.

Αυτό το "πρέπει", λοιπόν, σε συνδυασμό με τις σημαντικές απουσίες που έχει ο Ολυμπιακός, κάνουν τον Ισπανό τεχνικό να σκέφτεται διπλά και τριπλά για το πως πρέπει να παραταχθεί η πειραϊκή ομάδα απέναντι στην μαχητική Καραμπάγκ. Γι' αυτό τον λόγο έχει προβεί σε αρκετές δοκιμές στις προπονήσεις στο Ρέντη.

Ο Μίτσελ αποφασίζει για σύστημα και Μπιέλ

Οι θέσεις των Μπιέλ και Βρσάλικο, πάντως, δείχνουν πως θα κρίνουν πολλά, τόσο για το σύστημα όσο και για τα πρόσωπα της ενδεκάδας. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αποδίδει καλύτερα ως "δεκάρι" και δευτερευόντως ως δεξιός εξτρέμ. Ωστόσο, την περίοδο που αγωνιζόταν στην Κοπεγχάγη είχε παίξει αρκετές φορές στη θέση του σέντερ φορ.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος είχε χρησιμοποιηθεί ως κεντρικός επιθετικός σε 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας συγκομιδή 8 τέρματα και 7 ασίστ. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι είχε γκολ ή ασίστ στα 7 από τα 14 ματς, δηλαδή στα μισά.

Μάλιστα, όλοι οι αγώνες ήταν μέσα στο 2022, με δύο εξ αυτών να συγκεντρώνουν τα κολακευτικά σχόλια του προπονητή, των συμπαικτών του και των οπαδών της Κοπεγχάγης. Ο Μπιέλ είχε πετύχει δύο γκολ και είχε μοιράσει μία ασίστ στην ισοπαλία 4-4 της ομάδας της Δανίας κόντρα στην Αϊντχόφεν στην Ολλανδία για να νοκ άουτ παιχνίδια του Conference League. Επίσης, έχει πετύχει χατ-τρικ στο ντέρμπι εναντίον της Μπρόντμπι (4-1) στο πρωτάθλημα.

Εάν λοιπόν ο Μίτσελ επιλέξει να χρησιμοποιήσει τον συμπατριώτη του στην κορυφή της επίθεσης, τότε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά θα μείνει στον πάγκο. Αν ο Ισπανός κόουτς προτιμήσει τον τελευταίο στη θέση του σέντερ φορ, τότε ο Μπιέλ θα αγωνιστεί είτε ως επιτελικός χαφ (στο 4-2-3-1) είτε ως δεξιός εξτρέμ (στο 4-3-3).

Αν διατηρηθεί το 4-4-2, όπως στο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο, τότε, λογικά θα παίξουν και ο Ισπανός και ο διεθνής Μαυριτανός στην περιοχή. Εκτός πια κι αν κάνει την έκπληξη ο Ουί Τζο Χουάνγκ, ο οποίος ένιωθε καλύτερα στην τελευταία προπόνηση. Υπενθυμίζεται, ότι ο Μπακαμπού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη και ο Ελ Αραμπί είναι τραυματίας.

Παρεμπιπτόντως, εκτός από τον Μπακαμπού, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχει στη διάθεσή του για το παιχνίδι με την Καραμπάγκ, τον Χάμες Ροντρίγκες, τον Σαμασέκου, τον Φορτούνη, τον Αγκιμπού Καμαρά, τον Ντε λα Φουέντε, τον Λάιντνερ και τον Κασάμι, οι οποίοι επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται στην ευρωπαϊκή λίστα.

Οι δοκιμές με τρεις στόπερ

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, ο Μίτσελ έχει δοκιμάσει σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-4-3, 3-5-2), αλλά και με τέσσερις στην ίδια ευθεία (4-2-3-1, 4-3-3, 4-4-2). Στην τριάδα έχει χρησιμοποιηθεί ο Βρσάλικο στα στόπερ, με τον Άβιλα σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ (ως γνωστό, ο Μπα και ο Ρέτσος είναι τραυματίες).

Όσο για την μεσαία γραμμή, ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει αποφασίσει για την ώρα αν θα πορευτεί μόνο με τον Εμβιλά και τον Ίνμπονγκ Χουάνγκ ή θα προσθέσει και τρίτο χαφ. Ο Κούντε και ο Μπουχαλάκης, πάντως, δεν ήταν καν στην 20άδα την περασμένη Κυριακή στον αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο. Περισσότερα για τις διαθέσεις του Μίτσελ αναμένεται να φανούν απόψε στην τελευταία προπόνηση στο Ρέντη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ