ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι ποιοτικές μεταγραφές και οι επιστροφές των τραυματιών που τον αλλάζουν

Ο Γι Τζο Χουάνγκ με τη φανέλα της Νότιας Κορέας | 13 Αυγούστου 2022
Ο Γι Τζο Χουάνγκ με τη φανέλα της Νότιας Κορέας | 13 Αυγούστου 2022 © 2022 AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Ο Ολυμπιακός με τις προσθήκες σέντερ φορ, εξτρέμ, "δεκαριού", στόπερ (και υπό προϋποθέσεις αριστερού μπακ), συν τους Ντε λα Φουέντε, Λάιντνερ, σε συνδυασμό με τους σημαντικούς παίκτες που θα επιστρέψουν από τραυματισμό, θα παρουσιαστεί διαφορετικός μέσα στη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από ποιότητα και όχι από ποσότητα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν σχεδόν τέσσερις ενδεκάδες στο Ρέντη, μαζί με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται, αλλά αυτό που χρειάζεται η πειραϊκή ομάδα και ο Κάρλος Κορμπεράν στο υπόλοιπο της μεταγραφικής περιόδου είναι ποιοτικές προσθήκες με ποδοσφαιριστές που θα είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Ισπανός προπονητής εμφανίζεται να επιθυμεί την απόκτηση σέντερ φορ, εξτρέμ (αν είναι δυνατόν αριστεροπόδαρο), "δεκάρι" και αριστεροπόδαρο στόπερ. Επίσης, δεν αποκλείεται μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, οι ερυθρόλευκοι να κινηθούν για την απόκτηση αριστερού μπακ και τερματοφύλακα που θα βάλει μεγαλύτερη πίεση στον Βατσλίκ.

Για τη θέση του σέντερ φορ, αν ο Γι Τζο Χουάνγκ της Μπορντό δεν είχε κάποιους ενδοιασμούς, ο Ολυμπιακός θα τον είχε φέρει ήδη στην Ελλάδα, ενώ στο παιχνίδι της απόκτησής του έχει μπει και η Γουλβς. Για τα πλάγια της επίθεσης παραμένει ανοιχτή η υπόθεση του Καμπράλ, αλλά εξετάζονται και άλλοι παίκτες. Για τη θέση του επιτελικού χαφ υπάρχουν επαφές με δύο ποδοσφαιριστές και για εκείνη του στόπερ η πειραϊκή ομάδα είναι σε συζητήσεις για τον Λουιζάο της Σάο Πάολο και έναν ακόμη παίκτη.

Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά στις επιλογές στις παραπάνω θέσεις, θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε οι παίκτες να διαθέτουν υψηλή ποιότητα εκτοξεύοντας τον Ολυμπιακό. Οι μεταγραφές τύπου Ίνμπομ Χουάνγκ, θα βοηθήσουν την πειραϊκή ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και θα δώσουν στα χέρια του Κορμπεράν τα κατάλληλα "εργαλεία" για να παρουσιάσει τον Ολυμπιακό που θέλει και επιθυμούν οι οπαδοί του.

Ο Ντε λα Φουέντε και οι επιστροφές

Στους παραπάνω ποδοσφαιριστές αν προσθέσει κανείς τον Ντε λα Φουέντε που τώρα μπαίνει στις υποχρεώσεις της πειραϊκής ομάδας, τον Λάιντνερ που δεν τον έχουμε δει ακόμα στη θέση του αριστερού μπακ, αλλά και τις επιστροφές των τραυματιών (Βρσάλικο, Ροντρίγκες, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Παπασταθόπουλος, Μαντί Καμαρά), τότε ο Ολυμπιακός θα είναι μια διαφορετική ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνονται αγωνιστικά, προσπαθούν να αναπτυχθούν ορθολογικά, να περιορίσουν τα λάθη και αυτό που χρειάζονται είναι να μπουν όλα τα κομμάτια στο παζλ για να περιοριστούν οι αδυναμίες. Ο Κορμπεράν επιδιώκει να δώσει πάλι αγωνιστική ταυτότητα στην πειραϊκή ομάδα, παρουσιάζοντας έναν Ολυμπιακό πιο δημιουργικό, πιεστικό, επιθετικό και αποτελεσματικό.

Για την ώρα, το μυαλό του Ισπανού είναι στο πενθήμερο Κυριακή (21/8) - Πέμπτη (25/8) στο οποίο ο Ολυμπιακός θέλει δύο νίκες στο Καραϊσκάκης απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον Απόλλωνα Λεμεσού αντίστοιχα, προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να ξεκινήσουν καλά τις υποχρεώσεις τους στη Super League 1 και να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Europa League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ