ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι πέντε άξονες του σχεδιασμού και οι μεταγραφικές κινήσεις με ορίζοντα τριετίας

Οι Γιώργος Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί
Οι Γιώργος Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους άμεσους συνεργάτες τους, την Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ Λίνα Σουλούκου, τον Αθλητικό Διευθυντή Κριστιάν Καρεμπέ και τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Φρανσουά Μοντεστό προχωρούν στον σχεδιασμό της πειραϊκής ομάδας της επόμενης ημέρας.

Ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει τις βάσεις το καλοκαίρι για την είσοδό του στους ομίλους του Champions League και για την κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος στην ιστορία του, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, το πλάνο που καταρτίζεται δεν αφορά μόνο την επόμενη σεζόν, αλλά έχει ορίζοντα τριετίας.

Στόχος των ερυθρόλευκων είναι να δημιουργηθεί μια ομάδας, η οποία θα καταφέρει να πανηγυρίσει άλλους τρεις σερί τίτλους, έτσι ώστε να φτάσουν τα 50 πρωταθλήματα την άνοιξη του 2025, όπου θα συμπληρώσουν 100 χρόνια από την ίδρυσή τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, κινούνται στον Ολυμπιακό και τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν να γίνονται ορατά τα πρώτα αποτελέσματα του σχεδιασμού.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πέντε άξονες

Πρώτον, την ανανέωση των συμβολαίων των Αραμπί και Βαλμπουενά. Ο Μαροκινός σέντερ φορ δείχνει διάθεση να βάλει νερό στο κρασί του, να μειώσει τις απαιτήσεις του και είναι θέμα ημερών πια να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αν γεφυρωθεί η απόσταση και έρθει κοντά σε αυτά που επιθυμεί ο Ολυμπιακός, θα επιτευχθεί συμφωνία. Διαφορετικά, οι Πειραιώτες θα χρειαστεί να ψάξουν για σέντερ φορ στη διεθνή αγορά. Όσο για τον Γάλλο επιθετικό θέλει να συνεχίσει για ακόμη ένα χρόνο στους ερυθρόλευκους και απομένει το τελικό ραντεβού.

Δεύτερον, το μέλλον των ποδοσφαιριστών που είχαν παραχωρηθεί δανεικοί. Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκαθαρίσει αν η Πόρτο θα κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του Σεμέδο ύψους 5,5 εκατ. ευρώ ή θα ζητήσει νέα επαναδιαπραγμάτευση, αν ο Χασάν θα επιστρέψει από την Κόνιασπορ για να παραμείνει, αν πουληθεί ο Πέπε που έκανε καλό πρωτάθλημα στην Πορτογαλία με την Φαμαλικάο, αν ο Κούτρης θα πάρει νέα ευκαιρία ή θα παραχωρηθεί εκ νέου, αλλά και τι θα γίνει με τους Ραντζέλοβιτς, Τσούμιτς, Λοβέρα.

Τρίτον, τις πωλήσεις παικτών, καθώς υπάρχουν 40+ στην πρώτη ομάδα μαζί με τους δανεικούς και δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός μόνο να προσθέτει άτομα χωρίς να αφαιρεί από το ρόστερ του. Ο Σισέ, ο Μαντί Καμαρά και ο Αγκιμπού Καμαρά έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων και δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί ένας ή δύο εξ' αυτών. Ενδιαφέρον από το εξωτερικό υπάρχει ακόμη για τον Μασούρα, τον Τικίνιο και τον Ρέαμπτσιουκ.

Όποιος αποχωρήσει, είναι εμφανές πως θα πρέπει να αντικατασταθεί. Επίσης, προς πώληση είναι ο Ονιεκούρου που κόστισε μία περιουσία (δόθηκαν 4,5 εκατ. στη Μονακό), ενώ εκκρεμούν οι αποφάσεις για τον Κούντε και τον Λαλά. Ο Καμερουνέζος βρίσκεται στο στόχαστρο γαλλικών και ισπανικών ομάδων και ο δεύτερος είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Τέταρτον, την στήριξη ορισμένων νεαρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών και, ταυτόχρονα, την προώθηση κάποιων από την δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Στην πρώτη κατηγορία, ανήκουν ο Φαντιγκά, ο Σουρλής, ο Μπαγκαλιάνης και ο Κίτσος που αγωνίστηκαν ελάχιστα, ο Τζολάκης, ο Νταμπό και ο Ντιμπί Κεϊτά που δεν κατάφερε –λόγω τραυματισμού- να πάρει κάποια ευκαιρία μέσα στην περίοδο. Στην δεύτερη κατηγορία, είναι ο Κινκουέ, ο Μαρίνος, ο Κωστή, ο Ξενιτίδης και ο Πινακάς.

Πέμπτον, την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού με ποιοτικούς παίκτες ενδεκάδας. Προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι η απόκτηση βασικού δεξιού μπακ, εν δυνάμει βασικού αριστερού μπακ, δύο πλάγιων επιθετικών, “δεκαριού” και αν δεν παραμείνει ο Αραμπί και σέντερ φορ. Ενδεχομένως, να προκύψουν και άλλες ανάγκες, δηλαδή στόπερ και κεντρικού χαφ, ανάλογα με το αν πουληθούν ο Σισέ και ο Μαντί Καμαρά.

Επίσης, είναι πιθανό μέσα στο καλοκαίρι να γίνουν συζητήσεις με ορισμένους παίκτες για τις ανανεώσεις των συμβολαίων τους τα οποία λήγουν σε ένα χρόνο όπως, για παράδειγμα, του Εμβιλά και του Φορτούνη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ