ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι επόμενες μεταγραφές μετά την πρόκριση

CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr καταγράφει το μεταγραφικό πλάνο που έχουν θέσει σε εφαρμογή οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ενώ εξασφαλίστηκε πια η πρόκριση στους ομίλους του Champions League μέσω Τσεχίας, Τουρκίας και Ρωσίας.

Η αποστολή εξετελέσθη. Με τρόπο που θα ζήλευαν μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Πρόκριση στους ομίλους του Champions League με πέντε νίκες και μία ισοπαλία, με 14 γκολ ενεργητικό και ένα παθητικό. Αποτελέσματα που φέρνουν +30.000.000 ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι πέταξαν εκτός τη Βικτόρια Πλζεν, τη Μπασακσεχίρ και την Κράσνονταρ και αφού ο σπουδαίος στόχος εξασφαλίστηκε, στο τριήμερο που απομένει η διοίκηση θα σπριντάρει για να ολοκληρώσει τον μεταγραφικό της σχεδιασμό.

* Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα αποτελεί να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Γιασίν Μπενζιά από τη Λιλ. Ο 25χρονος Αλγερινός έχει συμβόλαιο με τη Λιλ έως το 2021 και γίνεται προσπάθεια να έρθει ως δανεικός, ενώ ενδέχεται να μπει οψιόν αγοράς. Υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία εντός της ημέρας και την Πέμπτη (29/8), ή το αργότερο την Παρασκευή (30/8), να ταξιδέψει στην Αθήνα ο διεθνής μεσοεπιθετικός για να υπογράψει. Ο Μπενζιά, που έπαιζε πέρυσι δανεικός στη Φενέρμπαχτσε, έχοντας συμπαίκτη τον Βαλμπουενά, μπορεί να παίξεις τις θέσεις 8-10.

* Στο προσκήνιο υπάρχει πάντα η περίπτωση του Γκάμπριελ Μποσίλια. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος παίζει στη θέση "10", είναι διεθνής με την U20 της πατρίδας του και ανήκει μέχρι το 2021 στη Μονακό. Ο Ολυμπιακός έχει ασχοληθεί με την περίπτωσή του. Ο ίδιος ενώ είχε ως πρώτο στόχο να μείνει στην ομάδα του Μόντε Κάρλο, η πρόκριση στο Champions League δεν αποκλείεται να του αλλάξει άποψη για τους "ερυθρόλευκους". Φέτος έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε δύο αγώνες των "μονεγάσκων", ενώ έχει παίξει παλαιότερα σε Σάο Πάουλο, Σταντάρ Λιέγης και Ναντ. Οι ερυθρόλευκοι προφανώς και κάνουν κουβέντα για δανεισμό του. Γεννημένος στη Βραζιλία, έχοντας όμως και ιταλική υπηκοότητα.

* Υπάρχει ο Σουντανί, γίνεται προσπάθεια για τον Μπενζιά, πιθανό το ενδεχόμενο να αποκτηθεί και τρίτος Αλγερινός. Ο Ολυμπιακός είναι σε προχωρημένες επαφές με τη Λιλ για τον Ρασίντ Γκεζάλ. Ο 27χρονος αγωνίζεται κυρίως ως δεξιός εξτρέμ, έχοντας παίξει 16 φορές με την εθνική του ομάδα. Παραχωρείται ως δανεικός από τις "αλεπούδες", καθώς πλέον ο Μπρένταν Ρότζερς δεν τον υπολογίζει, παρότι το 2018 δόθηκαν 14.000.000 ευρώ στη Μονακό για να υπογράψει στην πρωταθλήτρια Αγγλίας της σεζόν 2015-2016. Με ύψος 1.82, γεννημένος στις 9 Μαΐου 1992, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και στη Λιόν, ενώ πέρυσι έκανε 19 συμμετοχές με τη Λέστερ σε όλες τις διοργανώσεις.

* Ένα ακόμη όνομα μεσοεπιθετικού που έχει προταθεί είναι αυτό του Σάντας, όπως έχετε διαβάσει στο Sport24.gr από τις 26 Αυγούστου. Είναι γεννημένος στις 2 Δεκεμβρίου 1997, έχει ύψος 1.79 και έχει συμβόλαιο με τη Μπράγκα μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Αρέσει στον Μαρτίνς και αν αποκτηθεί, αυτό θα γίνει με τη μορφή δανεισμού. Πέρυσι έκανε δέκα συμμετοχές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League, ενώ τη σεζόν 2017-2018 κατέγραψε 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος έχει αγωνιστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, στη νίκη (3-1) επί της Μπρόντμπι. Ενα στοιχείο που προκαλεί ενδοιασμό στον Μαρτίνς για την περίπτωση του είναι η απειρία του.

* Μετά την πρόκριση επί της Κράσνονταρ και την εξασφάλιση της παρουσίας στους ομίλους φαίνεται να έχει ανοίξει η υπόθεση του Αΐτ Μπενασέρ της Μονακό. Ο Μαροκινός κεντρικός χαφ, με ύψος 1,84, βρίσκεται εδώ και καιρό στη λίστα των ερυθρόλευκων. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 και παραχωρείται δανεικός. Πέρυσι έκανε 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις σε Μονακό και Σεντ Ετιέν (δανεικός). Είναι 14 φορές διεθνής με την εθνική του ομάδα και έχει παίξει ακόμα σε Νανσί, Καέν. Φέτος συμμετείχε με το Μαρόκο στο Κόπα Άφρικα. Έχει γαλλική υπηκοότητα.

* Τις τελευταίες μέρες είχαν φουντώσει τα σενάρια ότι ο Ομάρ Ελαμπντελαουί θα πουληθεί. Όλα αυτά την ίδια ώρα που οι Πορτογάλοι συνέχιζαν να εμπλέκουν τον Ολυμπιακό με τον Αγκολέζο δεξιό μπακ της Σπόρτινγκ, Γκασπάρ. Η Σέλτικ επιβεβαίωνε ότι ο Ομάρ είναι στη λίστα της, μία από τρεις επιλογές που είχε ξεχωρίσει. Τώρα που οι ερυθρόλευκοι εξασφάλισαν μια θέση στο Champions League, ίσως και ο ίδιος ο Νορβηγός να κάνει δεύτερες σκέψεις. Πόσο πιθανό είναι να φύγει από το λιμάνι τώρα που η ομάδα θα παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση; Στην παρούσα φάση φαίνεται πως το σενάριο πώλησης του αρχηγού έχει υποχωρήσει αισθητά, αν και μέχρι τέλους ας περιμένουμε.

* Και κάτι τελευταίο. Θα απορήσει κανείς: "Μα είναι δυνατόν να πάει να κλείσει ο Ολυμπιακός όλους αυτούς τους παίκτες;". Λογική η ερώτηση. Μπορεί να μην κλείσουν όλοι, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να έχει στις χέρια του αρκετές εναλλακτικές. Τα παιχνίδια φέτος θα είναι περισσότερα, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, θα υπάρξουν τραυματισμοί, τιμωρίες και όλα αυτά οδηγούν τον 49χρονο τεχνικό στην απόφαση να "γεμίσει" λίγο ακόμα το ρόστερ. Μία ομάδα που στοχεύσει στο νταμπλ και στη διάκριση στην Ευρώπη, άλλωστε, είναι υποχρεωμένη να έχει αρκετά όπλα στη φαρέτρα. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη ποιοτικό ρόστερ και τώρα θα επιδιώξει να βάλει τις τελευταίες πινελιές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κράσνονταρ - Ολυμπιακός 1-2: Τα highlights του ερυθρόλευκου θριάμβου
"Σε επαφές με τη Λέστερ για Γκεζάλ ο Ολυμπιακός"
Ολυμπιακός: Φουλάρει για να κλείσει Μπενζιά
Ολυμπιακός: Το like και ο ενδοιασμός του Μαρτίνς για Σάντας
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ