ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κράσνονταρ - Ολυμπιακός 1-2: Πανηγυρικά στους ομίλους του Champions League

CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στη Ρωσία και πέρασε στους ομίλους του Champions League για 19η φορά στην ιστορία του! Βρέθηκε να χάνει 1-0 από την Κράσνονταρ, αλλά έκανε την ανατροπή (1-2) με δύο γκολ του Ελ Αραμπί.

Σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά το 4-0 στο Φάληρο, οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 2-1 την Κράσνονταρ και στη Ρωσία για τα playoffs, με δύο γκολ του Ελ Αραμπί από δύο ασίστ του Βαλμπουενά, εξασφαλίζοντας με θριαμβευτικό τρόπο την πρόκρισή τους στους ομίλους του Champions League 2019-2020.

Όλα αυτά ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί μόλις στο 10'. Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς έκανε την ανατροπή, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, αλλά αυτό μικρή σημασία είχε μπροστά στη μεγάλη επικράτηση και την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους, όπου με την παρουσία και μόνο εξασφαλίζονται περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ.. Ο Ολυμπιακός μέτρησε πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα προκριματικά, με 13 γκολ ενεργητικό και μόλις ένα παθητικό.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία του αγώνα στο Κράσνονταρ...

1. ΕΚΟΨΕ ΤΑ "ΦΤΕΡΑ" ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ

Αναμενόμενο εκρηκτικό ξεκίνημα της Κράσνονταρ, που κατέβηκε με πέντε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης. Σουτ στο 2' με τον Βάντερσον, σουτ στο 3' με τον Μπεργκ, ίδια κατάληξη, άουτ η μπάλα. Ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να παίξει έξυπνα και ψύχραιμα, με σκοπό να σπάσει τον ρυθμό των Ρώσων και το έκανε με τη σημαντική ευκαιρία του Ποντένσε, το σουτ του οποίου στο 7' "έβγαλε" δύσκολα ο Κριτσιούκ. Ο Μαρτίνς φώναζε στην ομάδα του να μείνει ψηλά και να πιέσει, αλλά ένα λάθος του Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή έδωσε την ευκαιρία στην Κράσνονταρ να βγει ταχύτατα στην κόντρα και εντέλει να βρει γκολ μόλις στο 10'.

Ο Ούτκιν στάθηκε τυχερός, η μπάλα έφτασε στα πόδια του και με αριστερό πλασέ από κοντά έκανε το 1-0. Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η εξέλιξη θα έδινε "φτερά" στα πόδια των γηπεδούχων, αλλά πού να περίμεναν τι θα ερχόταν. Και πόσο γρήγορα! Στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο παίκτης που μπήκε στην ενδεκάδα από το... παράθυρο λόγω των ενοχλήσεων στην προθέρμανση του Γκερέρο, έμελλε να κάνει το 1-1 στο 11'. Κοντρόλ με το δεξί, πλασέ με το αριστερό, γκολ από τον Ελ Αραμπί! Από πάσα ποιου άλλου; Του μαέστρου Βαλμπουενά, που μόλις είχε φτάσει τις τέσσερις ασίστ σε έξι συμμετοχές με τον Ολυμπιακό στο Champions League.

Η Κράσνονταρ ήξερε από εκείνο το σημείο και μετά ότι τίποτα δεν θα ήταν όπως πριν από τη σέντρα. Και τότε ήταν δύσκολα με το 4-0 στην πλάτη, μετά το 1-1 χρειαζόταν άλλα πέντε γκολ. Σαν να μην έφτανε το τέρμα της ισοφάρισης, οι Ρώσοι έχασαν στο 32' τον Σουλεϊνάνοβ με τραυματισμό. Ο Μπεργκ ήταν άφαντος, ο Βάντερσον ήταν ο μοναδικός παίκτης των γηπεδούχων που αποτελούσε πηγή κινδύνου.

2. ΕΛ... DIABLO

Τα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο περνούσαν, Βαλμπουενά και Ποντένσε συνεργάζονταν με τρόπο μοναδικό από τη δεξιά πλευρά. Σαν να έπαιζαν χρόνια μαζί, δύο παίκτες με τρομερή τεχνική κατάρτιση. Την Κράσνονταρ την είχε πάρει από κάτω. Δεν έδειχνε την εικόνα μιας ομάδας που μπορεί να βγάλει αντίδραση. Ο Ολυμπιακός αντίθετα, έπαιζε με τεράστια αυτοπεποίθηση. Ο Ελ Αραμπί κυνηγούσε κάθε μπάλα, είτε στο έδαφος είτε στον αέρα. Ένας... διάβολος.

Στο 47' το σουτ που έκανε ο Μαροκινός κόντραρε, στο 48' το πλασέ του προ κενής εστίας βρήκε δίχτυα (1-2)! Πάλι από πάσα του Βαλμπουενά. Όλα είχαν κριθεί. Πώς να έβαζε τόσα γκολ η Κράσνονταρ;

Το γήπεδό της είχε σιγήσει. Μέχρι να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, λίγο έλειψε να δεχτούν και τρίτο γκολ, στο 54' με το τσίμπημα του Μασούρα, ύστερα από πάσα του Βαλμπουενά. Ο Κριτσιούκ κράτησε το 1-2.

3. Η ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΕΔΟ ΚΑΙ Ο MR ΑΣΙΣΤ ΠΟΥ ΕΨΑΞΕ ΤΟ ΓΚΟΛ

Αν μια ομάδα έδειχνε ότι θα φτάσει σε τρίτο γκολ, αυτή ήταν ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός. Στο 59' ο Ποντένσε ζήτησε πέναλτι ύστερα από μαρκάρισμα του Φιλένα, ενώ στο 60' σημειώθηκε μια δυσάρεστη εξέλιξη για τους "ερυθρόλευκους". Ο Σεμέντο τραυματίστηκε, ένιωσε ενοχλήσεις και στο 64' έγινε αλλαγή με τον Σισέ, ενώ στο 62' ο Βαλμπουενά πήγε να βάλει γκολάρα με κεφαλιά, αλλά ο Ρώσος κίπερ "εκτοξεύτηκε" και απομάκρυνε.

Ο Γάλλος είχε δύο ασίστ, αλλά έψαξε και το γκολ, χάνοντας νέα σπουδαία ευκαιρία στο 67', όταν το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Η Κράσνονταρ πέρασε και δεύτερο φορ στον αγώνα, παίζοντας στην κορυφή με Μπεργκ - Ιγνατίεβ, με στόχο να αποφευχθεί τουλάχιστον η ήττα. Ακόμα και μετά τις αλλαγές που έκανε ο Ματβέεβ, η Κράσνονταρ αδυνατούσε να απειλήσει. Ο Ολυμπιακός κρατούσε με άνεση το προβάδισμα....

4. ΧΑΛΑΡΑ ΤΟ 1-2, ΜΙΑ... ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ 1-3

Αν ο Ποντένσε λειτουργούσε καλύτερα στην τελική ενέργεια, αν ήταν πιο ομαδικός, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε βάλει τρίτο γκολ. Ο Μαρτίνς κρατούσε το 4-2-3-1, το οποίο λειτουργούσε άψογα. Ο Ποντένσε απείλησε στο 82', αλλά είδε τον Κριτσιούκ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα, οι Ρώσοι εκνευρίζονταν και άρχιζαν να παίζουν σκληρά. Κίτρινη ο Ναμλί, κίτρινη ο Όλσον, κίτρινη ο Σπάιτς. Σουντανί και Καμαρά ήταν οι επόμενες αλλαγές του προπονητή του Ολυμπιακού, που μέχρι τέλους δεν σταμάτησε να ζητάει πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του. Στο 92' ο Μασούρας έφτασε για δεύτερη φορά κοντά σε ένα γκολ, αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ το ίδιο έγινε στο 93' με το πλασέ του Σουντανί. Μετά το 4-0 στο Φάληρο, οι Πειραιώτες κατάφεραν να κατακτήσουν και δεύτερη νίκη απέναντι στους Ρώσους, εξασφαλίζοντας με τρόπο πανηγυρικό την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ