ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι Χάμες και Εμβιλά πήραν ανάσες, επιστρέφουν στην ενδεκάδα και το παίρνουν πάνω τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Χάμες Ροντρίγκες
Ο Χάμες Ροντρίγκες EUROKINISSI SPORTS

Οι Χάμες Ροντρίγκες και Γιαν Εμβιλά πηγαίνουν ξεκούραστοι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αμφότεροι απουσίασαν από το ματς με τη Λαμία, με τον πρώτο να ξεπερνά τις ενοχλήσεις του και τον δεύτερο να μένει εκτός λόγω τιμωρίας, ωστόσο αναμένεται να επιστρέψουν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Είναι και οι δύο καταλυτικοί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο ένας σε ό,τι αφορά το επιθετικό κομμάτι και ο άλλος μεσοαμυντικά. Ο Χάμες Ροντρίγκες και ο Γιαν Εμβιλά είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και τώρα είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην ενδεκάδα των ερυθρόλευκων στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Κολομβιανός επιτελικός χαφ που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πόδι και ο Γάλλος κεντρικός μέσος ο οποίος εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του, είναι έτοιμοι να πάρουν στις πλάτες τους τον Ολυμπιακό και μαζί με τους συμπαίκτες τους να οδηγήσουν την πειραϊκή ομάδα στη νίκη εναντίον των πρασίνων.

Ο Χάμες και ο Εμβιλά ανυπομονούν για το ντέρμπι "αιωνίων" το Σάββατο (25/2) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι του α' γύρου στο Απόστολος Νικολαΐδης.

Όπως ήταν και ο Ίνμπομ Χουάνγκ, ο οποίος από τη Δευτέρα το μεσημέρι (20/2) μπήκε στους ρυθμούς του ντέρμπι. "Δεν μπορώ να περιμένω να σας δω το Σάββατο στο Καραϊσκάκης. Είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της φετινής σεζόν, ραντεβού το Σάββατο", έγραψε ο Νοτιοκορεάτης κεντρικός χαφ, σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα social media.

Σχετικά με τις επιλογές του Μίτσελ στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, οι πρώτες σκέψεις είναι ο Ολυμπιακός να παραταχθεί με τον Εμβιλά και τον Χουάνγκ στα χαφ, μπροστά τους τον Μπιέλ, τον Κανός και τον Χάμες και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπακαμπού. Με τους Φορτούνη και Αραμπί να διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα, καθώς πρόκειται για παίκτες με εμπειρία και γκολ σε τέτοιους είδους παιχνίδια.

Σε κάθε περίπτωση, η πειραϊκή ομάδα θα πρέπει να αλλάξει την εικόνα της στα ντέρμπι, να γίνει πιο αποφασιστική, αποτελεσματική και ουσιαστική, καθώς έχει 12 μεγάλα ματς μπροστά της στα 13 εναπομείναντα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Με εξαίρεση τον αγώνα με τον Λεβαδειακό στο Φάληρο, στις 5 Μαρτίου, όλα τα υπόλοιπα ματς, μαζί με εκείνα των playoffs, είναι υψηλού βαθμού δυσκολίας και "τελικοί" για τον Ολυμπιακό.

Βέβαια, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να κοιτούν μακριά, παρά μόνο να εστιάσουν στο παιχνίδι με τους πράσινους.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει πρώτα τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης και στη συνέχεια να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια την τελευταία αγωνιστική της κανονική περιόδου του πρωταθλήματος, προκειμένου να φέρει τα πάνω κάτω στη Stoiximan Super League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ