ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι "Αγκιμπού" της επόμενης μέρας

Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά
Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά INTIME

Οι "Αγκιμπού" της επόμενης μέρας, είναι εδώ, έτοιμοι να διεκδικήσουν χώρο και χρόνο και αποτελούν το νέο "στοίχημα" του Μαρτίνς και του Ολυμπιακού. Το SPORT24 παρουσιάζει τα δεδομένα για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ο Αγκιμπού Καμαρά αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με την προοπτική, αρχικά, να παίξει στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι κατέβαλαν 120.000 ευρώ στη Λιλ για τα τροφεία του, αλλά ο 20χρονος από την πρώτη εβδομάδα κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς και δικαίωσε, τόσο τον Πορτογάλο τεχνικό όσο βέβαια και τη διοίκησης της πειραϊκής ΠΑΕ.

Ο διεθνής επιθετικός από τη Γουινέα, έπεσε στα βαθιά και κολύμπησε και πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της μέχρι σήμερα καριέρας του (έχει 35 συμμετοχές, 6 γκολ, 5 ασίστ). Στα… χνάρια του Αφρικανού ποδοσφαιριστή, όμως, είναι έτοιμοι να βαδίσουν άλλοι πέντε νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Οι "Αγκιμπού" της επόμενης μέρας, είναι εδώ, έτοιμοι να διεκδικήσουν χώρο και χρόνο και αποτελούν το νέο "στοίχημα" του Μαρτίνς και της πειραϊκής ομάδας. Πρόκειται για παίκτες, οι οποίοι στην καλοκαιρινή προετοιμασία θα έχουν την ευκαιρία να πείσουν τον Πορτογάλο τεχνικό πως αξίζουν να πάρουν ευκαιρίες. Κάποιοι είναι ήδη μέλη της πρώτης ομάδας και άλλοι θέλουν να γίνουν ενόψει της επόμενης σεζόν.

Η πίστη του Μαρτίνς στον Φαντιγκά

Ο Μπαντιουνγκού Φαντιγκά, 21 ετών, αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν τον περασμένο Ιανουάριο και έχει αγωνιστεί ένα 20λεπτο εναντίον της Αταλάντα στο παιχνίδι ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, ένα 10λεπτο στο ματς με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, από ένα λεπτό στους αγώνες με τον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα και άλλα 53´ στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ομάδα του Αγρινίου στο Νέο Φάληρο.

Ο Μαρτίνς πιστεύει στις δυνατότητες του Φαντιγκά, τον έχει μόνιμα στις αποστολές και στην 20άδα των αγώνων, αφήνοντας εκτός τον Κούντε και τον Κανέ. Ο γεννημένος στο Παρίσι (με καταγωγή από το Μάλι) κεντρικός μεσοεπιθετικός, μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ και έχει παρόμοια σωματοδομή και χαρακτηριστικά με τον Αγκιμπού Καμαρά.

Ο Αμπντουλαγέ Νταμπό, 21 ετών, αποτελεί και αυτός απόκτημα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Όπως και στην περίπτωση του Φαντιγκά, ο Ολυμπιακός πήρε ως ελεύθερο από την Ναντ τον γεννημένο στη Γαλλία (με καταγωγή από τη Γουινέα) κεντρικό χαφ. Σε αντίθεση με τον Φαντιγκά, ο Νταμπό εντάχθηκε στην δεύτερη ομάδα των ερυθρόλευκων, με την οποία έχει πέντε συμμετοχές παίζοντας εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου, της ΑΕΛ, του Πανσερραϊκού, του Ηρακλή και της Βέροιας. Θα μπορούσε πάντως να έχει περισσότερο χρόνο, καθώς στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια έπαιξε ελάχιστα.

Οι παίκτες από τη β' ομάδα

Ο Ντιμπί Κεϊτά, 18 ετών, ήταν ο τρίτος παίκτης της παρέας που εντάχθηκε στο ερυθρόλευκο ρόστερ τον Ιανουάριο. Ο νεαρός Ισπανός εξτρέμ (με καταγωγή από το Μάλι) αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την ομάδα Κ19 της Ρεάλ Μαδρίτης και στον Ολυμπιακό πιστεύουν πολύ στις δυνατότητές του. Ο λόγος που δεν έχει αγωνιστεί ακόμη, είτε με την πρώτη είτε με τη δεύτερη ομάδα, είναι διότι ήρθε τραυματίας από την Ισπανία και έπρεπε να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης για ενάμιση μήνα. Στις αρχές της εβδομάδας ξεκίνησε προπονήσεις και θα προσπαθήσει να κάνει το ξεπέταγμά του τους επόμενους μήνες.

Ο Αλγκασίμ Μπα, 19 ετών, βρίσκεται στον Ολυμπιακό εδώ και ένα χρόνο (αλλά είχε δικαίωμα συμμετοχής από το καλοκαίρι) και τον περασμένο Ιούνιο είχε συμπεριληφθεί στις αποστολές των δύο αγώνων με τη Νέφτσι Μπακού στα προκριματικά του Champions League. Ο επιθετικός από τη Γουινέα έπαιξε μόλις δύο λεπτά ως αλλαγή στο παιχνίδι της πρεμιέρας εναντίον του Ατρόμητου Αθηνών και ένα ημίχρονο στο ματς με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία για το Κύπελλο. Ο Αφρικανός σέντερ φορ παίζει κυρίως στη δεύτερη ομάδα των ερυθρόλευκων, στην οποία έχει 12 ματς, 1 τέρμα και 1 ασίστ. Η πραγματικότητα είναι πως θα μπορούσε να είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά και ο ίδιος να είχε δείξει πιο πολλά πράγματα με βάση τις προδιαγραφές του.

Και ο Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ, 20 ετών, αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Ίντερ αντί 300.000 ευρώ, αλλά για την ώρα δεν έχει δώσει αυτά που ανέμεναν οι ερυθρόλευκοι. Ο γεννημένος στη Γαλλία, με καταγωγή από το Καμερούν, υψηλόσωμος (1.96μ.) κεντρικός αμυντικός έχει 11 αγώνες με την δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού, παίζοντας σε λιγότερα από μισά παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Ο Κινκουέ ξεκίνησε ως βασική επιλογή στις αρχές της σεζόν, αλλά στη συνέχεια, ο Αριέλ Ιμπαγάσα εμπιστεύτηκε το "δίδυμο" Μπαγκαλιάνη, Καλογερόπουλου. Στα τελευταία δύο παιχνίδια, πάντως, ο Κινκουέ επέστρεψε στην ενδεκάδα και ευελπιστεί τους επόμενους μήνες να μπορέσει να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες, διεκδικώντας χώρο στο ρόστερ της πρώτης ομάδας των ερυθρόλευκων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ