ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι 1+1 κινήσεις για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο

Ο Πέδρο Μαρτίνς
Ο Πέδρο Μαρτίνς EUROKINISSI SPORTS

Η τελική φάση του Copa Africa και η απουσία αρκετών ποδοσφαιριστών έχει ενεργοποιήσει τον Ολυμπιακό ενόψει της χειμερινής περιόδου, με τη διοίκηση να είναι έτοιμη να καλύψει τα όποια κενά στις θέσεις των κεντρικών χαφ και των στόπερ.

Η τελική φάση του Copa Africa και η απουσία αρκετών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού τον κρίσιμο μήνα Ιανουάριο έχει ενεργοποιήσει τους ερυθρόλευκους ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Οι άνθρωποι της πειραϊκής ομάδας θέλουν να είναι έτοιμοι για να καλύψουν τα όποια κενά, με τις σκέψεις να αφορούν κυρίως στην ενίσχυση στις θέσεις των κεντρικών χαφ και των στόπερ.

Με τα έως σήμερα δεδομένα, ο Μαντί Καμαρά (Γουινέα), ο Αγκιμπού Καμαρά (Γουινέα) και ο Πιέρ Κούντε Μαλόνγκ (Καμερούν) θα ταξιδέψουν στις πατρίδες τους στο τέλος Δεκεμβρίου για να ενσωματωθούν στις εθνικές ομάδες ενόψει του Copa Africa που θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Καμερούν από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου 2022.

Αυτό σημαίνει, ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει διαθέσιμους στη μεσαία γραμμή, τον Γιαν Εμβιλά, τον Ανδρέα Μπουχαλάκη και τον Βασίλη Σουρλή, ο οποίος παίζει τούτο το διάστημα στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Είναι εμφανές λοιπόν ότι η πειραϊκή ομάδα θα χρειαστεί εκεί μία προσθήκη.

Χρειάζεται μία ακόμα προσθήκη

Αυτή δεν μπορεί να είναι του (κλεισμένου και δανεικού στη Νέφτσι Μπακού) Μαμαντού Κανέ, διότι και εκείνος είναι στις βασικές επιλογές στην Εθνική ομάδα της Γουινέας. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι, είτε θα χρειαστεί να κλείσουν κάποιο παίκτη από τη διεθνή αγορά τον Ιανουάριο, είτε να επιστρέψει (ο δανεικός στη Φαμαλικάο) Πέπε. Κάτι, που για την ώρα, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, ο Σισέ είναι σε όλες τις κλήσεις της Εθνικής Σενεγάλης τους τελευταίους μήνες και, λογικά, θα ταξιδέψει στην Αφρική και τον Ιανουάριο. Από την άλλη, όλα δείχνουν ότι ο Ουσεϊνού Μπα θα παραμείνει στην Αθήνα.

Ο τελευταίος δεν ήταν στις κλήσεις, ούτε του Οκτωβρίου ούτε του Νοεμβρίου, δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής και με τον Ολυμπιακό και το πιθανότερο είναι να μείνει εντός των τειχών. Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, ποτέ μη λες ποτέ, διότι κάποιο απρόοπτο με άλλον κεντρικό αμυντικό, μπορεί να τον φέρει πάλι προ των πυλών της εθνικής ομάδας της Σενεγάλης.

Εφόσον απουσιάσει μόνο ο Σισέ, τότε στη διάθεση του Μαρτίνς θα είναι ο Παπασταθόπουλος, ο Μπα, ο Παπαδόπουλος και ο Μάρκοβιτς. Φτάνει αυτή η τετράδα στον Πορτογάλο τεχνικό; Και αν φύγει και ο Μπα, θα μείνουν τρεις κεντρικοί αμυντικοί.

Όλα ανοιχτά με τον Σεμέδο αυτή τη στιγμή

Βέβαια, υπάρχει και η παράμετρος με την υπόθεση του Σεμέδο. Όμως, για τον Πορτογάλο αμυντικό αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Από το να πουληθεί τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, μέχρι να παραμείνει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερυθρόλευκοι έχουν ανοιχτές τις κεραίες τους στη διεθνή αγορά για την ενίσχυσή τους στο κέντρο της άμυνας. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να φτάσει στον Ολυμπιακό κάποια πρόταση για την πώληση του Σισέ ή του Μπα.

Το ίδιο ισχύει και για τη μεσαία γραμμή. Ο Μαντί Καμαρά βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων, οπότε δεν θα προκαλέσει έκπληξη να υπάρξει πρόταση στην πειραϊκή ΠΑΕ για την πώλησή του. Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις των ερυθρόλευκων και τα οικονομικά δεδομένα.

Από εκεί και πέρα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναζητηθεί και ένας πλάγιος αμυντικός. Ο Ρέαμπτσιουκ παίζει ασταμάτητα, ακόμη και όταν προέρχεται από τραυματισμό και έχει ταλαιπωρηθεί ο αστράγαλός του. Επίσης, ο Καρμπόβνικ δεν έχει αγωνιστεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα, ενώ ο Μαρτίνς, όποτε του έδωσε χρόνο, τον χρησιμοποίησε στη θέση του δεξιού μπακ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ