ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο βιονικός Ρέαμπτσουκ και η ανάγκη για έναν παίκτη που θα τον πλαισιώσει

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στα προκριματικά του Champions League με τον Ολυμπιακό
Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στα προκριματικά του Champions League με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Ο Όλεγκ Ρέαμτσουκ είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής για τον Ολυμπιακό και οι διακοπές ήταν απαραίτητες για τον Μολδαβό μπακ. Οι ερυθρόλευκοι ψάχνονται να τον πλαισιώσουν.

Την Τετάρτη (29/12) οι παίκτες του Ολυμπιακού ξαναμπαίνουν στον Ρέντη. Οι διακοπές των Χριστουγέννων ολοκληρώθηκαν και οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς επιστρέφουν στην πραγματικότητα. Την Τετάρτη (5/12, 19:30, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE SPORT24) οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται από τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και το βλέμμα όλων είναι στραμμένο σ' αυτή την αναμέτρηση.

Η περίοδος των διακοπών ήταν ευεργετική για πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι είχαν πάρα πολλά αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους. Άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τη διακοπή οι ερυθρόλευκοι είχαν συνεχόμενα παιχνίδια, με αρκετά από αυτά να είναι και μεσοβδόμαδα.

Επομένως, οι ανάσες ήταν απαραίτητες, καθώς η συνέχεια θα είναι δύσκολη. Το 2022 φέρνει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Super League Interwetten, στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League κόντρα στην Αταλάντα και στους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδας. Άρα, ο πήχης μπαίνει αρκετά ψηλά.

Ο ακούραστος Ρέαμπτσουκ πήρε ανάσες

Ένας από τους παίκτες που χρειαζόταν απαραίτητα ανάσες ήταν ο Όλεγκ Ρέαμπτσουκ. Ο Μολδαβός μπακ είναι από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν και έχει πάρει πάνω του την αριστερή πλευρά. Μάλιστα, είναι από τους παίκτες που δεν... χάνουν παιχνίδι με τους Πειραιώτες.

Ο Ρέαμπτσουκ είναι στην πρώτη θέση των παικτών του Ολυμπιακού με τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά. Συγκεκριμένα έχει παίξει 27 παιχνίδια με 2.423 λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο Παπέ Αμπού Σισέ με 2.170 λεπτά σε 27 παιχνίδια και τρίτος ο Τόμας Βατσλίκ με 2.070 σε 23 αγώνες.

Ο Μολδαβός, ο οποίος έχει πετύχει ένα γκολ και έχει μοιράσει δύο ασίστ, έχει λείψει μόνο από δύο αγώνες φέτος. Από τη ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League κόντρα στη Νέφτσι, όπου ήταν τραυματίας και από τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Λεβαδειακό, στον οποίο ο Μαρτίνς φρόντισε να τον ξεκουράσει, μαζί με άλλους βασικούς.

Σε όλα τα άλλα παιχνίδια ο Ρέαμπτσουκ είναι πάντα παρών, ενώ με τα ανεβάσματα και τρεξίματά του φροντίζει να είναι πάντα χρήσιμος. "Είναι αλήθεια μετά από πολλά παιχνίδια νιώθω νεκρός. Φυσικά και αισθάνομαι κούραση, αλλά έχω την αντοχή να βγάλω τα 90 λεπτά, δίνω όλη μου τη δύναμη στα 90 λεπτά" είχε δηλώσει ο Μολδαβός πριν από τον αγώνα κόντρα στην Άντβερπ για το Europa League.

Ο Ολυμπιακός ψάχνεται να πλαισιώσει τον Ρέαμπτσουκ

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσουκ ξεκουράστηκε όλο αυτό το διάστημα, ενώ θα πάρει κι άλλες ανάσες, καθώς για τις επόμενες ημέρες υπάρχουν μόνο προπονήσεις, δεδομένου ότι στις 5 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ερυθρόλευκων. Ο Μολδαβός έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον προπονητή του, όμως η συνέχεια είναι μεγάλη.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται σε τρεις διοργανώσεις και οι απαιτήσεις είναι ολοένα και μεγαλύτερες, εφόσον οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν δύσκολους αντίπαλους. Ο Πέδρο Μαρτίνς χρειάζεται να έχει "υπεροπλία" στο ρόστερ του και μία θέση που χρειάζεται ενίσχυση είναι σε αυτή του αριστερού μπακ, έναν παίκτη δηλαδή που θα πλαισιώσει τον Ρέαμπτσουκ.

Οι ερυθρόλευκοι δεν μένουν σε αυτόν τον τομέα με σταυρωμένα τα χέρια, όπως έχει αναφέρει το SPORT24. Ο Ολυμπιακός έχει ξεχωρίσει περίπτωσεις που είτε θεωρούνται λύσεις πίσω από τον Ρέαμπτσουκ με δυνατότητα εξέλιξης και άλλες που θα διεκδικήσουν φανέλα βασικού. Άλλωστε, ο Μολδαβός "παίζει" μόνος του στην αριστερή πλευρά της άμυνας και ο ανταγωνισμός μπορεί να κάνει καλό σε αυτόν, αλλά και στους ερυθρόλευκους γενικότερα.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη των υποθέσεων. Πάντως, ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς διαθέτουν έναν ποδοσφαιριστή που μπορούν να βασιστούν πάνω του, με τον Ρέαμπτσουκ να έχει δικαιώσει όλους εκείνους που του έχουν δείξει εμπιστοσύνη από την στιγμή που πήγε στον Πειραιά πριν ακριβώς έναν χρόνο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ