THE SPORTS ECONOMIST

Ολυμπιακός: Ο Τόμας Εστέβες της Πόρτο δεν ακυρώνει τις άλλες περιπτώσεις δεξιών μπακ

Ο Τόμας Εστέβες με τη φανέλα της Πόρτο
Ο Τόμας Εστέβες με τη φανέλα της Πόρτο © 2020 JOSE COELHO/ AP IMAGES

Η προ διετίας μνεία του τότε υπευθύνου scouting της Σαχτάρ Ντόνετσκ και νυν αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, Ζοζέ Μπότο, για τον φερόμενο βάσει των ρεπορτάζ στην Πορτογαλία μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακό, Τόμας Εστέβες.

Η εν λόγω συνέντευξη του Ζόζε Μπότο στη Record δόθηκε τον Μάιο του 2020. Ήταν διαδικτυακή, με ερωτήσεις αναγνωστών - επισκεπτών της πορτογαλικής ιστοσελίδας, με τον αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ να έχει τότε θέση διευθυντή στο scouting της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Μια από τις πολλές ερωτήσεις αφορούσε τη γνώμη του Μπότο ως προς το ποιους θεωρούσε τότε τους πλέον εξελίξιμους στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ο πρώτος που ανέφερε ήταν ο μέσος Τιάγκο Ντάντας, τον οποίο δεν έχει ξεχάσει ακόμη.

Ο δεύτερος ήταν ο νυν επιθετικός των Γουλβς, Φάμπιο Σίλβα, για τον οποίο οι "λύκοι" δαπάνησαν 40 εκατ. ευρώ. Και τρίτος ήταν ο Τόμας Εστέβες, ο οποίος από την Πέμπτη (09/06) παρουσιάζεται σύμφωνα με τα πορτογαλικά media ως έτοιμος να έρθει στον Ολυμπιακό, δανεικός από την Πόρτο.

Τι έχει κάνει ο Εστέβες

Μέχρι το σημείο της συνέντευξης του Μπότο ο σήμερα 20χρονος δεξιός μπακ είχε όλα κι όλα παίξει 16 λεπτά με την πρώτη ομάδα των "δράκων" σε μια αναμέτρηση Κυπέλλου, παραμονές Χριστουγέννων του 2019. Η διετία που μεσολάβησε τον έφερε αρχικά δανεικό στη Ρέντινγκ, ομάδα που πέρυσι διεκδίκησε την άνοδο της στην Premier League, κάνοντας αξιοπρεπή για τα δεδομένα του πρωταθλήματος, της ομάδας, αλλά και της δικής του εμπειρίας και ετοιμότητας αριθμό παιχνιδιών.

Φέτος αρκέστηκε αποκλειστικά σε παιχνίδια της Πόρτο Β', μιας και ο τεχνικός των πρωταθλητών Πορτογαλίας, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, δεν τον εμπιστεύτηκε, γεγονός που επηρέασε προφανώς την εξέλιξή του. Όχι και τις εκτιμήσεις για τη δυναμική του, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στην προ διετίας του νυν τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ.

Πού εμπλέκεται ο Ολυμπιακός

Ενδεικτική άλλωστε και η εκπροσώπησή του - από το ξεκίνημα της καριέρας του - από τον πανίσχυρο Ζόρζε Μέντες, πρόταση του οποίου φέρεται βάσει των ρεπορτάζ πως είναι ο Εστέβες στον Ολυμπιακό. Όχι με σκοπό να καλύψει θέση βασικού, αλλά να συμπληρώσει το κατά τα φαινόμενα ολοκαίνουργιο δίδυμο των δεξιών μπακ των πρωταθλητών Ελλάδας.

Και αυτό, γιατί οι Λαλά, Ανδρούτσος και Βρουσάι, οι οποίοι πέρυσι σε διάφορες στιγμές επωμίστηκαν το συγκεκριμένο ρόλο, όλοι τους – για διαφορετικούς λόγους – δεν φαίνεται να περιλαμβάνονται στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς για την επόμενη σεζόν.

Οπότε, αν τελικά γίνει η συγκεκριμένη κίνηση, εννοείται πως δεν ακυρώνει τις διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με άλλους δεξιούς μπακ, οι οποίοι και λόγω εμπειρίας και ηλικίας προαλείφονται (με μια ματιά ακόμη...) για βασικοί.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι αυτονόητα ενήμερος για την προοπτική του Εστέβες, χωρίς η δική του άποψη να αντιτίθεται με τη γενικότερη των συμπατριωτών του. Πέραν των όσων αναφέρονται στα ρεπορτάζ στην Πορτογαλία και ο ίδιος ο 20χρονος ποδοσφαιριστής γνωρίζει από πρώτο χέρι για την προοπτική του Ολυμπιακού και εμφανίζεται – σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 - ως και… ανυπόμονος για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί.

Πάντα με την προϋπόθεση πως θα προκριθεί η επιλογή Εστέβες είναι λογικό να εκτιμάται πως η όποια διαπραγμάτευση θα "χτιστεί" σε φορμάτ δανεισμού από τους "δράκους", συμπεριλαμβάνοντας option αγοράς από τον Ολυμπιακό, λογικότερη η πιθανολόγηση πως δεν αποκλείεται – λόγω της εμπλοκής του Μέντες και στις δύο περιπτώσεις – να τεθεί στο τραπέζι και το θέμα του Ρούμπεν Σεμέδο (χωρίς πάντως σε πρώτο πλάνο να υπάρχει άμεσος συσχετισμός.

Αν δηλαδή επιλεχθεί ο Εστέβες, τότε θα είναι γιατί οι ερυθρόλευκοι τον θέλουν και τους κάνει, όχι γιατί προσδοκούν σε μια διέξοδο για τον Σεμέδο).

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ