ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Διαπραγματεύσεις για Κόουτο, Μπάλντοκ, εξετάζονται οι Γκορντόν και Εστέβες

Ο Γιαν Κόουτο με τη φανέλα της Μπράγκα
Ο Γιαν Κόουτο με τη φανέλα της Μπράγκα AP PHOTO/LUIS VIEIRA

Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην υπόθεση του γενικού ή τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι προχωρούν τις επαφές για την ενίσχυση τους στη δεξιά πλευρά της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την Μάντσεστερ Σίτι για τον Γιαν Κόουτο και με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο προτάθηκαν στην πειραϊκή ΠΑΕ και εξετάζονται, τόσο ο Γκονζάλο Άβιλα Γκορντόν της Χάντερσφιλντ όσο και ο Τομάς Εστέβες της Πόρτο.

Σε ό,τι αφορά στον Κόουτο, οι συζητήσεις των ερυθρόλευκων με τη Σίτι αφορούν τον ετήσιο δανεισμό του Βραζιλιάνου αμυντικού (διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο, πορτογαλικό) αλλά και οψιόν αγοράς. Πληροφορίες από την Αγγλία αναφέρουν πως, αρχικά οι Πολίτες δεν επιθυμούσαν να συμπεριληφθεί η οψιόν αγοράς, όπως συνέβη στις περιπτώσεις δανεισμού του 20χρονου δεξιού μπακ στην Μπράγκα και στη Χιρόνα. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες η αγγλική ομάδα φαίνεται πιο συζητήσιμη πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Παράλληλα, ο Κόουτο εμφανίζεται να έχει διαμηνύσει στη διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι, μέσω του ατζέντη του, ότι δεν επιθυμεί να παραχωρηθεί δανεικός για τρίτη σερί σεζόν, αλλά είτε να παραμείνει στους πρωταθλητές της Premier League και να πάρει ευκαιρίες είτε να πουληθεί σε άλλη ομάδα.

Σχετικά με τον Μπάλντοκ, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την Αγγλία, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ φέρεται να επιθυμεί το ποσό των 2,5 – 3 εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση του παίκτη, ενώ οι απαιτήσεις του τελευταίου ανέρχονται στο ένα εκατομμύριο για κάθε χρόνο συμβολαίου. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για μία μεταγραφή με υψηλό κόστος, αλλά υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και επαφές και σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ταυτόχρονα, προτάθηκε στον Ολυμπιακό και εξετάζεται ο Γκονζάλο Άβιλα Γκορντόν, η χρηματιστηριακή αξία του οποίου ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο 24χρονος Ισπανός δεξιός μπακ έχει συμβόλαιο με την Χάντερσφιλντ για ακόμη ένα χρόνο (μέχρι το καλοκαίρι του 2023) και πριν από δύο εβδομάδες έπαιξε εναντίον της Νότιγχαμ Φόρεστ στον τελικό των play-offs της Championship. Στο πρώτο μισό της περιόδου δεν είχε αγωνιστεί λόγω τραυματισμού και τελείωσε τη σεζόν έχοντας 17 συμμετοχές και 2 ασίστ.

Επίσης, εξετάζεται η λύση του Τομάς Εστέβες, ο οποίος προτάθηκε στους ερυθρόλευκους από το γραφείο του ατζέντη Ζόρζε Μέντες. Ο 20χρονος Πορτογάλος αμυντικός ανήκει στην Πόρτο (έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024) και την τελευταία περίοδο αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα των δράκων (17 αγώνες, 2 γκολ).

Να θυμίσουμε, πως τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η Πόρτο συζητούσε με τον Ολυμπιακό για την αγορά του Ρούμπεν Σεμέδο, είχε προτείνει -εκτός από χρήματα- να παραχωρήσει στους ερυθρόλευκους τον Αφόνσο Σόουζα ο οποίος παίζει στη Μπελενένσες.

Τότε, η πειραϊκή ΠΑΕ δεν είχε αποδεχτεί την πρόταση και ο Σεμέδο πήγε με εξάμηνο δανεισμό στην Πορτογαλία. Δεν αποκλείεται, η Πόρτο να θελήσει να επανέλθει για τον Σεμέδο και αυτή τη φορά να βάλει στο τραπέζι τον ετήσιο δανεισμό του Εστέβες ή κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ