ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Σισέ και τα πλάνα ενδεκάδας του Μαρτίνς για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ

Ο Παπέ Αμπού Σισέ
Ο Παπέ Αμπού Σισέ PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Σισέ αναμένεται να πάρει τη θέση του Μανωλά για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης (27/4, 20:00, COSMOTE SPORT 2, LIVE SPORT24), ενώ οι Αγκιμπού Καμαρά και Καρβάλιο διεκδικούν μια θέση σε περίπτωση που ο Μαρτίνς παρατάξει την ομάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1. Προβάδισμα έχει το 4-3-3.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να πανηγυρίσει την κατάκτηση της Super League Interwetten μέσα στον Μάιο, αλλά η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές επιθυμούν κάτι περισσότερο, την επίτευξη του Νταμπλ. Αυτό περνάει μέσα από τον αγώνα ρεβάνς στα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο γεμάτο από ερυθρόλευκους οπαδούς Γεώργιος Καραϊσκάκης την Τετάρτη (27/4, 20:00, COSMOTE SPORT 2, LIVE SPORT24) και από τον τελικό της διοργάνωσης, πιθανότατα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Οι ερυθρόλευκοι εμφανίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα παθιασμένοι και αποφασισμένοι για να φτάσουν στη νίκη-πρόκριση και αυτή τη φορά θα πρέπει να παρουσιαστούν και αποτελεσματικοί. Παράλληλα, θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, να έχουν καλή ανασταλτική λειτουργία, όπως στο πρώτο ματς στην Τούμπα (0-0) και, ταυτόχρονα, να είναι αποτελεσματικοί στις στημένες μπάλες.

Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης την τελευταία τετραετία, δηλαδή επί θητείας Πέδρο Μαρτίνς στον κόκκινο πάγκο, η συγκομιδή της πειραϊκής ομάδας είναι τέσσερις νίκες (2-1, 3-0, 1-0, 2-0), μία ισοπαλία (1-1) και δύο ήττες (0-1, 0-1), με συνολικά τέρματα 9-4.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός κέρδισε και τα τρία τελευταία ματς στην έδρα του κόντρα στον δικέφαλο την τελευταία διετία και με σκορ που του δίνουν απόψε την πρόκριση. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της τρέχουσας περιόδου επικράτησε 2-1 και την περασμένη σεζόν 3-0 στην κανονική διάρκεια της Super League Interwetten και 1-0 στα play-offs της διοργάνωσης.

Επίσης, μόλις πρόπερσι, πάλι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός (που είχε ηττηθεί 2-3 στην Τούμπα) είχε καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, είχε επιβληθεί 2-0 στο Νέο Φάληρο και είχε πάρει την πρόκριση στο τελικό.

Σισέ αντί Μανωλά

Στα αγωνιστικά, ο Μαρτίνς δεν ανακοίνωσε αποστολή, όπως είχε πράξει και στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, θέλοντας να κρατήσει όσο το δυνατόν κλειστά τα χαρτιά του, τόσο για την ενδεκάδα όσο και για τον πάγκο. Σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις από τις προπονήσεις το τελευταίο διήμερο, όλα δείχνουν πως ο Τικίνιο έχει προβάδισμα έναντι του Ελ Αραμπί, όπως και το σύστημα 4-3-3.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τον Λαλά δεξιά στην άμυνα, τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά, τον Σισέ (ο Μανωλάς ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο ισχίο) και τον Παπασταθόπουλο στα στόπερ, τον Εμβιλά και τον Μπουχαλάκη στις θέσεις των κεντρικών χαφ, τον Μαντί Καμαρά μπροστά τους, τον Μασούρα και τον Ροντρίγκες στα πλάγια της επίθεσης και τον Τικίνιο στην κορυφή. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί επίσης ο Ελ Αραμπί.

Αγκιμπού Καμαρά ή Καρβάλιο

Περισσότερα για τις διαθέσεις του Μαρτίνς θα φανούν σήμερα στην πρωινή χαλάρωση προπόνηση στο Ρέντη, όπου ο Πορτογάλος αρέσκεται να δίνει έμφαση στις στημένες μπάλες. Παράλληλα, θα κάνουν το τελευταίο τεστ ετοιμότητας ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Βαλμπουενά οι οποίοι προέρχονταν από τραυματισμούς την περασμένη εβδομάδα.

Στο ενδεχόμενο που ο Μαρτίνς επιλέξει σχήμα με “δεκάρι” (4-2-3-1), τότε ο Αγκιμπού Καμαρά ή ο Καρβάλιο θα πάρουν θέση στην ενδεκάδα και θα μείνει εκτός ένας εκ των Μαντί Καμαρά ή Μπουχαλάκη.

Σχετικά με τα εισιτήρια, οι φίλοι του Ολυμπιακού μπορούν να προμηθευτούν τα εναπομείναντα από τα εκδοτήρια του γηπέδου Καραϊσκάκης από τις 10 το πρωί και έως την έναρξη του αγώνα. Παράλληλα, συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων μέσω ίντερνετ από την ιστοσελίδα της πειραϊκής ΠΑΕ. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 10€, 15€, 20€, 30€, 40€, 50€, 100€ (VIP), 150€ (VVIP).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ