FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Σισέ ήταν το Α και το Ω στη νίκη κόντρα στον Άρη

Ολυμπιακός: Ο Σισέ ήταν το Α και το Ω στη νίκη κόντρα στον Άρη
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Άρη, με τον Παπέ Αμπού Σισέ να κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Σκόραρε, κέρδισε πέναλτι, ήταν από τους κορυφαίους πασέρ και πιστός στα αμυντικά του καθήκοντα.

O Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες. Οι ερυθρόλευκοι μετά την πρώτη ήττα απέναντι στον Άρη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πήραν τη νίκη κόντρα στον ίδιο αντίπαλο με σκορ 2-1 μπαίνοντας με το δεξί στις υποχρεώσεις τους στη Super League Interwetten.

Οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο κατάφεραν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αραμπί στο 85' να βρουν τη λύση. Πέρα από τον Μαροκινό που πέτυχε το νικητήριο γκολ, εκ των πρωταγωνιστών της ερυθρόλευκης νίκης ήταν ο Παπέ Αμπού Σισέ.

Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός ήταν εκείνος ο οποίος μετά από κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ του Καρβάλιο από τα δεξιά, πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το έκτο του γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι σε κράτημα του Φαμπιάνο στο 84' και έδωσε την ευκαιρία στον Μαροκινό να σκοράρει.

Ο Σισέ ήταν η βάση στο ερυθρόλευκο passing game

Ο Ολυμπιακός αναπτυσσόταν κυρίως από την αριστερή πλευρά, ειδικά στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού με τους Ρέαμπτσουκ, Καρβάλιο και Μασούρα να είναι ιδιαίτερα ενεργοί. Ο Παπέ Αμπού Σισέ αγωνιζόταν ως αριστερό στόπερ και ήταν ο ποδοσφαιριστής, που λειτούργησε ως βάση στο passing game του Ολυμπιακού.

Συνεργάστηκε τις περισσότερες φορές με τον Βατσλίκ, ενώ φρόντιζε να μοιράζει το παιχνίδι στον Ρέαμπτσουκ (45), στους Εμβιλά (4) και Μπουχαλάκη (5) και φυσικά στον παρτενέρ του Μανωλά, όπως φαίνεται και στο παραπάνω γράφημα της OPTA.

Ο Σισέ είχε 70 ενέργειες με την μπάλα και ήταν δεύτερος στο παιχνίδι, καθώς είχε δύο λιγότερες από τον Εμβιλά που ήταν κορυφαίος. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός ήταν περισσότερο ενεργός από τον παρτενέρ του στην άμυνα, με τον Μανωλά να έχει σαφώς λιγότερες ενέργειες (51). Απόδειξη πως το παιχνίδι του Ολυμπιακού διοχετευόταν στα αριστερά.

Παράλληλα, ο Σισέ ήταν από τους κορυφαίους πασέρ του Ολυμπιακού απέναντι στον Άρη. Ο Σενεγαλέζος είχε τις περισσότερες πετυχημένες μεταβιβάσεις στο παιχνίδι, 55 στον αριθμό, μία περισσότερη από τον Εμβιλά. Είχε 88,6% επιτυχία στις πάσες του, ενώ το 78,1% των συνολικών του μεταβιβάσεων είχαν κατεύθυνση προς τα μπροστά. Επίσης ήταν δεύτερος στις πετυχημένες πάσες στο μισό του αντιπάλου με 29 και δεύτερος μαζί με τους Μπουχαλάκη και Ρέαμπτσουκ στις ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου με 11.

Πιστός και στα αμυντικά του καθήκοντα

Ο Σισέ εκτός από τα δημιουργικά, έβγαλε εις πέρας και τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Άλλωστε, αυτά χρειάστηκαν, καθώς ο Άρης προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση, με τις γρήγορες επιστροφές και παρεμβάσεις του Σενεγαλέζου να είναι καίριες.

Συγκεκριμένα, ο Σισέ ήταν πρώτος στον Ολυμπιακό σε ανακτήσεις κατοχής, έχοντας πέντε στο παιχνίδι. Έκλεψε μία φορά την μπάλα, ενώ την απομάκρυνε τρεις. Ήταν κορυφαίος στους ερυθρόλευκους σε αυτή την κατηγορία, πίσω ωστόσο από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Άρη, Μπράμπετς και Φαμπιάνο, οι οποίοι είχαν δέκα και επτά αντίστοιχα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύτηκε τον Σισέ στο πλευρό του Μανωλά σε αυτό το παιχνίδι και τον έβγαλε γι' ακόμη μία φορά ασπροπρόσωπο. Δεν ήταν απλώς το γκολ και το κερδισμένο πέναλτι, αλλά και η γενικότερη του εμφάνιση, η οποία απέδειξε πως ήταν ο πολυτιμότερος του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ