ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Παπασταθόπουλος ρυθμιστής των πλάνων του Μαρτίνς

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα της Super League Interwetten.
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Πέδρο Μαρτίνς να παρατάσσει τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΟΚ με 3-4-3 και να ζητάει πίεση απ' το πρώτο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ το Σάββατο (22/5, 21:00, COSMOTE SPORT 1HD, SPORT 24) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με ιδανικό τρόπο πανηγυρίζοντας το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ. Την Παρασκευή (21/5) οι παίκτες του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με προπόνηση στο Ρέντη, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ανακοινώνει την αποστολή της ομάδας του.

Στη λίστα του Πορτογάλου τεχνικού βρίσκεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού του στην αναμέτρηση κόντρα στο Δικέφαλο για το πρωτάθλημα είχε δείξει τη μεγάλη επιθυμία του να αγωνιστεί στο μεγάλο παιχνίδι. Άλλωστε, ο Σωκράτης έχει ένα γερό "σκαρί" και το απέδειξε προλαβαίνοντας να είναι παρών στον τελικό του Κυπέλλου, βγάζοντας από την Πέμπτη το πλήρες πρόγραμμα της προπόνησης.

Πλέον, ο Παπασταθόπουλος δεν βρίσκεται απλώς στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά η πλάστιγγα γείρει στο να ξεκινήσει βασικός στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει πάρει ακόμη την τελική του απόφαση και θα περιμένει μέχρι και λίγες ώρες πριν απ' τον τελικό, με τον Σωκράτη να είναι ο "ρυθμιστής" των πλάνων του.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ζοσέ Σα, με την τριάδα της άμυνας να αποτελείται από τους Παπασταθόπουλο, Χολέμπα και Σεμέδο. Στον άξονα θα κινούνται οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Καμαρά. Αυτή η πιθανότητα είναι πιο ισχυρή σε περίπτωση που ο Σωκράτης δεν καταφέρει να αγωνιστεί, κάτι που σημαίνει πως ο Εμβιλά θα χρειαστεί να γυρίσει στα στόπερ.

Στα άκρα θα παραταχθούν ο Ρέαμπτσιουκ και ο Ανδρούτσος, ενώ η επιθετική τριάδα αναμένεται να απαρτίζεται απ' τους Μασούρα, Μπρούμα στα εξτρέμ και κορυφή τον Αραμπί. Βέβαια, υπάρχει και ένα ενδεχόμενο ο Μαρτίνς να ακολουθήσει τη "συνταγή" της Λεωφόρου. Δηλαδή να τοποθετήσει τον Αχμέντ Χασάν στην αιχμή του "δόρατος" και τον Αραμπί στα εξτρέμ. Αυτό βέβαια είναι πιο πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες και όχι απ' το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

ΠΙΕΣΗ ΑΠ' ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ

Στο παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης κόντρα στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, οι ερυθρόλευκοι είχαν μπει "μουδιασμένοι" στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αυτό είχε επιτρέψει στον Δικέφαλο να κάνει αισθητή την παρουσία του μπροστά απ' την εστία της ομάδας του Πειραιά.

Αυτό θέλει να αποφύγει πάση θυσία ο Πέδρο Μαρτίνς. Η βασική οδηγία που έχει δώσει στους ποδοσφαιριστές του είναι η πίεση απ' το πρώτο λεπτό. Άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά πως ειδικά σ' έναν τελικό το πρώτο γκολ μπορεί να είναι καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης. Έτσι, στόχος είναι ο Ολυμπιακός να αποφύγει να δεχθεί κάποιο τέρμα και φυσικά να κυνηγήσει να πετύχει ένα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Οι δύο ομάδες μπορεί να γνωρίζονται, αφού έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές μέσα στη σεζόν, όμως ένας τελικός διαφέρει, καθώς διακυβέβευεται ένας τίτλος. Αυτό θέλει να το καταστήσει σαφές ο Πέδρο Μαρτίνς στους ποδοσφαιριστές του. Το ίδιο μάλιστα φρόντισε να κάνει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την ομιλία προς την ομάδα.

"Παίξτε με πάθος και δύναμη από το πρώτο λεπτό. Γιατί είναι πολύ κρίσιμο το ματς. Ο ΠΑΟΚ θα είναι άλλη ομάδα σε σχέση με το περασμένο ματς στο Καραϊσκάκη και για αυτό πρέπει να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να κλείσουμε καλά τη σεζόν" είχε αναφέρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνοψίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την κατεύθυνση που θέλει να έχει ο Ολυμπιακός στον τελικό του Σαββάτου (22/5).

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ