ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς θέλει αύξηση της βαθμολογικής διαφοράς και έχει τους λόγους του

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσέ | 25 Νοεμβίου 2021
Ο Πέδρο Μαρτίνς στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσέ | 25 Νοεμβίου 2021 EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός θέλει αύριο (4/12) κόντρα στον ΟΦΗ (19:30, COSMOTE SPORT 2, LIVE από το SPORT24) να κάνει το 5/5 στις "εξορμήσεις" του στην περιφέρεια, ψάχνοντας ένα σερί νικών για να μεγαλώσει την διαφορά από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ποιο είναι το πλάνο της 11αδας για τον αγώνα στην Κρήτη.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον ΟΦΗ το Σάββατο (4/12, 19:30, COSMOTE SPORT 2, LIVE από το SPORT24) στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, είναι από τα πιο δύσκολα για την πειραϊκή ομάδα μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα. Και συνάμα κομβικό, διότι εάν οι ερυθρόλευκοι περάσουν με νίκη από το Ηράκλειο της Κρήτης, τότε θα κάνουν το “5 στα 5” στην Περιφέρεια την τρέχουσα σεζόν (έχουν κερδίσει 2-1 στη Λαμία, 2-0 στην Τρίπολη, 2-1 στα Γιάννινα και 2-1 στο Αγρίνιο) και θα έρθουν πιο κοντά στον στόχο τους που είναι να κόψουν πρώτοι το νήμα στο τέλος της περιόδου.

Επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς και των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού είναι η συγκομιδή εννέα βαθμών στα τρία προσεχή παιχνίδια (ΟΦΗ εκτός, Άρη εντός και Ατρόμητο εκτός έδρας) στη Super League Interwetten μέσα σε διάστημα 12 ημερών και το άνοιγμα της “ψαλίδας” στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +6 από την ΑΕΚ και στο +10 από τον ΠΑΟΚ και ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί πως οι ερυθρόλευκοι έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη βαθμολογική διαφορά τους από τους διώκτες τους. Υπενθυμίζεται, ότι τα επόμενα τρία παιχνίδια της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα είναι με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό εντός, τον Αστέρα Τρίπολης εκτός και τον Ιωνικό εκτός έδρας και του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό εκτός, τη Λαμία εντός και τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας.

Βέβαια, πρώτα και πάνω απ´ όλα χρειάζεται οι ερυθρόλευκοι να παρουσιαστούν όπως πρέπει, να κερδίσουν τους αγώνες τους και έπειτα να κάνουν το ταμείο στα μέσα του μήνα.

Οι λόγοι που ο Μαρτίνς επιθυμεί αύξηση της βαθμολογικής διαφοράς

Ο Μαρτίνς έχει τους λόγους του που επιθυμεί ο Ολυμπιακός να συνεχίσει αήττητος στο πρωτάθλημα και με διαδοχικές νίκες. Ο πρώτος είναι ότι έτσι ο Πορτογάλος θα μπορέσει να συνεχίσει να δουλεύει με ηρεμία στο Ρέντη για την αγωνιστική βελτίωση της πειραϊκής ομάδας. Ο δεύτερος για να στείλουν οι ερυθρόλευκοι μήνυμα στους ανταγωνιστές τους για την κατάκτηση του τίτλου. Και ο τρίτος είναι το Κόπα Άφρικα.

Ο 51χρονος προπονητής θα στερηθεί τις υπηρεσίες αρκετών ποδοσφαιριστών και δη βασικών όλο τον Ιανουάριο και επιθυμεί, τουλάχιστον μέχρι να φύγουν για τις πατρίδες τους και στη συνέχεια για το Καμερούν όπου θα διεξαχθούν τα τελικά της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός να έχει χτίσει διαφορά ασφαλείας στην κορυφή στη Super League Interwetten.

Για να το πετύχουν όμως αυτό ο Μαρτίνς και οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας, χρειάζεται να βαδίσουν βήμα βήμα, να περιορίσουν τα λάθη και να εκμεταλλευτούν τυχόν εκείνα των αντιπάλων τους. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση, αν υπάρξουν στραβοπατήματα μέσα στον μήνα, θα βάλουν δύσκολα στον εαυτός τους και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Το πλάνο της ενδεκάδας με τον ΟΦΗ

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με τον ΟΦΗ, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να παρουσιάσουν πάρα πολύ καλό πρόσωπο προκειμένου να φτάσουν στη νίκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, η κρητική ομάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος (πίσω από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και είναι μπροστά από τον Παναθηναϊκό) και έχει ηττηθεί μόνο από τον ΠΑΟΚ (1-3). Αντίθετα, οι Ηρακλειώτες ήρθαν ισόπαλοι με την ΑΕΚ (3-3) εντός έδρας και με τον Παναθηναϊκό (0-0) στη Λεωφόρο.

Σχετικά με την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ο Μαρτίνς αναμένεται να κάνει μία δοκιμή σήμερα το μεσημέρι στο Ρέντη, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του. Όλα δείχνουν, πάντως, ότι οι ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν (σε σύστημα 4-2-3-1) με τους Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Μασούρα, Λόπες και Ελ Αραμπί.

Εάν ο Πορτογάλος προπονητής αποφασίσει να πορευτεί με τριάδα στα χαφ (4-3-3), τότε αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο Μπουχαλάκης και θα μείνει ο Λόπες στον πάγκο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ