ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαντί Καμαρά διαφοροποιεί το μεταγραφικό πλάνο

Ο Μαντί Καμαρά
Ο Μαντί Καμαρά EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαντί Καμαρά δεν κλήθηκε από την Εθνική Γουινέας για το Κόπα Άφρικα, μία εξέλιξη που διαφοροποιεί το μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού.

Υπήρξε αρκετή συζήτηση τους τελευταίους μήνες σχετικά με το κενό που θα δημιουργούνταν στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο του 2022 ενόψει της συμμετοχής των διεθνών ποδοσφαιριστών στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα. Διότι, είναι διαφορετικό να απουσίαζαν για ένα μήνα ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Μαντί Καμαρά και ο Πιέρ Κούντε και άλλο ο δεύτερος να παραμείνει στο Ρέντη.

Γιατί, όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η κατάσταση, ακόμη και αν διεξαχθεί το Κόπα Άφρικα που για την ώρα είναι στον αέρα, ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στη διάθεσή του την βασική τριάδα των χαφ του Ολυμπιακού, τους Γιαν Εμβιλά, Ανδρέα Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά, αλλά και εναλλακτικές λύσεις όπως αυτές του Θανάση Ανδρούτσου και του Βασίλη Σουρλή.

Ο Μαντί Καμαρά ήταν από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής Γουινέας την τελευταία τριετία, όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός Καμπά Ντιαβαρά προς έκπληξη πολλών τον απέκλεισε από την αποστολή που ανακοίνωσε τη Δευτέρα (20/12) για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Καμερούν από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου 2022. Απεναντίας, συμπεριέλαβε τον Αγκιμπού Καμαρά που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τον Ολυμπιακό.

Η εξέλιξη αυτή, όπως γίνεται αντιληπτό, διαφοροποιεί τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού σχετικά με την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή. Εκεί που φαινόταν επιτακτική η ανάγκη για την προσθήκη παίκτη στο κέντρο, πλέον δεν υπάρχει λόγος από πλευράς πειραϊκής ομάδας για κίνηση τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αφενός μεν διότι ο Μαντί Καμαρά θα παραμείνει στο Ρέντη, αφετέρου δε γιατί οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να ενσωματώσουν το καλοκαίρι στο ρόστερ τους τον Μαμαντού Κανέ, που παίζει δανεικός στη Νέφτσι Μπακού και συμπεριλήφθηκε στην 27άδα της Εθνικής Γουινέας για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Αν υπάρξει ένας λόγος για την μεταγραφή χαφ τον επόμενο μήνα, αυτός θα είναι μόνο αν κατατεθεί επίσημη προσφορά για την πώληση του Μαντί Καμαρά που θα βάλει σε διαδικασία τους ερυθρόλευκους να το συζητήσουν. Διαφορετικά, η πειραϊκή ΠΑΕ θα πορευτεί ως έχει.

Προχωράει για την απόκτηση αριστερού μπακ

Η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά και η παραμονή του Μαντί Καμαρά, ξεκαθάρισαν πολύ γρήγορα τα δύο από τα τρία σημαντικά ζητήματα που είχε να επιλύσει αρχικά ο Ολυμπιακός ενόψει του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Δηλαδή, της ενίσχυσης στα στόπερ και στις θέσεις των κεντρικών χαφ. Το τρίτο ήταν και παραμένει η προσθήκη αριστερού μπακ που θα πλαισιώσει τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός προχωράει την υπόθεση απόκτησης πλάγιου αμυντικού, η διοίκηση σε συνεργασία με τον Μαρτίνς έχουν ξεχωρίσει τρεις παίκτες και το προσεχές διάστημα αναμένονται εξελίξεις. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο αριστερός μπακ να κλείσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ