ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κόπα Άφρικα: Σε κίνδυνο η διεξαγωγή του τουρνουά

Το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα
Το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα © 2021 MATTHIAS SCHRADER / AP IMAGES

Η διεξαγωγή του Κόπα Άφρικα, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Καμερούν, βρίσκεται υπό κίνδυνο, καθώς είναι αμφίβολο αν η χώρα μπορεί να είναι έτοιμη.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για το Κόπα Άφρικα. Πολλές ομάδες ανά τον κόσμο περιμένουν αν θα στερηθούν των υπηρεσιών ποδοσφαιριστών τους κατά τον Ιανουάριο. Το τουρνουά είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Καμερούν από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου του 2022.

Ωστόσο, τα πάντα φαίνεται να είναι στον αέρα. Την Κυριακή η Αφρική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF) αποφάσισε να προχωρήσει με την διεξαγωγή του τουρνουά, μόνο αν υπάρξουν εγγυήσεις από την κυβέρνηση του Καμερούν για την ετοιμότητα της χώρας.

Αρκετά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, σύμφωνα με το Reuters, εξέφρασαν την άποψή τους για αναβολή του τουρνουά. Ωστόσο, η πλειοψηφία αποφάσισε πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας χρειάζεται να κάνει το ταξίδι προς το Καμερούν. Μάλιστα, ο πρόεδρος, Μοτσέπε, ταξίδεψε τη Δευτέρα (20/12) στη χώρα που πρόκειται να διεξαχθεί το Κόπα Άφρικα, προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Υπάρχουν ανησυχίες για τις υποδομές της διοργάνωσης, καθώς αρκετά γήπεδα είναι ημιτελείς, δεν έχουν γίνει πληρωμές προς τους εργολάβους, ενώ παρατηρείται και έλλειψη προπονητικών κέντρων και κτηρίων διαμονής. Μέσα, σε όλα αυτά ο κορονοϊός και ιδιαίτερα η μετάλλαξη όμικρον απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Η καθοριστική συνάντηση με την κυβέρνηση του Καμερούν θα γίνει την Τετάρτη (22/12).

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ