FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο μάγος Φορτούνης και οι πρωτιές του Κασάμι που δήλωσε παρών στο διπλό του Πανθεσσαλικού

Ο Κασάμι και ο Φορτούνης πανηγυρίζουν στο Βόλος - Ολυμπιακός
Ο Κασάμι και ο Φορτούνης πανηγυρίζουν στο Βόλος - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 του Βόλου στην πρώτη αγωνιστική των playoffs με τον Κώστα Φορτούνη να κάνει ξανά τα μαγικά του και τον Παϊτίμ Κασάμι να προσθέτει ακόμη περισσότερο βάθος στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Stoiximan Super League με δυναμικό τρόπο. Οι ερυθρόλευκοι, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, επικράτησαν 3-0 του Βόλου στο "κόκκινο" Πανθεσσαλικό Στάδιο, έφτασαν τους 59 βαθμούς και βρίσκονται μία ανάσα από την πρώτη θέση, ενώ απομένουν εννέα αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος.

Μετά την ισοπαλία στην OPAP Arena ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, οι Πειραιώτες είναι στο -1 από την Ένωση και στο -3 από τους πράσινους. Επομένως, όπως καταλαβαίνει κανείς, η συνέχεια αναμένεται να είναι συγκλονιστική.

Έλαμψε ξανά ο Κώστας Φορτούνης

Ο Κώστας Φορτούνης πραγματοποίησε γι' ακόμη μία φορά εκπληκτική εμφάνιση. Για την ακρίβεια έλαμψε στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Ήταν εκείνος που έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα πετυχαίνοντας ένα μοναδικό τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ ένα μέτρο από την γραμμή του άουτ.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Από δύο δικές του εκτελέσεις φάουλ προήλθαν τα γκολ του Κασάμι στο 7ο λεπτό και του Μπακαμπού στο 36'. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τι έκανε απέναντι στον Βόλο.

Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Φορτούνη στο Βόλος - Ολυμπιακός
Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Φορτούνη στο Βόλος - Ολυμπιακός

Ο Κώστας Φορτούνης έδινε συνεχώς λύσεις μεσοεπιθετικά στον Ολυμπιακό, είτε μέσω στατικών φάσεων, είτε μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας. Κινήθηκε τόσο στα άκρα, όσο και στον άξονα και τελείωσε το παιχνίδι με 30 στις 40 πάσες.

Είχε 16 πετυχημένες μεταβιβάσεις στην επίθεση από τις 23 που δοκίμασε συνολικά και μαζί με τον Χάμες Ροντρίγκες (19/27) ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα σε αυτή την κατηγορία. Συνολικά είχε 57 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες γύρω από την περιοχή του Βόλου, ενώ πραγματοποίησε και δύο ντρίμπλες.

Ο Κώστας Φορτούνης δεν χάνει στιγμή να δείχνει την ποιότητά του και είναι από τους πιο κομβικούς στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η επιστροφή του Χάμες Ροντρίγκες και το ταίριασμα αυτών των δύο στην 11άδα έχει τεράστια δημιουργικά οφέλη για τους ερυθρόλευκους.

Οι πρωτιές του Κασάμι

Ένας από τους παίκτες που επίσης ξεχώρισαν ήταν ο Παϊτίμ Κασάμι. Απόντων των Χουάνγκ και Εμβιλά, ο Ελβετός μέσος τοποθετήθηκε στο πλευρό του Σαμασέκου και ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά φέτος στη Stoiximan Super League.

Μάλιστα, πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού από το 2016, όταν με το σουτ του μέσα στην περιοχή άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό. Ο Κασάμι έκανε πολλά περισσότερα, τα οποία φαίνονται στο γράφημα της Opta/Stats Perform.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Κασάμι στο Βόλος - Ολυμπιακός
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Κασάμι στο Βόλος - Ολυμπιακός

Ο Κασάμι κυριάρχησε στον άξονα και ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ενέργειες με την μπάλα, καθώς είχε συνολικά 95. Παράλληλα, ήταν εκείνος με τις περισσότερες πάσες έχοντας 76 στις 80. Τα λάθη του ήταν σπάνια και συνείσφερε σημαντικά στην κυκλοφορία.

Επιπλέον, είχε τρεις ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που συνέβαινε κυρίως στις στατικές φάσεις, ενώ σε μία από αυτές πέτυχε και το γκολ. Τέλος, είχε και τρεις τελικές (0,96xG) τις περισσότερες από κάθε άλλον στο παιχνίδι. Στο 86' πλησίασε σε ακόμη ένα γκολ, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει επιλογές στις θέσεις 6-8. Ο Εμβιλά και ο Ίνμπομ Χουάνγκ είναι το βασικό δίδυμο, ενώ ανεβασμένος είναι και ο Ντιαντιέ Σαμασέκου.

Ωστόσο, το βάθος είναι απαραίτητο και ο Παϊτίμ Κασάμι με την εμφάνισή του στο Πανθεσσαλικό έδειξε στον Μίτσελ πως μπορεί να υπολογίζει πάνω του, είτε όταν υπάρχουν απουσίες, είτε όταν οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται βοήθεια από τον πάγκο.

Δείτε την Game Night:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ