ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κορδόν τρέχει ήδη τις διαδικασίες για τον νέο προπονητή

Ολυμπιακός: Ο Κορδόν τρέχει ήδη τις διαδικασίες για τον νέο προπονητή

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει σηκώσει μανίκια, κάνοντας ήδη κάποια τηλεφωνήματα στο πλαίσιο της αναζήτησης του νέου προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο Αντόνιο Κορδόν έπιασε δουλειά στον Ολυμπιακό με ξεκάθαρη προτεραιότητα την πρόσληψη καινούργιου προπονητή.

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής ναι μεν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τους ερυθρολεύκους, αλλά εδώ και δέκα ημέρες έχει συζητήσει εκτενώς με τον πρόεδρο της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, για όλα όσα απασχολούν τον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα είχε κύκλο επαφών με τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο 59χρονος ήρθε διαβασμένος στην Αθήνα και τη Δευτέρα (22/5) θα παραλάβει στα χέρια του τον φάκελο με όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις των ερυθρόλευκων.

Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η συμφωνία με τον νέο προπονητή, καθώς από κοινού θα λάβουν τις αποφάσεις για το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Δηλαδή, για τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους, τους δανεικούς, αλλά και εκείνους που θα χρειαστεί να αποδεσμευτούν.

Τα πρώτα τηλεφωνήματα για νέο προπονητή

Σε ό,τι αφορά τον προπονητή, πληροφορίες από την Ιβηρική αναφέρουν ότι ο Κορδόν έχει κάνει ήδη κάποια τηλεφωνήματα τα τελευταία εικοσιτετράωρα βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις ορισμένων τεχνικών, καθώς ήθελε να είναι προετοιμασμένος από τη στιγμή που θα απαντούσε θετικά στην πρόταση του Ολυμπιακού.

Και η πραγματικότητα είναι πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, του έδωσε ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο και τα κλειδιά της ομάδας, ευελπιστώντας σε αλλαγές που θα ισχυροποιήσουν τους ερυθρολεύκους εντός και εκτός των τειχών.

Πλέον, ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με προπονητή επιπέδου, έτσι ώστε σε συνεννόηση μαζί του, όπως και με την διοίκηση του Ολυμπιακού, να προχωρήσουν στις αλλαγές που έχει ανάγκη η πειραϊκή ομάδα.

Ο Κορδόν, όπως είναι λογικό, γνωρίζει πολύ καλά την ισπανική αγορά και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με προπονητές του επιπέδου του Μαρθελίνο που είναι ελεύθερος, του γνωστού μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό και νυν τεχνικού της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ερνέστο Βαλβέρδε και του Μανουέλ Πελεγκρίνι ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Μπέτις μέχρι το 2025, αλλά όχι μόνο.

Για παράδειγμα, στη Μονακό είχε συνεργαστεί με τον πρώην ερυθρόλευκο Πορτογάλο Λεονάρντο Ζαρντίμ, με τον οποίο είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε πολύ και έκανε μία σημαντική συμφωνία με τον Κορδόν, που αποτελεί μία μεγάλη διεθνής επιτυχία και ευελπιστεί σε ανάλογη συνέχεια στο θέμα του προπονητή. Μάλιστα, ορισμένοι εκτιμούν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και ενδεχομένως συμφωνία με τεχνικό μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η συνεργασία με τον Μπακαμπού στη Βιγιαρεάλ

Παρεμπιπτόντως, ο Αντόνιο Κορδόν είχε συνεργαστεί με τον Σεντρίκ Μπακαμπού στη Βιγιαρεάλ, με τον οποίο οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Επί θητείας του Ισπανού τεχνικού διευθυντή είχε αποκτήσει το κίτρινο υποβρύχιο τον Κονγκολέζο σέντερ φορ από την Μπούρσασπορ, τον Αύγουστο του 2015.

Τότε, η Βιγιαρεάλ είχε δαπανήσει το ποσό των 7.500.000 και 2,5 σεζόν αργότερα (τον Ιανουάριο του 2018) είχε πουλήσει τον Αφρικανό επιθετικό στην κινεζική Γκουοάν αντί 40.000.000 ευρώ.

Επίσης, παρόντος πια του Κορδόν θα ξεκαθαρίσει τα προσεχή εικοσιτετράωρα πώς θα κινηθεί ο Ολυμπιακός στην περίπτωση του Κανός, ο οποίος με τη σειρά του είναι σε επαφές με την Μπρέντφορντ για να διαπιστώσει αν η αγγλική ομάδα θα κάνει χρήση του όρου για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Ο Ισπανός επιθετικός έχει ζητήσει να μείνει ελεύθερος, αλλά για την ώρα όλα είναι ρευστά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ