ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κορδόν νέος τεχνικός διευθυντής των ερυθρόλευκων

Ο Αντόνιο Κορδόν
Ο Αντόνιο Κορδόν RODRIGO BUENDIA / AFP

Ο Κορδόν ήρθε στην Αθήνα, συμφώνησε σε όλα με τον Ολυμπιακού και πιάνει δουλειά από την Δευτέρα (22/5) ως ο νέος τεχνικός διευθυντής των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μία μεγάλη κίνηση την Κυριακή (21/5). Ο Αντόνιο Κορδόν είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής των ερυθρόλευκων, συμφωνία που είχε προαναγγείλει το SPORT24 και από Δευτέρα (22/5) σηκώνει μανίκια για να πιάσει δουλειά.

Ο 59χρονος Ισπανός ήρθε στην Αθήνα και συμφώνησε σε όλα με την πειραιωτική ΠΑΕ, ένα deal που συνιστά μία διεθνή επιτυχία, ενώ την Δευτέρα θα ανακοινωθεί από τους ερυθρόλευκους.

Στο οργανόγραμμα του Ολυμπιακού μπήκε ένα μεγάλο όνομα, ένας άνθρωπος με εμπειρία 24 χρόνων στο πιο υψηλό επίπεδο που από τα χέρια του έχουν περάσει σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Γοδίν, ο Κάσερες, ο Μπαϊγί, ενώ είχε συμβολή και στην ανάπτυξη του Εμπαπέ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Κορδόν δεχόταν πρέσινγκ από την Μπαρτσελόνα, την Βαλένθια και άλλες ισπανικές ομάδες, όπως και από την Άστον Βίλα από την Premier League. Όμως, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που τον έπεισε και πλέον είναι έτοιμος να εφαρμόσει το σχέδιο του.

Μην ξεχνάμε πως ο Κορδόν τις προηγούμενες μέρες είχε αναλυτική συζήτηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο Λονδίνο, ενώ είχε επισκεφθεί και τη χώρα μας.

Πρώτη αποστολή του νέου τεχνικού διευθυντή των ερυθρόλευκων θα είναι να κλείσει τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού. Μία υπόθεση που ενδέχεται να ολοκληρωθεί και μέσα στην εβδομάδα.

Το λαμπρό βιογραφικό του Κορδόν

Ο Κορδόν ανέβασε τις "μετοχές" του και σπουδαία δουλειά στην Βιγιαρεάλ στην οποία ήταν για 17 χρόνια (από το 1999 έως το 2016), ενώ καλά τα πήγε και στην Μπέτις όπου ήταν για 2,5 σεζόν.

Επί θητείας του, η Μπέτις (με προπονητή τον Μανουέλ Πελεγκρίνι) κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας την περίοδο 2021-22 στα πέναλτι εναντίον της Βαλένθια, ενώ έφτασε στους 16 του Europa Leagueόπου αποκλείστηκε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο.

Όσο βρισκόταν ο Κορδόν στη Βιγιαρεάλ, η τελευταία κατέκτησε το Κύπελλο Ιντερτότο το 2003 (κόντρα στη Χέρενφεν) και το 2004 (εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στα πέναλτι).

Τη σεζόν 2003-04, η Βιγιαρεάλ έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA όπου αποκλείστηκε από τη Βαλένθια και την αμέσως επόμενη περίοδο (2004-05) πήγε μέχρι τα προημιτελικά όπου έμεινε εκτός από την Άλκμααρ.

Το κίτρινο υποβρύχιο τερμάτισε δεύτερο στη La Liga την περίοδο 2007-08 (την καλύτερη θέση στην ιστορία του) μόλις οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης και δέκα πόντους μπροστά από την Μπαρτσελόνα. Και την επόμενη σεζόν (2008-09) έφτασε στα προημιτελικά του Champions League όπου αποκλείστηκε από την Άρσεναλ.

Επίσης, την περίοδο 2010-11 έφτασε στα ημιτελικά του Europa League όπου αποκλείστηκε από την Πόρτο, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο. Επιπλέον είχε εργαστεί στη Μονακό (την περίοδο 2016-17) και το Εκουαδόρ (για πέντε μήνες το 2020), ενώ πέρασε επίσης από την Ιταλία (Πάρμα) και την Κίνα (Λιφάν).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ