ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Προ των πυλών των ερυθρόλευκων ο Κορδόν

Ολυμπιακός: Προ των πυλών των ερυθρόλευκων ο Κορδόν

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να αποσπάσει το "ναι" του Αντόνιο Κορδόν για τη θέση του αθλητικού διευθυντή. Κρίσιμη η εβδομάδα για τους ερυθρόλευκους.

Μία ανάσα από τη συμφωνία με τον Αντόνιο Κορδόν βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να αποσπάσουν το "ναι" του Ισπανού αθλητικού διευθυντή μετά τελευταίες επαφές που ενίσχυσαν το θετικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Κάποιοι θεωρούν ότι είναι θέμα ημερών αν όχι ωρών η τελική απόφαση του 59χρονου και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα έχει αίσιο τέλος. Εφόσον, ο Κορδόν απαντήσει θετικά, τότε θα "τρέξουν" άμεσα οι εξελίξεις για την πρόσληψη προπονητή.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι μπαίνουμε σε μία κρίσιμη εβδομάδα σε ό,τι αφορά τα θέματα του αθλητικού διευθυντή και του προπονητή, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως την Τετάρτη το βράδυ (24/5) -μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας- ο Ολυμπιακός θα γνωρίζει αν θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Europa League ή σε εκείνα του Conference League.

Η δουλειά του Κορδόν

Ο Κορδόν έκανε σπουδαία δουλειά στη Βιγιαρεάλ στην οποία ήταν για 17 σεζόν, από το 1999 έως το 2016, ενώ καλά τα πήγε και στη Μπέτις όπου ήταν για 2,5 σεζόν. Στη θητεία στην τελευταία -με προπονητή τον Μανουέλ Πελεγκρίνι- κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας την περίοδο 2021-22 στα πέναλτι εναντίον της Βαλένθια, ενώ έφτασε στους 16 του Europa League όπου αποκλείστηκε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο.

Όσο ήταν ο Κορδόν στη Βιγιαρεάλ, η τελευταία κατέκτησε το Κύπελλο Ιντερτότο το 2003 κόντρα στη Χέρενφεν και το 2004 εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στα πέναλτι. Την σεζόν 2003-04, η Βιγιαρεάλ έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA όπου αποκλείστηκε από τη Βαλένθια και την αμέσως επόμενη περίοδο (2004-05) πήγε μέχρι τα προημιτελικά όπου έμεινε εκτός από την Άλκμααρ.

Το κίτρινο υποβρύχιο τερμάτισε δεύτερο στη La Liga την περίοδο 2007-08 -την καλύτερη θέση στην ιστορία του- μόλις οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης και δέκα πόντους μπροστά από την Μπαρτσελόνα. Και την επόμενη σεζόν 2008-09 έφτασε στα προημιτελικά του Champions League όπου αποκλείστηκε από την Άρσεναλ. Επίσης, την περίοδο 2010-11 έφτασε στα ημιτελικά του Europa League όπου αποκλείστηκε από την Πόρτο, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ