ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κορδόν ψάχνει λύσεις για τον Σισέ και τις άλλες αποχωρήσεις

Ο Παπέ Σισέ
Ο Παπέ Σισέ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε επαφές για την παραχώρηση των Σισέ, Κούντε, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ραντζέλοβιτς και Φαντιγκά οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Μαρτίνεθ.

Ο Αντόνιο Κορδόν σε συνεργασία με τη διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ είχαν μεγάλο φόρτο εργασίας τη θερινή μεταγραφική περίοδο, καθώς ο Ολυμπιακός απέκτησε 15 ποδοσφαιριστές (ο Χόλσγκροουβ παραχωρήθηκε αμέσως), επέστρεψαν οι Μαντί Καμαρά, Καρβάλιο, Χασάν και αποχώρησαν 20 παίκτες, είτε με πώληση είτε με δανεισμό, ενώ άλλοι έμειναν ελεύθεροι. Ωστόσο, η δουλειά δεν τελείωσε ακόμα.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού αναζητά λύσεις για την παραχώρηση πέντε παικτών, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και γυμνάζονται στο Ρέντη ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, ορισμένοι εξ΄ αυτών έχουν υψηλές ετήσιες αποδοχές, γι΄ αυτό τον λόγο δεν ήταν εύκολη η πώλησή τους ή ο δανεισμός τους το καλοκαίρι. Πρόκειται για τον Αμπού Παπέ Σισέ, τον Πιέρ Κούντε, τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και τον Μπαντιουγκού Φαντιγκά, συνολικής χρηματιστηριακής αξίας πάνω από 11.500.000 ευρώ.

Η υπόθεση του Σισέ

Ο Σισέ είχε δεχτεί ορισμένες κρούσεις το καλοκαίρι, μεταξύ των οποίων ήταν και από την Αλ Γκαράφα του Πέδρο Μαρτίνς που πρόσφερε μέχρι 1,7 εκατ. ευρώ, αλλά δεν προχώρησε η υπόθεση, καθώς απορρίφθηκε η προσφορά της ως πολύ χαμηλή. Και πράγματι ήταν χαμηλή για έναν παίκτη που, πριν από μερικά χρόνια, ο Ολυμπιακός είχε απορρίψει προσφορά ύψους 17.000.000 ευρώ από γερμανικό σύλλογο.

Θα πει κάποιος, ότι ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός εδώ και σχεδόν έντεκα μήνες ουσιαστικά βρίσκεται στο περιθώριο, αφού από τον περασμένο Οκτώβριο και έπειτα βρισκόταν τον περισσότερο καιρό εκτός αποστολών, όμως αυτό δε σημαίνει ότι έχει χάσει εντελώς την αξία του.

Ο Σισέ θα κλείσει τα 28 σε τέσσερις ημέρες, αλλά διαθέτει ποιότητα και αρκετά χρόνια μπροστά του καλού ποδοσφαίρου και ο Ολυμπιακός επιθυμεί να παραχωρηθεί στη σωστή τιμή. Η αξία του Αφρικανού στόπερ έχει υποχωρήσει στα 4.000.000 ευρώ αυτή τη στιγμή, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» τον κοστολογούν πιο ψηλά.

Τι ισχύει με τους άλλους υπό αποχώρηση

Επίσης, οι εκπρόσωποι των Κούντε, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Ραντζέλοβιτς είχαν επαφές με ξένους συλλόγους, αλλά δεν προέκυψε πρόταση τέτοια που θα ικανοποιούσε όλες τις πλευρές.

Παρεμπιπτόντως, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά σκόραρε με τη Μαυριτανία στη νίκη 2-1 επί του Γκαμπόν και η εθνική ομάδα της χώρας του εξασφάλισε την πρόκρισή της στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που θα διεξαχθεί από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου 2024, στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού.

Παρά το γεγονός ότι ο 28χρονος Αφρικανός σέντερ φορ, ο οποίος είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου, βρίσκεται εκτός πλάνων του Ολυμπιακού, εντούτοις διατηρεί την αξία του στα 3.000.000 ευρώ. Την στιγμή, που του Ραντζέλοβιτς είναι στα 2.000.000, του Κούντε στο 1.700.000 και του Φαντιγκά στις 800.000 ευρώ.

Για τον Φαντιγκά, υπήρξαν κρούσεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και από ομάδα του εξωτερικού και, λογικά, σήμερα – αύριο θα δοθεί. Όσο για τους υπόλοιπους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές, οι αγορές που έχουν μείνει ανοιχτές πια δεν είναι πολλές.

Μεταγραφές μπορούν να γίνουν ακόμη στα πρωταθλήματα της Τουρκίας (15/9), της Σερβίας (15/9), της Κύπρου (15/9), της Ρωσίας (14/9), του Ισραήλ (20/9), του Κατάρ (18/9), των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (21/9), αλλά και στο Μεξικό (13/9).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ