FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο "καυτός" Μπακαμπού έχει πάρει στις πλάτες του την ερυθρόλευκη επίθεση

Ο Μπακαμπού πανηγυρίζει γκολ του στο Λαμία - Ολυμπιακός
Ο Μπακαμπού πανηγυρίζει γκολ του στο Λαμία - Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Λαμίας 3-0 με τον Μπακαμπού να πετυχαίνει το 11ο γκολ του στη Stoiximan Super League και να αποδεικνύει πως είναι ο νέος killer των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός πέρασε χωρίς πρόβλημα από τη Λαμία. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-0 της ομάδας της Φθιώτιδας για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League και πλέον έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ντέρμπι του ερχόμενο Σαββάτου (26/2, 20:30) κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται στους 49 βαθμούς, είναι στο -1 από τη δεύτερη ΑΕΚ και στο -5 από τους πρωτοπόρους πρασίνους. Η ομάδα του Μίτσελ συνεχίζει την αντεπίθεσή της στο πρωτάθλημα και ένας εξ αυτών που σηκώνουν το βάρος είναι ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Ο Κονγκολέζος επιθετικός ήταν εκείνος που έκανε το 2-0 απέναντι στη Λαμία. Αξιοποίησε την ασίστ του Κανός, πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά και πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο φορ του Ολυμπιακού είναι σε εξαιρετική φόρμα.

Βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί παιχνίδι, ενώ έχει πετύχει γκολ σε πέντε από τα τελευταία έξι ματς των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα. Έτσι, είναι δυνατά στην κούρσα για τον τίτλο του κορυφαίο σκόρερ της Stoiximan Super League.

Ολυμπιακός: Ο "καυτός" Μπακαμπού έχει πάρει στις πλάτες του την ερυθρόλευκη επίθεση

Ο Μπακαμπού έχει πετύχει συνολικά στο πρωτάθλημα 11 γκολ. Έτσι είναι πρώτος σκόρερ μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ και τον Νίκο Καρέλη του Παναιτωλικού. Μάλιστα, οι τρεις τους έχουν σχετική ασφάλεια από τον Σπόραρ, τον Εραμούσπε και τον τραυματία Αϊτόρ που ακολουθούν με οκτώ γκολ.

Είναι killer μέσα από την περιοχή

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού έχει κερδίσει επάξια τη φανέλα του βασικού. Είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος ψάχνει την στιγμή του, είναι εξαιρετικός μέσα στην περιοχή και αναζητά τον τρόπο να τροφοδοτηθεί από τους συμπαίκτες του.

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές, τα γκολ και τα xGoals του κεντρικού επιθετικού των ερυθρόλευκων στα 19 ματς που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Ο "χάρτης" των τελικών και τα xGoals του Μπακαμπού
Ο "χάρτης" των τελικών και τα xGoals του Μπακαμπού

Ο Μπακαμπού συνολικά έχει 39 τελικές με αξία 6.34xG. Όπως βλέπετε σπάνια σουτάρει έξω από την περιοχή, ενώ και τα 11 τέρματά του είναι μέσα από το κουτί. Tέλος, να σημειωθεί πως μόλις ένα από τα γκολ του ήταν από εκτέλεση πέναλτι.

Ο πιο απειλητικός παίκτης του πρωταθλήματος

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού είναι ο πιο απειλητικός παίκτης της Stoiximan Super League. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους παίκτες με τα περισσότερα xGoals ανά 90', χωρίς να υπολογίζουμε τα πέναλτι.

Ολυμπιακός: Ο "καυτός" Μπακαμπού έχει πάρει στις πλάτες του την ερυθρόλευκη επίθεση

Βλέπουμε πως ο Μπακαμπού είναι στην κορυφή της κατάταξης μαζί με τον Άντρε Γκρέι του Άρη με 0.4xG ανά 90λεπτό. Από κοντά βρίσκονται Λιβάι Γκαρσία (0.38) και Σπόραρ (0.33).

Ο Ολυμπιακός με την εξάρα κόντρα στον Παναιτωλικό και την τριάρα απέναντι στη Λαμία δείχνει να φορτσάρει πριν από τα playoffs. Ένας από τους παίκτες που θα παίξουν κομβικό ρόλο στα επόμενα ματς, ειδικά στα ντέρμπι κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, θα είναι ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Ο Κονγκολέζος είναι από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος και ο νέος killer του Ολυμπιακού. Αυτό που του λείπει είναι ένα γκολ σε ντέρμπι, προκειμένου να κάνει ακόμη περισσότερο θόρυβο στη Stoiximan Super League.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ