ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Καρβαλιάλ θέλει τους Κάρμο και Αλ Μουσράτι που τους γνωρίζει καλά

Ο Αλ Μουσράτι
Ο Αλ Μουσράτι PAULO NASCIMENTO/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει στραφεί σε δύο παίκτες τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά από τη θητεία του στην Μπράγκα, οι οποίοι είναι πανάκριβοι αλλά διαθέτουν την ποιότητα για να κάνουν τη διαφορά, ο λόγος για τους Νταβίντ Κάρμο και Αλ Μουσράτι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών στις μεταγραφικές εισηγήσεις του προς την διοίκηση, με σκοπό την σημαντική ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ, όπως ήταν λογικό, στράφηκε -μεταξύ άλλων- σε δύο παίκτες τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά από τη θητεία του στην Μπράγκα, οι οποίοι είναι πανάκριβοι αλλά διαθέτουν την ποιότητα για να κάνουν τη διαφορά. Πρόκειται για τον Νταβίντ Κάρμο και τον Αλμοατασεμπελάχ Αλί Μοχάμεντ Αλ Μουσράτι.

Για τον Κάρμο έχουν γίνει ήδη δύο κρούσεις στην Πόρτο, τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από την Λιόν, για την απόκτηση του παίκτη με εξάμηνο δανεισμό και οψιόν αγοράς το καλοκαίρι και οι συζητήσεις συνεχίζονται. Οι αρχικές απαιτήσεις των "Δράκων" ήταν 1.000.000 για ενοίκιο και ρήτρα 15.000.000 ευρώ για την πώληση των δικαιωμάτων του.

Ο Ολυμπιακός και η Λιόν όμως έχουν βάλει στο τραπέζι άλλα ποσά και ποντάρουν στο γεγονός ότι ο Πορτογάλος στόπερ δεν συμπεριλαμβάνεται εδώ και δύο μήνες στα πλάνα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Η Πόρτο έχει υψηλές απαιτήσεις για τον αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό (έχει αγωνιστεί συνολικά σε 27 ματς), διότι πριν από ενάμιση χρόνο δαπάνησε 20.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπράγκα. Ο Κάρμο είναι μόλις 24 ετών, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027, διατηρεί μεταπωλητική αξία και η Πόρτο δεν θέλει να τον αφήσει να φύγει με λίγα χρήματα. Άλλωστε, παρόλο που ο παίκτης είχε σταλεί τον τελευταίο καιρό στην δεύτερη ομάδα, εντούτοις διατηρεί την αξία του αρκετά ψηλά (14.000.000 ευρώ).

Ο Καρβαλιάλ συνεργάστηκε με τον Κάρμο στην Μπράγκα από το 2020 έως το 2022 (ο πανύψηλος άσος είχε 57 συμμετοχές και ένα γκολ), ενώ το ίδιο διάστημα είχε υπό τις οδηγίες του και τον Μουσράτι, τον οποίο οι Αρσεναλίστας είχαν πάρει ως ελεύθερο από την Βιτόρια Γκιμαράες.

Σχετικά με τον δεύτερο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Μπράγκα για τον 27χρονο θηριώδη αμυντικό χαφ από τη Λιβύη, ο οποίος είναι βασικός και η χρηματιστηριακή αξία του ανέρχεται στα 16.000.000 ευρώ.

Πρόκειται πάντως για μία εξαιρετικά δύσκολη. Ο Αλ Μουσράτι έχει 17 συμμετοχές, τέσσερ γκολ και μία ασίστ στην περίοδο και αγωνίζεται επτά χρόνια στο πορτογαλικό πρωτάθλημα (προηγήθηκαν η Γκιμαράες και η Ρίο Άβε). Με την φανέλα της Μπράγκα έχει συνολικά 148 αγώνες, 15 τέρματα και οκτώ ασίστ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ