ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κάρμο αλλάζει την άμυνα και ο Ποντένσε έστειλε μήνυμα για τη συνέχεια

Ο Ντάνιελ Ποντένσε πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα
Ο Ντάνιελ Ποντένσε πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα EUROKINISSI

Ο Νταβίντ Κάρμο έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού κι ο Ντανιέλ Ποντένσε επέστρεψε στα γκολ, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Ο Νταβίντ Κάρμο στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε εναντίον του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ έδειξε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Ο Πορτογάλος στόπερ διαθέτει ποιότητα, έχει καλές τοποθετήσεις, κυριαρχεί στο ψηλό παιχνίδι, έχει γρήγορες αντιδράσεις, αποτελεσματικά μαρκαρίσματα, μοιράζει σωστά την μπάλα, βγάζει καλές μακρινές διαγώνιες πάσες, ενώ στο ματς με τον ΟΦΗ άγγιξε το γκολ καθώς είχε δοκάρι.

Ο 24χρονος αμυντικός, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στον Ολυμπιακό από την Πόρτο, έπαιξε σε όλο το παιχνίδι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχοντας δίπλα του τον Ντόη.

Ο πανύψηλος στόπερ, στο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα, σε 90' είχε 86 επαφές με την μπάλα, 45/67 (67%) στις επιτυχημένες πάσες, 4/17 μακρινές πάσες, 5/6 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, ένα σουτ εντός εστίας και ένα φάουλ.

Τα στατιστικά του Κάρμο ήταν ακόμα καλύτερα στον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ (είχε δίπλα του τον Μπιανκόν), που όμως είναι χαμηλότερης δυναμικότητας από τους πράσινους, καθώς είχε 80 επαφές με την μπάλα, 69/75 (92%) επιτυχημένες πάσες, 10/14 μακρινές πάσες, ένα σουτ εντός εστίας και 2/3 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι περιμένουν πολλά από τον Κάρμο όπως και τους νεοφερμένους Πορτογάλους που δηλώθηκαν στη λίστα Τσικίνιο και Όρτα στους δύο αγώνες με τη Φερεντσβάρος και στην προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Conference League.

Επιστροφή στα γκολ και το μήνυμα που εστάλη

Σε ό,τι αφορά έναν άλλο Πορτογάλο, τον Ντανιέλ Ποντένσε επέστρεψε στα γκολ στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ κι έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της συνέχειας στη σεζόν.

Ο βραχύσωμος επιθετικός σκόραρε μετά από σχεδόν δύο μήνες (από το ματς με την Μπάτσκα Τόπολα στα μέσα Δεκεμβρίου) και μετά από έναν γύρο στο πρωτάθλημα (από τον πρώτο αγώνα με τον ΟΦΗ στην Κρήτη), αλλά αυτό το γκολ το Σάββατο (10/2) θα του τονώσει τη ψυχολογία ενόψει του αγώνα με τη Φερεντσβάρος.

Ο 28χρονος εξτρέμ και περιφερειακός επιθετικός έφτασε τα εννέα τέρματα (έχει και τρεις ασίστ) σε 26 αγώνες στην περίοδο με τον Ολυμπιακό το οποίο, παρεμπιπτόντως, αποτελεί ατομικό ρεκόρ καριέρας.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής τα περισσότερα γκολ που είχε πετύχει την τελευταία δεκαετία ήταν οκτώ (είχε κι εννέα ασίστ σε 41 παιχνίδια) κι αυτό είχε συμβεί στην πρώτη του θητεία στην πειραϊκή ομάδα τη σεζόν 2018-19.

Ο Ποντένσε αγωνίστηκε βασικός μετά από σχεδόν ένα μήνα, καθώς ο Καρβαλιάλ τον είχε στον πάγκο, περνώντας τον ως αλλαγή στα τρία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson, όπως και στα ματς με τον Άρη και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο έμπειρος επιθετικός είχε παίξει τελευταία φορά βασικός στον αγώνα με την Κηφισιά στην Καισαριανή στις 14 Ιανουαρίου.

Ο Πορτογάλος αγωνίστηκε ένα ημίχρονο στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, προκειμένου να είναι πιο φρέσκος και με περισσότερες δυνάμεις ενόψει του ματς με τη Φερεντσβάρος και σε 45' είχε ένα γκολ, τρεις Key passes, 33 επαφές με την μπάλα, 23/28 (82%) επιτυχημένες πάσες, 3/5 μακρινές πάσες, δύο κερδισμένες μονομαχίες, ένα σουτ εντός κι ένα εκτός εστίας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ