ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κανός έχει φωνάξει παρών και θέλει να εξελιχθεί σε παίκτη - βαρόμετρο ενόψει playoffs

Ο Κανός πανηγυρίζει γκολ του Ολυμπιακός - Λεβαδειακός
Ο Κανός πανηγυρίζει γκολ του Ολυμπιακός - Λεβαδειακός INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το πρώτο παιχνίδι των playoffs κόντρα στον Βόλο (19/3, 17:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) με τον Σέρτζι Κανός να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο σε κάθε ματς και να επιδιώκει να εξελιχθεί σε ποδοσφαιριστή - βαρόμετρο.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στα playoffs με διαφορετική ψυχολογία. Οι ερυθρόλευκοι μετά το μεγάλο διπλό στην OPAP Arena απέναντι στην ΑΕΚ βρίσκονται στο -3 από την Ένωση και στο -5 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Παράλληλα, η κλήρωση δίνει την δυνατότητα στους Πειραιώτες να μειώσουν περαιτέρω την διαφορά τους από την κορυφή και όλα πλέον είναι ανοιχτά.

Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ θέλουν να μπουν με το δεξί στα playoffs με το τρίποντο κόντρα στον Βόλο. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τους Θεσσαλούς (19/3, 17:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου θα έχει δίπλα του τον κόσμο του.

Ο Μίτσελ καλείται σε αυτό να παιχνίδι να διαχειριστεί τις απουσίες των Χουάνγκ, Εμβιλά στον άξονα, όπως και του Μπιέλ στην μεσοεπιθετική γραμμή. Εκείνος που φαίνεται να έχει καπαρωμένη τη θέση του στη μία επιθετική πτέρυγα είναι ο Σέρτζι Κανός.

Προσαρμόζεται παιχνίδι με το παιχνίδι

Ο Κανός έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα στις 5 Φεβρουαρίου στο 0-0 της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Από εκείνο το ματς και έπειτα ο Ισπανός εξτρέμ φαίνεται να προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο. Κόντρα στον Παναιτωλικό πέτυχε το πρώτο του γκολ σε μία συγκινητική στιγμή, ενώ στο αμέσως επόμενο ματς με τη Λαμία είχε ασίστ.

Στη λευκή ισοπαλία στο Καραϊσκάκης με τον Παναθηναϊκό δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, όμως ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές στο παιχνίδι, έχοντας τέσσερις προσπάθειες με συνολική αξία 0.27xG. Κόντρα στον Λεβαδειακό εξιλεώθηκε βάζοντας δύο γκολ στο 86' και στο 88'.

Απέναντι στην ΑΕΚ πέτυχε και το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έτρεξε στην αντεπίθεση με τον Φορτούνη. Εκείνος είδε τον Μπακαμπού στα αριστερά, με τον Κονγκολέζο να τροφοδοτεί τον Ισπανό, ο οποίος έκανε το 3-0 κόντρα στην Ένωση.

Συνολικά, ο Κανός έχει αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια και στα τρία από αυτά έχει ξεκινήσει βασικός. Σε τέσσερα ματς που έχει συμμετάσχει έχει καταφέρει να προσφέρει στην ομάδα του, είτε με γκολ, είτε με κάποια ασίστ.

Εκτελεί μέσα από την περιοχή

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές και τα γκολ που έχει πετύχει ο Σέρτζι Κανός με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι τελικές και τα xGoals του Σέρτζι Κανός
Οι τελικές και τα xGoals του Σέρτζι Κανός

Ο Κανός είναι ένας παίκτης που παίζει την πτέρυγα και προσπαθεί να πατήσει μέσα στο αντίπαλο "κουτί". Στα έξι ματς που έχει αγωνιστεί έχει κάνει 12 τελικές με αξία 1.09xG. Μάλιστα, μόνο δύο προσπάθειες του είναι εκτός περιοχής.

Όλα τα γκολ του είναι μέσα από την περιοχή, ενώ τα έχει πετύχει από την δεξιά πλευρά.

Έτοιμος να δώσει το κάτι παραπάνω

"Νιώθω πως είμαι έτοιμος να δώσω πολλά περισσότερα" είχε δηλώσει στην Game Night και τον Μάνο Ναβροζίδη ο Σέρτζι Κανός μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Κάθε παιχνίδι για τους Πειραιώτες θα είναι και ένας τελικός στο κυνήγι να μειώσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά τους από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Ο Μίτσελ γνωρίζει πως πρέπει να παίρνει το μάξιμουμ από κάθε ποδοσφαιριστή του.

Το γεγονός πως ο Κανός δηλώνει πως μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα, κάνει τον Ισπανό προπονητή να τρίβει τα χέρια του. Εάν λοιπόν ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχει βρεθεί στο 100% του και το καταφέρει μέσα στο μίνι πρωτάθλημα των playoffs, τότε μπορεί να εξελιχθεί σε έναν παίκτη - βαρόμετρο για την μεσοεπιθετική γραμμή των ερυθρόλευκων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ