FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Κανέ έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με 25/27 πάσες

Ο Μαμαντού Κανέ μαρκάρει τον Γκατσίνοβιτς στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Ο Μαμαντού Κανέ μαρκάρει τον Γκατσίνοβιτς στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Ο Μαμαντού Κανέ έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τον 25χρονο μέσο του Ολυμπιακού να προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν, καθώς δεν πέρασε από τη Λεωφόρο για την 5η αγωνιστική των playoffs, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 1-0. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Πέδρο Μαρτίνς αποκάλυψε μία μεγάλη έκπληξη.

Ο Πορτογάλος προπονητής αποφάσισε να ξεκινήσει τον 25χρονο Μαμαντού Κανέ στη μεσαία γραμμή στο πλευρό του Γιάν Εμβιλά, με τον Μαντί Καμαρά να κόβεται από την 20άδα και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να ξεκινάει από τον πάγκο. Ήταν μία επιλογή που ξένισε τους πάντες, μιας και ο ποδοσφαιριστής από τη Γουινέα είχε μόλις μία εμφάνιση με την πρώτη ομάδα στο Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Κανέ το περασμένο καλοκαίρι από την Νέφτσι Μπακού και τον άφησε στο Αζερμπαϊτζάν ως δανεικό. Τον Ιανουάριο αποφασίστηκε η επιστροφή του από τον δανεισμό. Έκτοτε, εκτός απ' το ματς του Κυπέλλου, είχε αγωνιστεί σε δύο ματς με τη β' ομάδα, σκοράροντας μάλιστα και κόντρα στη Ξάνθη.

Ο Κανέ προσπάθησε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Ο Μαρτίνς τον έριξε στα βαθιά και συγκεκριμένα στην κατάμεστη Λεωφόρο σε ένα ντέρμπι αιωνίων. Μάλιστα, αγωνίστηκε σε μία βραδιά που βάσει εμφάνισης ο Ολυμπιακός θα θέλει να ξεχάσει και να πάει παρακάτω. Ο Μαμαντού Κανέ, όσον το δυνατόν, προσπάθησε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο 25χρονος μέσος από το Κονακρί έτρεξε, προσπάθησε να μπει δυνατά στις φάσεις και γενικότερα να δείξει πως μπορεί να σταθεί επάξια στην πρώτη ομάδα. Ένα στατιστικό, το οποίο ξεχώρισε ήταν οι μεταβιβάσεις του. Ο Κανέ επιχείρησε συνολικά 27 πάσες με 92,6% επιτυχία, δηλαδή οι 25 βρήκαν τον στόχο τους.

Έτσι, ήταν πέμπτος συνολικά στον Ολυμπιακό σε επιτυχημένες πάσες πίσω από τους Σισέ (34), Λαλά (31), Εμβιλά (30), Παπασταθόπουλο (29), ενώ ήταν τρίτος στις πάσες πάνω από τη μεσαία γραμμή με 13. Επαναλαμβάνουμε σε μία βραδιά που οι αριθμοί των παικτών των ερυθρόλευκων κινήθηκαν πολύ χαμηλά.

Ο Κανέ, λοιπόν, προσπάθησε να συνεισφέρει στο passing game, κυρίως του πρώτου μέρους, με safe πάσες, χωρίς να παίρνει μεγάλο ρίσκο. Αυτό φαίνεται πως μόνο το 40,7% των συνολικών μεταβιβάσεων ήταν προς τα μπροστά, όπως μπορεί να φανεί και στο παραπάνω γράφημα της Opta. Η έλλειψη ρίσκου φαίνεται και στο γεγονός πως έχασε μόλις τρεις φορές την κατοχή της μπάλας.

Θετικός χωρίς να κάνει τη διαφορά

O Mαμαντού Κανέ αγωνίστηκε για 58 λεπτά, με τον εμπειρότερο Κώστα Φορτούνη να περνάει στη θέση του και τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του. Ο Κανέ, δεδομένου του γεγονότος πως ήταν η πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα, ήταν συνολικά θετικός.

Δεν έκανε τη διαφορά στη μεσαία γραμμή, ούτε έδωσε αυτά που μπορεί να προσφέρει ο Μαντί Καμαρά και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, είτε δημιουργικά, είτε ανασταλτικά, όμως προσπάθησε να δείξει πως είναι παρών.

Είχε 32 ενέργειες με την μπάλα, όλες στη μεσαία γραμμή, αγωνίστηκε λίγο ψηλότερα (36) από τους Εμβιλά (22) και Αγκιμπού (6), όπως μπορείτε να δείτε στο δίκτυο μεταβιβάσεων και συνδέθηκε (πάνω από τέσσερις μεταβιβάσεις) με τους Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλο, Αγκιμπού και Εμβιλά. Αρνητικό βέβαια πως δεν μπόρεσε να γίνει συνδετικός κρίκος της μεσαίας με την επιθετική γραμμή, καθώς δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με Μασούρα, Αραμπί, Ροντρίγκες.

Η πρώτη προσπάθεια του Μαμαντού Κανέ στο πρωτάθλημα ήταν καλή. Το ντέρμπι και μία δύσκολη βραδιά για εκείνον μπορεί να του χρησιμεύσει ως μάθημα, ώστε να εμφανιστεί πιο έτοιμος όταν του δοθεί ξανά η ευκαιρία.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ