ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ιμπόρα μπαλαντέρ στα σχέδια του Μαρτίνεθ για τον αγώνα με την Φράιμπουργκ

Ο Βιθέντε Ιμπόρα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό
Ο Βιθέντε Ιμπόρα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φράιμπουργκ και ο Βιθέντε Ιμπόρα είναι μέσα στα πλάνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ για την κρίσιμη ευρωπαϊκή μονομαχία.


Δοκιμές επί δοκιμών από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ το τελευταίο 48ωρο στον Ρέντη χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά συστήματα (3-5-2, 3-4-3, 4-3-3) κι αφήνοντας για την ώρα κατά μέρος το αγαπημένο του 4-4-2 ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Φράιμπουργκ στη Γερμανία την Πέμπτη (30/11, 19:45, COSMOTE SPORT 4HD, LIVE SPORT24) στο πλαίσιο της 5ηςαγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Το ενδιαφέρον σε αυτές τις δοκιμές του Ισπανού τεχνικού είναι ότι έχει χρησιμοποιήσει τον συμπατριώτη του Ιμπόρα ως "μπαλαντέρ", δηλαδή, ως κεντρικό στόπερ στους σχηματισμούς 3-5-2 και 3-4-3 και ως ανασταλτικό χαφ στο 4-3-3.

Οι τελευταίες συμμετοχές του

Υπενθυμίζεται, ότι ο έμπειρος μέσος είχε αγωνιστεί 70' στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Φράιμπουργκ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", περνώντας ως αλλαγή στο 24ο λεπτό στη θέση του τραυματία Έσε.

Έκτοτε, ο Ιμπόρα έπαιξε ένα ημίχρονο ως αλλαγή στο ματς με την Κηφισιά στο Φάληρο, ένα πεντάλεπτο εναντίον του Αστέρα στην Τρίπολη και ένα εικοσάλεπτο απέναντι στον Παναιτωλικό το περασμένο Σάββατο στο Καραϊσκάκης, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό.

Η τελευταία φορά που ο υψηλόσωμος άσος έπαιξε 90λεπτο ήταν πριν από τρεις μήνες, στη νίκη των ερυθρόλευκων 3-1 επί της Τσουκαρίτσκι, στις 24 Αυγούστου.

Εμπειρία και ύψος

Ο Μαρτίνεθ πάντως θεωρεί ότι ο Ιμπόρα μπορεί να προσφέρει πολλά στην πειραϊκή ομάδα στο “Europa-Park Stadion”, με την εμπειρία του, την ποιότητά του και το κορμί του, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Φράιμπουργκ διαθέτει αρκετούς ψηλούς ποδοσφαιριστές και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις στημένες φάσεις.

Άλλωστε, από τέτοιες φάσεις πληγώθηκε ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν στα δύο παιχνίδια με την γερμανική ομάδα.

Οι δύο στόπερ

Αξίζει να τονιστεί, ότι ο Ισπανός κόουτς έχει διαθέσιμους μόλις δύο κεντρικούς αμυντικούς, τον Ρέτσο και τον Ντόη, καθώς ο Πορόζο και ο Φρέιρε είναι τραυματίες και ο Μπιανκόν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβριο.

Έτσι, στο σύστημα 3-5-2 ή 3-4-3, ο Ιμπόρα θα έχει ρόλο κεντρικού αμυντικού, με τον Ρέτσο δεξιά του και τον Ντόη αριστερά. Εάν ο Μαρτίνεθ προτιμήσει σχήμα 4-3-3, τότε ο Ιμπόρα θα είναι στα χαφ, μαζί με τον Καμαρά και τον Έσε ή τον Αλεξανδρόπουλο.

Σε ό,τι αφορά την κορυφή της επίθεσης, είναι ανοιχτή η επιλογή ανάμεσα στον Ελ Κααμπί και τον Γιόβετιτς, με τον πρώτο να έχει ελαφρύ προβάδισμα αυτή τη στιγμή. Ο διεθνής Μαροκινός ποδοσφαιριστής είχε πετύχει και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού στον αγώνα της πρεμιέρας με την Φράιμπουργκ (2-3) και ίσως αυτό παίξει κάποιο ρόλο στις σκέψεις του Μαρτίνεθ.

Η επίθεση και ο Ποντένσε

Από εκεί και πέρα, στο σύστημα 3-5-2, στο πλάι του Ελ Κααμπί ή του Γιόβετιτς θα είναι ο Μασούρας σε θέση περιφερειακού επιθετικού, ο οποίος έχει προς το παρόν το προβάδισμα ακόμη και στους σχηματισμούς 3-4-3 και 4-3-3 για τα πλάγια της επίθεσης.

Παράλληλα, όμως, προκύπτει και η εξής απορία: Ο Μαρτίνεθ θα αφήσει τον Ποντένσε στον πάγκο για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι; Η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού την Τετάρτη (29/11) αναμένεται να φανερώσουν περισσότερα για τις διαθέσεις του Ισπανού προπονητή.

Σε κάθε περίπτωση, οι ερυθρόλευκοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό αναζητώντας το δεύτερο "διπλό" τους στην Ευρώπη -και πιο σημαντικό- μέσα στην περίοδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ