FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο γίγαντας Πασχαλάκης του 87% ύψωσε τείχος στην Τούμπα και κράτησε το μηδέν

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης INTIME SPORTS

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πραγματοποίησε μία εκπληκτική εμφάνιση στο 0-0 του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και απέδειξε γιατί είναι ο καλύτερος του πρωταθλήματος όσον αφορά στις αποκρούσεις.

Το ντέρμπι της Τούμπας για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League δεν είχε νικητή. Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με τον ΠΑΟΚ 0-0 στη Θεσσαλονίκη, οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό και συνεχίζουν χέρι χέρι στο κυνήγι της κορυφής του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός είχε μεν το δοκάρι με το εκπληκτικό σουτ του Χάμες Ροντρίγκες εκτός περιοχής, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που είχε το μεγαλύτερο αριθμό τελικών και ευκαιριών εντός περιοχής.

Οι τελικές και τα xGoals στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Οι τελικές και τα xGoals στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Όμως οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν και να φύγουν με την ισοπαλία από την Τούμπα. Ήρωας του παιχνιδιού ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Πριν από μία εβδομάδα ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε πνιγεί στις αγκαλιές των συμπαικτών του για τις αποκρούσεις του στα τελευταία λεπτά του αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ και το βράδυ της Κυριακής (5/2) έκανε ακόμα μία εκπληκτική εμφάνιση.

Ο 33χρονος γκολκίπερ ήταν εκεί για την ομάδα του. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Νάρεϊ σούταρε δεξιά της περιοχής, όμως ο Πασχαλάκης είχε κλείσει σωστά την γωνία του και απέκρουσε. Το ίδιο έκανε σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Πότε έβγαινε για να "καθαρίσει" τις φάσεις, πότε αποσοβούσε τον κίνδυνο.

Ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση είχε οκτώ τελικές που βρήκαν την εστία του Πασχαλάκη, όμως ο τερματοφύλακας της ομάδας του Πειραιά είχε απάντηση σε όλες.

Ο Πασχαλάκης είναι ο κορυφαίος στις αποκρούσεις

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τους δέκα τερματοφύλακες με το μεγαλύτερο ποσοστό αποκρούσεων στη Stoiximan Super League, δίχως να υπολογίζονται τα πέναλτι.

Οι κορυφαίοι στις αποκρούσεις
Οι κορυφαίοι στις αποκρούσεις

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με με ποσοστό 87,1%, πάνω από τον Γιώργο Αθανασιάδη της ΑΕΚ και τον Ανδρέα Γιαννιώτη του Ατρομήτου.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έχει αντιμετωπίσει 31 τελικές στα 13 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί και έχει αποκρούσει τα 27. Πρόκειται για μία εκπληκτική επίδοση.

Κορυφαίος και στις αποκρούσεις τελικών εντός περιοχής

Ο Πασχαλάκης είναι κυρίαρχος ακόμη κι όταν εξετάσουμε τις αποκρούσεις σε τελικές που πραγματοποιούνται μέσα από την περιοχή, οι οποίες φυσικά είναι και πιο δύσκολες.

Οι κορυφαίοι στις αποκρούσεις σε τελικές εντός περιοχής
Οι κορυφαίοι στις αποκρούσεις σε τελικές εντός περιοχής

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έχει ποσοστό αποκρούσεων 84,2% στις τελικές στην περιοχή. Είναι ο κορυφαίος του πρωταθλήματος και σε αυτήν την κατηγορία και μάλιστα με διαφορά από τους Αθανασιάδη (73,3%) και Γιαννιώτη (73,1%) που ακολουθούν.

O Πασχαλάκης έχει κληθεί να αντιμετωπίσει 19 τελικές μέσα από την περιοχή, οι οποίες είχαν κατεύθυνση προς την εστία του, έχει αποκρούσει τις 16, ενώ έχει δεχθεί τρία γκολ κόντρα σε ΠΑΣ, Ατρόμητο και ΟΦΗ.

Στο παιχνίδι της Τούμπας, ο Πασχαλάκης επιβεβαίωσε γι' ακόμη μία φορά που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Όταν ο Ολυμπιακός απειλείται, τότε υψώνει τείχος προστασίας για να σώσει την ομάδα του, δικαιώνοντας πλήρως τους ανθρώπους των ερυθρόλευκων που τον εμπιστεύτηκαν τον Σεπτέμβριο.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ