FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης πήρε την μπαγκέτα από τον Χάμες, έγινε ξανά ηγέτης και ξεπέρασε τον εφετινό εαυτό του

Ο Κώστας Φορτούνης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Ο Κώστας Φορτούνης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι αιωνίων. Προσπαθούσε συνεχώς να "τρυπήσει" την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετό για να σπάσει το μηδέν.

Το ντέρμπι των αιωνίων για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League δεν είχε νικητή. Η αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έληξε ισόπαλη 0-0 και έτσι διατηρήθηκε η διαφορά των πέντε βαθμών που υπήρχε ήδη ανάμεσα στους πρωτοπόρους πρασίνους και τους τρίτους στη βαθμολογία ερυθρόλευκους.

Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα που περιμέναμε. Δηλαδή, μία ομάδα με επιθετικές αρετές, όπως είναι ο Ολυμπιακός, κόντρα σε μία ομάδα με δυνατή άμυνα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κυριαρχήσουν, είχαν 15 τελικές, οι οποίες είχαν αξία 0.9xG, όμως το μηδέν παρέμεινε έως το φινάλε.

Ο ηγέτης της επιθετικής προσπάθειας των ερυθρόλευκων ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Ο Χάμες Ροντρίγκες, εξαιτίας τραυματισμού, δεν ήταν διαθέσιμος και έτσι ο 30χρονος Τρικαλινός μέσος κλήθηκε να σηκώσει το βάρος στη θέση "10". Και η αλήθεια είναι πως με την απόδοσή του, ξεχώρισε.

Ο Φορτούνης προσπαθούσε να ξεκλειδώσει την πράσινη άμυνα

Ο Κώστας Φορτούνης κινήθηκε σε χώρους έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και ανάμεσα στις γραμμές των πρασίνων, έκλινε προς τα δεξιά, ενώ συνεχώς έψαχνε τον τρόπο να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του και κυρίως τον Μπακαμπού, ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ.

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform, μπορείτε να δείτε τις επιδόσεις, αλλά και τις μεταβιβάσεις του Φορτούνη στο ντέρμπι του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο Φορτούνης είχε συνολικά 20 πετυχημένες στις 30 πάσες που δοκίμασε, ενώ οι 11 στις 19 ήταν επίθεση. Όπως βλέπετε, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός δοκίμασε έναν μεγάλο αριθμό μεταβιβάσεων υψηλού ρίσκου για να "τρυπήσει" την πράσινη άμυνα. Μάλιστα, αρκετές ήταν και επιτυχημένες, κάτι που φαίνεται από τις τέσσερις στις έξι μακρινές μπαλιές που είχε.

Ο Φορτούνης τελείωσε το παιχνίδι με τέσσερις key passes, δηλαδή πάσες που έφτιαξαν τελική. Ήταν η κορυφαία επίδοση στο ντέρμπι των αιωνίων και κορυφαία επίδοση για τον μεσοεπιθετικό των ερυθρόλευκων τη φετινή χρονιά. Οι μεταβιβάσεις του ήταν μόνιμος πονοκέφαλος για τον Παναθηναϊκό, καθώς "μύριζαν" και κίνδυνο.

Συνολικά είχε στο παιχνίδι 45 ενέργειες, μία από τις υψηλότερες επιδόσεις στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας πως ο Φορτούνης έπαιρνε αρκετές προσπάθειες πάνω του.

Ωστόσο, λίγο οι κακές επιλογές των συμπαικτών του στη συνέχεια, λίγο οι άστοχες τελικές και λίγο ο Μπρινιόλι, κράτησαν το μηδέν έως το φινάλε με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

Γι' ακόμη μία φορά, ο Φορτούνης έδειξε την ποιότητά του και ο Μίτσελ γνωρίζει πως μαζί με τον Χάμες Ροντρίγκες, διαθέτει δύο πολύ δυνατά 10άρια ικανά να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη ενός παιχνιδιού. Πράγμα σημαντικό ενόψει των playoffs που πλησιάζουν.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ